2 Ağustos 2013 Cuma

TREND RAPORU | Derbeder Kot

yirtik kot ripped jean

Oldum olası pek öyle jean insanı olmamışımdır, zaruri haller hariç çok da giymem. Hele yaz sıcağında kot mu? Piuvvvv asla! Ama ne olduysa oldu bu jean olayı bu sene "yırtıkları" ile beni de kendine kattı, belki hızla, en pratik şekilde şık ve trendy olmayı garanti ettiği için ki malumunuz bu aralar hızla hazırlanmayı #eniyibizbiliriz gibi bir durum söz konusu.

Sezonun en hit trendlerinden biri yırtık jeanler, aslında yırtık demek biraz naif kalıyor: tarumar olmuş, paramparçalanmış, Wolverine'in elinden zor kurtulmuş gibi desek daha isabetli olacak:) 


Bir dönem yalnızca grunge stilin ve isyeeeaanın vazgeçilmez bir parçası olan yırtık kotları nasıl daha modern, çabasız ama şık hatta feminen bir stilin parçası yapabiliriz sorusunun cevabı aslında çok da belirgin bazı tamamlayıcılarda saklı.

Eğer ben yırtık kota kot demem yanında grunge olmadıkça diyenlerdenseniz olay basit: deri bir ceket, ekose bir gömlek, militer botlar, zımbalı aksesuarlarla kombinleyebilirsiniz.

Ama eğer yırtık kotla daha feminen bir görünüm yakalamak istiyorsanız, kusursuz kesime sahip bir blazer, biraz bolca bir ipek ya da dantel gömlek, oldukça şık bir çanta ve en önemlisi sivri burunlu bir stiletto ile tamamlamanız yeterli!


İşin güzeli bu trende kendi kendine eski bir kotunu parçalayarak dahil olabilmen:) Tabii bence adam akıllı bir yırtık kot yaratmak acayip zor, hatırlıyorum da lisede bu uğurda bir iki kotumu önce feda sonra heba edip hiç de istediğim gibi bir sonuç alamamıştım:) Yine de becerikli Boomerların elinden kaçmayacağındna eminim:p

Yırtık kotlar konusunda bir kaç önemli noktayı ekleyelim (*):
  • Her zaman pantolon olacak değil tabi, kot etekler ve şortlar da bu trendden nasibini aldı!
  • Kotunuzun ne kadar yırtık olacağı da duruma göre değişen başka bir konu. Burada vücut tipiniz ve o tipe uygun kot modelini seçip onu doğru noktalarda yırtmanız önemli.
  • Yırtık kotları üstünde maksimal ya da çok iddialı parçalarla kombinlemekten kaçının aksi takdirde kombininiz üstünüzde fazla kalabalık ve göz yorucu durabilir. (ikinci görseldeki gibi:))
  • Her yırtık çeşidi her kotta beklenilen etkiyi yaratmayabilir. İşin bu kısmı biraz sürprizli:)

(*) Bu trend raporunu hazırlamamda bana yardımcı olan Birce Nas Atılman'a teşekkürler ♥

4 yorum:

paapatya dedi ki...

pantolunun cok hos olmus, ayakablarda süper :)

almanyadan sevgiler

papatya

www.papatya24.blogspot.de

Betül K. Yıldız dedi ki...

Ilk fotograftaki ayakkabinin markasi nedir kactir bakiyordum buna. Http://betulkarayildiz.blogspot.com

Seyyah Aile dedi ki...

Merhabalar;
Blogunu yeni keşfettim ve hemen takibe aldım.
4537. takipçin benim.. :)
Bana da gelirsen sevinirim :)
♥ Sevgiler ♥
http://whiteglaze.blogspot.com
twitter: @_gamzeahmet_

Modagrafya dedi ki...

Ah çocukluğumun kabusu! Yakıştırmasını bilenler vardı ama:) Heavy metal dinleyenler giyerdi ben çocukken hatta bilhassa kotları yırtarlardı. Güzel yazı olmuş emeğine sağlık, özellikle yakın plandan kotu ayrıntılarla çektiğin fotoğraflar süper.