12 Ağustos 2013 Pazartesi

ALIŞVERİŞ | Yurtdışı Online Alışveriş Adreslerim


Online alışverişe uzun zaman önce hızlı başlamış biriyim, sebebi Türkiye'ye getirilen pek çok markanın yurtdışında çok daha fazla çeşitte ve çok daha uygun fiyatlarda olması, bu markaları Türkiye'ye getirenlerin bizi kazıklamaya doyamaması idi:) İlk başlarda epey bir deneme-yanılma süreci yaşadım ama şimdi hemen her siparişimden memnun kalıyorum ve tam kafama göre şeyleri rahatça bulabiliyorum. Ben de bu postla size vazgeçilmez adreslerimden bir liste yapayım dedim, çoğuna zaten eminim aşinasınız ama belki bir kısmıyla da bu  post sayesinde tanışırsınız:)

Yurtdışı alışverişin en büyük handikapı şu bizim saçma gümrük! Ben nelere dikkat ediyorum? 100 doları geçmemesine (ki tasarım ürünler için bu zor o durumda size bir Amerika adresi almanızı öneririm, ben Londra'ya göndertiyorum mesela), aynı anda üçden fazla ürün almamaya, aynı ürünün birden çok rengini/modelini almamaya.

Giyim-Kuşam-Aksesuar:
  • Asos uygun fiyatları, hızlı kargosu ve her daim devam eden indirim bölümüyle favorilerimden. Üstelik farklı markalar ve tasarımcı işbirlikleri de oluyor.
  • Outnet ve biriciğim Barney's Warehouse lüks, selektif cicileri outlet fiyatları ile almak için şahane, ama sürekli kontrol etmek gerekiyor. En büyük sorun dediğim gibi şu bizim gümrük fiyat sınırlaması! Bunu aşmak kolay değil. Bu ikisi benim için esasen ayakkabı adresleri.
  • Modcloth tabii ki benim gözbebeğim! Benim gibi retrosever, renksever biriyseniz, kabarık eteklere, kutu çantalara, minik eldivenlere bayılıyorsanız burası size göre! Gerçi biraz pahalı, kargosu da diğerlerine nazaran yüksek ama orijinal ve çok cici şeyler bulmanız da garanti. Burada çok enfes vintage ürünler de satışa çıkabiliyor da yakalaması zor, zira saniyeler içinde gidiveriyor:o Özellikle fahiş kargosu yüzünden buradan alışverişi ince eleyip sık dokuyup çok çok beğendiğinize emin olunca yapın derim:)
  • Urban Outfitters da mükemmel bir adres! Ekonomik ve pek güzel parçalar için favorilere eklenesi.
  • E-Bay biraz sabır biraz da tecrübe istiyor evet. Tasarım parçalar alacaksanız daha da dikkat istiyor: güvenilir satıcıları bulmak ve yalandan arttırılıp durulan açık artırma tuzağına düşmemek için. Deniz derya diyebileceğimiz E-bay'de ben çok fazla anahtar kelime kullanarak ve filtrelerin de hemen hepsine bir kısıt koyarak arama yapıyorum ki sonuçlar biraz daha azalsın ve önüme süzülerek gelsin. Burada tasarımcı ürünleri için Studio 320 Designer Clothier ve Linda's Stuff bir arkadaşımdan duyduğum güvenilir satıcılar ama tecrübe etmedim. Benim sık sık kullandığım satıcılardan biri ise BHFO. Mama Stone ve MakiMaki Vintage ise yine vintage sever bir arkadaşımın önerileri ama bu işin uzmanı elbette biricik Deniz Baran:) 
  • Bir de not ebay.co.uk da kontrol edilesi, kargo olayı da bazen daha iyi:)

Ayakkabı:
Yukarıdaki adreslerden tabii ki şahane ayakkabılar da bulmak mümkün ama ayakkabı özelinde şu adresleri ekstra önereceğim:
  • Nastygal elbiseden ayakkabıya epey bir seçenek sunuyor yine ama ben ayakkabı sayfalarını pek beğeniyorum.
  • Piperlime aslında bir adreste Gap, Old navy ve banana Republic barındıran bir site ama benim için yine ayakkabı alışverişi için önemli. Çook güzel ayakkabılar var çok!
  • GothamCityOnline ayakkabı denince çooook fazla marka ve modeli barındıran mutlaka bakılası bir site. Buranın en büyük avantajı da ayakkabı numaralarının ve genişliklerinin geniş bir yelpazede olması imiş. Açıkçası özellikle Steve Madden ve Jessica Simpsonlar için ben buraya bakıyorum, tavsiye ederim:)

Dekorasyon-Kırtasiye:
Malumunuz kırtasiyeye düşkünüm:) Hem ev&dekorasyon için ciciler hem de kırtasiyelikler için adresim Etsy. Burada sadece alışveriş yapmak değil, sayfalar sayfalar dolusu gezmek de ayrı keyif, ayrı bir gözlere şenlik durumu:)
Yine Urban Outfitters dekoratif objeler için de önerilir.

Vintage:
Bu konuda işin uzmanı Deniz Baran'a sordum, bakalım sizler için önereceği adresler var mı:)

Henüz fazla tecrübe edemediğimden yazmadım ama biraz zaman geçince bebek için de bu tür adresleri sizlerle paylaşacağım:)

Ben de sizden bu listeye yapacağınız eklemeler varsa heyecanla bekliyorum, sizin yurtdışı online alışveriş adresleriniz neler?

8 yorum:

Unknown dedi ki...

Süpersin Boom,ellerine sağlık ;)Özellikle asos benim de favorim.

atlasinannesi dedi ki...

Harika bir post olmuş. Sadece asostan alışveriş yapan biri olarak bana çok yaradı. Teşekkür ettim:)

Unknown dedi ki...

Paylastigin icin tesekkurler Boom! Ben ayakkabi icin DSW'yu cok kullaniyorum ama Amerika'da postalanacak bir adresiniz varsa tabi. Hem uygun fiyatli hem de cok pahali ayakkabilar bir arada. Ve bir cok marka var. En iyi yani da alisveris yaptikca puan biriktiriyorsun, arada bir de kupon veriyorlar. Gecen gun sadece 25 dolarlik kuponumu kullanarak bir Nine West, bir de Guess (clearance'dan) cuzdan aldim hicbirsey odemeden :)

1gebe1bebe dedi ki...

Ben kozmetikte gumruk uygulamasindan once strawberry cok kullaniyordum,onun disinda yurtdisi alisverisinde asos kullaniyorum.buaralar da target.com dan bebis icin ciciler aliyorum.amerika'daki arkadasima gonderiyorum o gelince getiriyor,dolayisiyla bekleme kismi kotu amerikadaniste ile de gonderim olabilir tabi ben kargo ucreti vermemek icin bu sekilde yapiyorum

Adsız dedi ki...

eger Forever21, Zara, Mango ayarinda bir yer ariyorsaniz Sheinside super bir site. http://www.sheinside.com/
Ama fazla kalite yada dikis guzelligi aramayin. Cin'den yolluyorlar bir cok seyi ama harika elbiseler var ve ucuz otesi ucuz. Ben Amerika'da yasadigim icin gelmesinde bir sorun olmuyor. hic Turkiye'ye siparis vermedim.
Bunun disinda ebay de ayakkabi ariyorsaniz, harika babet ve degisik gece ayakkabilari satanlar var. Taiwan, Shanghai gibi yerlerden geliyor ama modeler muhtesem kalite fena degil. Bir sezon giy eglen gonlun olsun ayakkabilari. Bunlara ulasmak icin satici lokasyonunu tum dunya olarak secin mutlaka bulacaksiniz ve garanti ediyorum mutlu olacaksiniz:)

Melisa dedi ki...

Bunların hepsine ilaveten Lulu's da benim favorilerimden Boom :)

1gebe1bebe dedi ki...

Ben yurtdışı alışverişinde asos dışında Target.com (bebek cicileri için) , Ulta 'yı (kozmetik) kullanıyorum. Amerika'daki arkadaşıma gönderiyorum o gelince getiriyor bekleme süreci biraz gıcık ama Türkiye'ye shippingi yok, amerikadaniste ile de kargo parası vermemek için bu şekilde yapıyorum.

Ranaa dedi ki...

boom, ebay deki Linda's Stuffin cantalarina göz attim ve kopyasini sattigini gördüm. mesela prada cantalarinda cok belli, bütün ürünlerini incelemedim ama baktigim cantalar kopya. lütfen buna dikkat edelim.