17 Eylül 2013 Salı

MISSION BEAUTY | Nem Bombası


Beni uzun süredir takip edenler biliyor ki söz konusu cilt bakımı ve kozmetik ise ben genelde pek yenilikçi ya da deneme/yanılmacı değilim, belli markaların belli ürünlerine uzuuun yıllarca sadakatle bağlı kalıp yaşayıp gidebilirim, bu bir ruj da olabilir bir krem de. Ama bu durum bir yandan da bana bu konularda çokca gelen sorular-kendim tecrübe edemediğimden- yanıtsız bırakmak gibi bir sorun yaratıyor, ve yine bilirsiniz ki bu sorunu da sizin yerinize işin uzmanlarına sorarak çare olmaya çalışıyorum. Kişiselde benim iyi de arkadaşım olan ve iş kozmetik olunca hep fikrini sorduğum, tavsiyelerine kulak verdiğim bir isim, Seher Polat a.k.a "Mission Beauty",  Eylül itibariyle Styleboom'da her ay bir ürünü sizin için yorumlayacak. Umarım hem siz, hem ben bu köşeden bir güzel faydalanacağız. Bu ayın konusu "nem"!  Yaz boyu gerginleşen ve kuruyan cildimizi düşününce, sonbahar dosyasına başlamak için doğru seçim:) 

Söz sende Seher

" Ağustos bitti, Eylül ile birlikte cildimizdeki sonbahar sendromu  yavaştan kendini göstermeye başladı. Her ne kadar güneş koruyucumuzu kullansak da (!) cildimizi tüm yaz boyunca hoyratça güneşe maruz bıraktık. Kış soğukları gelip cildimizi kurutmadan yanmış, soyulmuş, kurumuş cildimizi nem bombardımanıyla kendine getirmenin tam zamanı. Bunun için yapılacak en doğru hareket bol bol su içmek ve yoğun nemlendirme özelliğine sahip olan bir nemlendirici kullanmak.

Böyle zamanlarda benim yardımıma koşan ürün Darphin’in Hydraskin serisinden tüm gün nemlendirme vaadi veren jel kremi oluyor. Karma – yağlıya dönük cilt tipine sahip olduğumdan özellikle yoğun nemlendirme özelliğine sahip ürünlerde jel formundaki ürünleri tercih ediyorum. Çünkü yağlanmaya meyilli cilt tipine sahip olanlar bilirler ki, genellikle “yoğun nemlendirme” dendiği zaman yüzünüz bir yağ tabakasıyla karşılaşma riski altındadır. Oysa sanılanın aksine bizim gibi yağlı ciltlerin de neme ihtiyacı var. Bence bu ürünün en büyük artısı cildimde yağlanmaya yol açmaması ve cildimi anında rahatlatması. Tabiri caizse bu ürünle cildime su içiriyormuş gibi hissediyorum çünkü 2-3 günün sonunda cildim nemlenmiş aydınlık bir  görünüme kavuşuyor. Benim tercihim Hydraskin Light  ve Hydraskin serumu birlikte yılda iki kere kür olarak kullanmak oluyor. Yıllarca yeniden yeniden alacağım bu ürünün tek eksisi sanırım parfüm içermesi. Aslında bundan bazen rahatsız olmakla birlikte, bu durum bazen beni hiç etkilemiyor ^_^ Ama aranızda kozmetik ürününün parfüm içermesini istemeyenler olduğunu düşünerek peşin peşin uyarmak istedim:)

Darphin Hydraskin Light (All Day Skin Hydrating Cream Gel)  benim çok sevdiğim ve gönül rahatlığıyla önerdiğim bir ürün ve bu ürünü sıcakların etkisini azaltmasıyla kullanmaya başlamakta fayda var.

Sizin kuruyan cildiniz için kullandığınız ürünler neler? Tavsiyeleri alalım:) "


Siz de bize cilt tipinizi ve tavsiye ettiğiniz nem bombanızı yazın:)

9 yorum:

Cemile Korlu Şener dedi ki...

değişik bir öneri gülsuyu, bloğumda :)
http://cemrelifestyle.blogspot.com/

minikkus dedi ki...

o zaman bir de kuru-karma cilt tipi icin bir önerisi var mıdır Seher hanımın onu duymak isterim ben en heycanlı ve monitöre yapışmış cevap bekleyen halimle:)

MaceraperesT dedi ki...

bir ara favori makyaj ürünlerini paylaşmıştın. loreal ışıltılı far bazı vardı içlerinde. onun numarasın nedir acaba?bu şekilde söyleyince kimse bilmiyor :S

Adsız dedi ki...

Boomcuğum hamilelikte kullanilabilen bir ürün mü acaba?


Öpüyorum seni




EDA

Deli Aşına Kendi Gönenirmiş dedi ki...

Nuxe Kuru Yağ, Ev yoğurduyla yapılan leke ve nem amaçlı maske-yani saf ev yoğurdu aslında, başka bi şey yok.

Elif dedi ki...

Yves rocher nemlendirici bayılıyörum

GleamFashion dedi ki...

Hem nemlendirecek hem yağlandırmayak hem de (benşm en büyük sorunum) sürünce yüzü terletmeyecek! iyi bir nemlendirici de aradıklarım bukadarcık (!) :)


http://www.gleamfashion.com/

PİSİMEL dedi ki...

Merhaba bloğunuz çok güzel takipteyim :)) Siz de benimkini izlerseniz sevinirim hoşçakalın :)
http://pisimel.blogspot.com/

Adsız dedi ki...

kullandığım bir ürün olduğundan yardımcı olmak istedm çok aramıştım bir zamanlar:)loreal- lumı macıque base prımer ismiyle ararsan yardımcı olurlar diye tahmin ediyorum;)