29 Haziran 2009 Pazartesi

FLASHION' NEWS | "The September Issue" Agustos 2009'da gösterimde!!!

20 yıldır VOGUE'un editörlüğünü yapan efsane isim ANNA WINTOUR moda dünyasının en güçlü ve en etkili figürü, ve aynı anda hem hayranlığın, hem nefretin, hem takdirin, hem kıskançlığın ve hem de merakın odak noktası. Belki de ancak kurgu olabilecek kadar büyük ve komplike bir hayata sahip olan ve mükemmelliyetçiliği ve çelişkileriyle anılan Wintour, sayısız tasarımcıya, modele, fotoğrafçıya ve editöre de resmen hükmetmekte.

Yönetmen R.J. Cutler işte bu şahsiyetin hayatının içine VOGUE'un meşhur "Eylül sayısı"nın hazırlığı sürecinde 9 ay süresince girdi ve "The September Issue" isimli belgesel filme imza attı. Film bizi New York moda haftasının podyum arkasına, Paris ve Londra'ya, çekimlere ve yeni çekimlere, kapak ve editoryal hazırlıklarına, pazarlıklara, kapalı kapılar ardında gerçekleşen ve Wintour'un inanılmaz güç taleplerine dayanmak zorunda olan editör ekibinin toplantılarına götürecek. Filmin diğer odağı ise Wintour'la son 20 yıldır çalışan yeteneği ve dehasıyla rakipsiz kreatif direktörü ve stilisti Grace Coddington. Sürekli değişen modaya rağmen, VOGUE'u hep zirvede tutan, bu hem çatışan hem uyuşan ikili bize kreatör ve kuratör arasında amansız çelişki ve hassas kimyayı da yönetmen Cutler'ın gözünden güzelce gösterecekmiş. "The September Issue"da R.J. Cutler sayesinde bu ayrıcalıklı dünyanın tüm ışıltısına, zulmüne, güzelliğine ve zorluğuna bir bakış atabileceğiz.


16 Ocak 2009da galası yapılan film, 28 Ağustos'ta gösterime girecekmiş. Filmin 2009 Sundance Film Festival'inde "Excellence in Cinematography" dalında jüri büyük ödülünü aldığını da belirtelim, ben sabırsızlıkla bekliyorum, umarım Türkiye'deki sinema filmi dağıtımcıları bu filmin isminin ve kendinin ne kadar büyük olduğunu farkedip bize de sunarlar!!!


1 yorum:

ebvatathemua dedi ki...

İzlemeyi çok istiyorum bu filmi,dediğin gibi gargaraya getirmezler umarım buraya gelmesinde.