30 Mart 2011 Çarşamba

AKSESUAR | Güneşi Gördüm: İlkbahar/Yaz 2011 Güneş Gözlükleri

Güneş gözlüğünde benim düsturum yüz tipine yakışan modelleri takıp, yakışmayana "moda" bile olsa yüz vermemek amaa Styleboom olarak yine de İlkbahar/Yaz 2011'de güneş gözlüklerinde öne çıkan trendleri incelememize mani değil:) Bakalım hasretle beklediğimiz yaz güneşine nelerin ardından bakacakmışız!

CAT-EYE MODELİ:


Dior--Giles--Jeremy Scott

Geçen yaz oldukça moda olan ve epey rağbet gören, özellikle Alexander Wang'in edgy ve Tom Ford'un ultra klasik versiyonları yok satan "kedi-gözü" gözlükler bu yıl devam eden ladylike trendi sayesinde yine çok moda:) Minik eldivenlerimiz, küçük çantamız vee kedi gözlerimizle "şık"ın sözlük karşılığı olabiliriiz:) Bu sezon özellikle parlak neon ya da leopar baskılı kemik çerçevelerde olanları gözde. Kare yüzler ve kalp biçimli yüzler için ideal:)

YUVARLAK GÖZLÜKLER:


DvF --Giorgio Armani--Costume National

Vee sezonun bombası! Özellikle Lady Gaga taktıktan sonra sezonun hit güneş gözlükleri yusyuvarlak ve tercihen küçük güneş gözlükleri. Bunlarla hepimiz birer John Lennon(sonumuz benzemesin!), hepimiz birer Andy Warhol(huyumuz benzemesin!) oluvereceğiz:) Güneş gözlüklerinde trend yaratan Ray-Ban bu sezon da yuvarlak Wayfarer modeliyle atakta!

Oval, kare ve elmas biçimli yüzler için pek ideal olan bu modelden yuvarlak yüzlerin kaçınması gerek.

RETRO GÖZLÜKLER:


D&G--Fendi--Dolce&Gabbana

Rengarenk çerçeveleri, degrade camları, ve iri ölçüleriyle neredeyse sonsuz sezondur moda olan retro modeller bu sezon baskın 70'ler trendiyle daha bir cazip:) Üstelik yüz tipinize göre onlarca çeşidinden biri mutlaka size göredir.

DOLCE&GABBANA ANIMALIER:

Hemen her sezon çok beğenilen bir modelle kalpleri kazanan Dolce&Gabbana'nın bu yaz için çıkardığı ve reklam kampanyasında Naomi Campbell'ın vahşiye bağladığı ANIMALIER serisi ise şimdiden sezonun gözdesi olacağını ilan etti! Ben aşağıdaki yuvarlak hatlara sahip kare leopar kemik çerçeve modelini beğendim amaaa bir dolu modeli emrinize amade:)



[Kaynak: style, elle, fashion-style,dolce&gabbana]

8 yorum:

yasemen k. dedi ki...

Kac yasımdan beri gözlükçü gezdiğimi kaç model denediğimi hatırlamıyorum! Ama artık kabullenmek üzereyim bana gözlük yakışmıyor :S Ve tek tesellim annemin gözlerin kapanmasın diyedir demesii :P hihiih

PD dedi ki...

hepsi birbirinden güzel ama bir gözlükçü kızı olarak söyleyebilirim ki; en en trend cat eye. :)
http://iconicmouse.blogspot.com/

PAPİŞ STYLE dedi ki...

Cat-eye ve yuvarlak çerçeveli gözlükleri ben almam.Asla aslaaa demiyorum ama yok yani hayatta takmam:-)) Retro olanları çok sevdim.Ama Ray-Ban damla ve wayfarrer modeller spor kıyafetlerle favorim.Güzel bi post olmuş yine Boomcum.Harikasın...

şeker pastacı dedi ki...

bende retro gözlüklere bayılıyorum, hem çok zamansız hem zamanı hiç geçmiyor:))

Melis dedi ki...

Çok güzel bir post olmuş! Çok severim gözlük takmayı :) Ben de senin gibi düşünüyorum. Kesinlikle yakışanı takmalı insan.

nina_O dedi ki...

benim gözlük kolleksiyonum var gerçi çoğu zmn hediye ediyorum yada üzerine oturup kırıyorum yoksa artar :D vazgeçilmezimdir gözlük :) ama tazım deyişmez kesinlikle gözlüklerim büyüüük olmalı o sebepten bazı modelleri kullanamam.RETRO gözlükler tam benlik :)

*STYLEBOOM* dedi ki...

@yasemen k. hiii guzel gozler:)) ama o zaman daha da cok korumalisin onlarii! ben de gozluge cok zor alistim cunku bende tik yapiyor surekli burnumla yukari itme ihtiyaci hissediyorum gozlugu, burnunun burustura burustura dolasan bir tip oluyorum:))

@pd heyoo uzaman gorusu alinmistir:))

@papis aa bence sen zatenn tamm retroluksun:)

@kikolog ayneen:)

@melis :)) benziyoruz <3

@nina_o koleksiyon muuu hediye miii! ya ne harikasn:)

Peaceinwonderland dedi ki...

Cat eye artık kendini yavaş yavaş bitiriyor gibi retro yuvarlak gözlükler de revaçta:)
Givenchy men's fall 2011
de cat eye vardı görmelisin:)