13 Eylül 2011 Salı

GEZİ | Roma'ya Varış


Pegasus Havayolları 12:05 Roma uçağını beklemeye koyulduğumda aklımda şu vardı: neden ama neden daha erken bir saatte değil uçuş? Çünkü gezecek görecek çok şey bekliyordu beniiiii. Tek tesellim Roma'ya indiğimizde saatleri 1 saat geri alarak bünyeyi kandırmak oldu:p Bugün giderken ne giymişim, nelere rastlamışım vee ulaşım ve konaklamayı nasıl halletmişim onu anlatacağım. Şehir turu gelecek postlarda:)


Eh biz Roma'yı görmeye gidiyoruz, Roma da bir gıdım olsun bizi görmesin mi:) Boynumda İstanbul fularımla ülkemi bir güzellik kraliçesi edasıyla en iyi şekilde temsil ettim oralarda, bir de dünya barışı olsun istiyorum desem tamamdım yani:) Fular BKG İstanbul Koleksiyonu'ndan, ve evet çook dikkat çekti:)


Beni Twitterdan takip edenler bavula giren "topuksuz" pabuçları görünce şaşkınlığa gark olmuşlardı zaten, ve evet yol için beyaz KEDSleri tercih ettim, pek rahat, oh mis:) Ayakkabıya iliştirdiğim broş AGATHA.


Heyhaaaat Roma'ya ayak bastım sevgili Styleboomerlar, Fendi, Gucci, Salvatore hepsi de kapıda karşıladı, sağolsunlar:) Bluz PULL&BEAR, etek MANGO, kemer ve broş TWIST, şapka YAEL MOREL. Bu etekle inanılmaz rahat ettim!


Roma'da havaalanından direk tren istasyonuna geçiş yapabiliyorsunuz, orada isterseniz daha önceden online olarak da rezervasyon yapabileceğiniz, ama iner inmez de ister insanlı ister otomatik gişeden hop diye biletinizi alabileceğiniz LEONARDO EXPRESS sizi 30-35 dk içinde şehirde Termini bölgesine götürüyor. Termini bir ana arter gibi, her yere metro, otobüs, tramvay mevcut oradan, ayrıca araba/motor/bisikler kiralayabileceğiniz pek çok acenta da. Bir de metronun içinde kocaman bir alışveriş merkezi var, dönüşe saklayın derim! Kolyem NİLİ SILVER, bir önceki posttan hatırlarsanız, broş TWIST.

Roma'da işaretleme ve sinyalizasyon, bir de İngilizce pek başarılı değil bence, ama tabii sonuçta pek çok sembol uluslararası olduğu için rahatlıkla treni buluyorsunuz, si aşağı gratzie yukarı işlem tamam. Tavsiyem insanlı gişelerdeki deli kuyrukları beklemeden, bizim jetondu, akbildi olaylarını hallettiğimiz otomatik gişeler gibi olanlardan hızla biletlerinizi almanız. LEONARDO EXPRESS yarım saatte bir kalkıyor ve havaalanından Termini'ye gidiyor. Hop! İner inmez karşınıza çıkan Tourist Info noktasından bedava haritanızı almayı unutmayın:) Ve diğer Tourist Info noktalarını harita üzerinde işaretlettirin derim.


Termini'de indikten sonra rotanızı konaklayacağınız yere göre sizin belirlemeniz gerekiyor: tavsiyem mutlaka ama mutlaka "Centro Storico" yani Old City'nin kalbinde bir bölgede konaklayın, böylece görülecek her yere yürüyerek ulaşabilirsiniz. Biz PIAZZA NAVONA bölgesinde bir ev tuttuk ki bu bölgeyi çok feci tavsiye ederim:) Ve ona en yakın durak olan SPAGNA yani İsanyol Merdivenleri'nde inip bir taksiyle eve yollanma kararı aldık. Amaaaaa...

Ama Spagna durağında metrodan inip de merdivenlerden dışarı çıkınca şu yukarıdaki manzarayla karşılaştık! Her meydanda ağzı açık ayran budalasına dönüşeceğimizi garantileyen İSPANYOL MERDİVENLERİ! Burayı daha sonra uzuun uzun anlatacağım. Eh bunu görünce şapşal gibi taksiye bineceğimize hadi yürüyelim bakalım dedik:)


Yürürken gördüğümüz hangi bir şeyin fotosunu koysam bilemiyorum. Romalılar zamanında yememiş içmemiş binalar, heykeller, havuzlar yapmış, freskler, çiçekler, mozaiklerle donatmış. Ve bunların hepsine ihtişam ve ebediyet katmış. Ha bir de hala mis gibi bakmış:) En önemli tavsiyem Roma'da yürüyün yürüyün yürüyün ve yürürken boynunuz kireçlenene dek hep yukarılara bakın:) Sadece tarihi eserlerde değil her yerde sanat eserleri sizi bekliyor olacak.


Yukarıdaki görüntüyü 10la çarpın 100 ekleyin, işte cadde ve sokaklar hep böyle, herkes çoğunlukla motor kullanıyor, yüksek ökçelisi, takım elbiselisi, simitçi kahveci gazooozcusu:p Arabalar minicik çünkü sokaklar daracık. Bisikletliler de tabii ki mevcut. Motor kullanmayı biliyorsanız, mutlaka kiralayın ve sonra her girmek istediğiniz sokakta tek yön işaretini görüp çıldırın:) Ama olsun o sayede inanılmaz keşifler yapacaksınız!


Spagna'dan dümdüz ilerledikçe eve de pek bir yaklaştık, yol üzerinde böyle ciciler görebiliyorsunuz. Roma'da gazete bayii gibi büfemsilerde böyle illüstrasyonlar, antika mücevherler, eski kitap ve magazinler satılıyor. Her bir büfede saatler geçirebilirsiniz. Giyinme odamı bu şekil illüstrasyonlarla süslemem için ilham verdi yukarıdakiler:)


İşte yine bir yolun sonu ve bir "eöhhhh" anı! Böyle işte Roma, kırmızı ışıkta karşıdan karşıya geçiyorsun karşına olağanüstü bir yapı çıkıyor. Sütünlar, heykeller, rölyefler... Atlar şaha kalkmış, melekler konmuş, deniz kızları saçlarını savurmuş:)


Dediğim gibi hep yukarıya bakıyor hiiç ihmal etmiyoruz:) Roma'da her köşeden Tanrılar, melekler, şeytanlar ve azizler fısıldıyor...


İşte sonunda eve geldiik:) Ya arkadaşlara çok büyük bir şey olmasın dedim onlar da bu yukarıdakini uygun görmüşler, Latince Styleboom da yazdırmışlar! Çok rica ettim, olmaz dedim, aşağıdakine transfer oldum:)


Yukarıdaki devasa yapı evimizin sokağını kucaklayan komşudan başkası değildi:p İşte bizim minik stüdyo dairemizin önü... PIAZZA NAVONA'dan girilen ara sokaklardan birinde, meydana 1 dk uzaklıktaydı. Bu evi seçmeme yardım eden biricik arkadaşım Alper'e ne kadar teşekkür etsem az, zira yaya olarak Pantheon'a 5, Vatikan'a 10, Colesseum'a 20 dk gibi minicik sürelerde ulaşabildiğimiz inanılmaz şahane bir lokasyondaydı! Size önerim http://www.holiday-rentals.co.uk/ sitesinden bu tür bir eve, ay yok illa otel isterim diyorsanız ekonomik otellere bakın, çünkü uyumadan uyumaya ancak içeri giriyorsunuz, sokakta her şey çogzeeeeel:)


Roma'da en çok ayılıp bayıldığım şeylerden biri her evin yukarıdaki gibi altın rengi bir levhası(o bizimki:)), bir posta kutusu ve şahhane ötesi kapı tokmakları olmasıydı:) Bir diğeri de her evin önünde aşağıdaki gibi cici bir bisiklet, bir Vespa ya da retro bir FIAT, MINI vb araba(cık)lar olması:)


Eve girip üstümüzü değişir değişmez kendimizi dışarı attık, bakalım 1. günün minicik zaman diliminde neler yapmışız. Yakındaaaa:)

21 yorum:

Shoendrella dedi ki...

boom ya şuan işyerinde olmaktan nefret ettiğim andır. Ne güzel anlattın. Ben de istiyorummm. Şaka bir yana gerçekten şu akıcı anlatıcılığın sayesinde gezmiş kadar oldum.Devamını okumak için sabırsızlanıyorum. Çoooookkkk eğlenmen dileğiyleeeeeee:)

Deli Aşına Kendi Gönenirmiş dedi ki...

seni çok kıskandığmı biliyosun di mi boom boom? IFWde olmamak için böyle tatlı bir bahane gerekiyor işte:)

Melis dedi ki...

Heyooo sana şu an Roma yolundan bildiriyoruuuuum. Roma'ya Styleboom gitti, döndü. Şimdi de Styleboomer gidiyoooor :))

Harika bir post olmuş Boom!um. Fotoğraflar, anlatımın, tavsiyelerin süper, süper!! Diğer postlarını sabırsızlıkla bekliyorum. Muah! Ciao :))

modafobik dedi ki...

Yay sonunda beklenen postlar geliyoooor! :)

mamba dedi ki...

ben geçen kış gitmiştim donarak ölmeden geri gelebildiğim için çok şanslıyımm,kışın asla gitmeyin yanii..fakat soğuk dışında her anı çok güzeldi,bizde terminide butik bir otelde konakladık ve turla gitmedik.. kafana estiği gibi gezmek daha keyifli hem şu şehir içi tur otobüsleri ile seyahat o kadar pratik vee zevklikiiii:)

. dedi ki...

fotoğraflar harika ve çok kıskanılası boom :P


♥HeelsAreMyDrugs♥

ezgi dedi ki...

Ahh ahh ben de gittiğimde Via Cavour üzerinde bir daire kiralamıştım, o kadar güzel ve rahattı ki. Kolezyum'a çok yakın, o bölgeyi de tavsiye ederim :)

zeliss dedi ki...

boom çok güzel bir post..ileride bende bu posttan istifade ederim inşallah..konaklama olsun, gezilecek yerler olsun.heycanla diğerlerini bekliyoruz..(bu arada yorumunuzu bırakın kısmının altındaki yazı yeni mi boom? ben yeni farkettim de.sen hep bıdı bıdı et..seni seviyoruz biz.hem sen hem biz anlatalım:) )

Styleseeking Zurich dedi ki...

Tatilimi biraz daha uzatmis oldum sayende!! :) Aynen dedigin gibi her adimda hayran kalinasi binalar beni de cok etkiledi...

4 dedi ki...

Gercekten cok güzel :) Bende birazcik kiskandim simdi...

Unknown dedi ki...

İtalya aşığı, sırf bu yüzden İtalyanca öğrenmiş tam gidecekken hamile kalan ve bu yüzden İtalya'ya henüz gidememiş bir insan olarak İtalya maceralarını heyecanla bekliyorum. Yalnız fotoğraf makinesinin netlik ayarlarıyla ilgili bir problem var sanırım keşke fotolar bu kadar bulanık olmasaydı:(

ırmak dedi ki...

harika bi post, ayrıca eteğine bayıldım:)

Adsız dedi ki...

Boom harika bir post olmuş eteğine ve broşuna bayıldım:) motor etliyeti gerekiyor mu Vespa için??

Adsız dedi ki...

Boom cevap vermiyorsun yorum yazanlara :((

*STYLEBOOM* dedi ki...

soyle herseyi bi siraya koyayim yaziciim:)

my lifebook dedi ki...

Boom boom Roma şahane sen şahane ammaaa profesyonel bir fotoğraf makinasına geçmenin vakti geldi de geçiyor mu sanki?

*STYLEBOOM* dedi ki...

@shoendrella :)) tesekkur ettim, dort basi mamur bir rehber esligind ehepinizi yolliciim bakin gorun:))

@seda kesinliklee:) o yuzden aklim kalmadi cok IFWde bazi defileler haricinde:)

@melis okul baslamdan kacamak diyorsun:)

@modafobik geliyooor:)

@sarisin mamba kesinlikle:)) tura bagimli olmaya son!

@heels are my drugs tesekkurler bunlar cepten cekilenler ama gordugum herseyi cektim sanirim 1000e yakin var:)

@star starcrazy ah o via cavour'da "kavruldum" ben:) gune stepedeyken oralardaydim da:) ama evet ok merkezi orasi da

@zeliss evet kesinlikle o sekilde hazirlamay dusunuyorum:)

@styleseeking zurich ne guzeel:)) daha donerken yeni rota planlari yapiyordum ben de:)

@moda boncugu :)) mutlaka vakit yarat bir gun:)

@missred :)) ne güzeel. bu fotoarda bir effect var o yuzden, cepten yururken sak suk cektigim icin biraz solgundular. digerleri daha iyi olur umarim yine de
bir ton da olsa iyi makine goturmedigim icin coook ama cok pismanm

@irmak tesekkurler:)

@adsiz aslinda gerekiyor ama bizim Tolga "B" sinifi ehliyetini this is "bike" in Turkey iyip kiralamisti:p

@adsiz ahh cok ozur yine cok sıkıstıım yine yollardayim:)

@my lifebook sorma cnm ama var aslinda d90 da onu ben oralarda 100 kilo makine filan tasimam diyen ve yanima aldirmayan twitdayya soylemek
lazim, hata twitterdan @twitdayi diye taciz edip ne diye makineyi almadin da diyin sevabina:))

Adsız dedi ki...

ya siz başkasınız gerçekten. birçok moda blogu takip ediyorum, birçoğu gittiği gördüğü yerleri yazıyor, ama şu anlatım şu paylaşım başka yerde yok :) hiç kıskanmadım , ben degezmiş görmüş gibi oldum :)
ayşe

Modagrafya dedi ki...

nihayet yazdın Roma'yı en çok görmek istediğim şehirlerden biri, gidinci yazılarını referans alacağım, guide niyetine bakacağım:) :) diğer yazılarını da sabırsızlıkla bekliyoruz:)

*STYLEBOOM* dedi ki...

@ayse hiii cok tesekkur ederii. dogrusu ben de cok mu uzattim, cok mu anlatip sıktım diye dusunuyordum:/

@istanbuls finest kesinlikle bayilacaksin ve foto cekmekten yorulacaksin:)

Ozan Alçın dedi ki...

Mmm!!:)))