4 Eylül 2011 Pazar

GEZİ | Çok Gezenler Kulübü Roma Yolundaaa!

Sonunda sonundaaaa:) 1 aydır evimden uzakta, sabahta, akşamda hummalı çalışmanın sonunda ben de kısa bir molaya kavuşuyorum! Dönüşte 1 ay daha gireceğim çalışma kampından önce doooğru Roma'ya gidiyoruum! Dinlenmecesine değil yorulmacasına, ama keşiften, ama keyiften:)

Çok Gezenler Kulübü "modadan sorumlu" üyesi olarak Pegasus sponsorluğunda, Hazal Yılmaz şefliğinde Roma kazan ben kepçe 4 gün 4 gece topuklu pabuçlarımın hasretinden ölecek kadar çok yürümeye, keşfetmeye, en güzel yemekleri yemeye, en cici butikleri bulmaya and içerim:)


Beni, bizi, hepimizi Twitter’da #cokgezenlerkulübü hashtag’ini kullanarak takip edebilirsiniz, ben zaten biliyorsunuz Twitter kuşundan daha ötücü bir kuş olarak sürekli twitleyeceğim , bol bol post yapmaya gayret edeceğim, siz de bana katılın:) Ama şimdi hadi hemen Çok Gezenler Kulübü'ne tıklayıp "Çok Gezen Ol" butonundan üye olun, sonra da sürprizlere hazırlıklı olun:)

Peki Roma'da neler yapacağım, gitmeden hayalini kurdum bakıınn:

Tıpki Audrey Hepburn ve Gregory Peck gibi, Vespa'mızı kiralar kiralamaz,

1) Çok havalı bir restoranda oturup zarif bir el hareketiyle çağırdığım garsona "Bana en iyi şarabınızı getirin" diyeceğim, sonra haliyle ödeyemeyeceğim, mecbur bulaşıkları yıkayacağım, borcumu ödeyene kadar Roma'da yaşamak zorunda kalacağım yuhiii:)

2) 200bin yıldır sapasağlam ayakta duran dünya güzeli Pantheon'u gezeceğim



3) "Lost"dan bile önce Black Smoke'un korkunç bir şey olduğu yere Vatikan'a yollanacağım. Canım anneanneciğimin dualarına çok güvenmeme rağmen (UEFA kupasını öyle almıştık) yine de Papa'yı görecek olursam hayrına bi tez duası da ondan rica edeceğim.

4) Ara sokaklarda kaybolmaya çalışacağım ki bu konuda doğuştan yetenekliyim:) Hem başka türlü alışveriş keşfi yapılır mı?!

5)Sistine Chapel'in tavanını boynum tutulup kafam kuş gibi düşene kadar seyredeceğim

6) Çok kalabalık değilse kendi dileğim ve yanında eşin dostun siparişi bir sürü dilek için Aşk Çeşmesi'ne euro'nun seyri dikkate alınırsa TL cinsinden bozukluklar atacağım

7) Mutlaka ama mutlaka Galleria Borghese'ye gideceğim. Borgehese ailesinin entrikadan ne ara fırsat bulup da topladığı koleksiyona "adamlar yapmış" diyeceğim! Müzelerden müze, kiliselerden kilise beğeneceğim. Bir nevi Robert Langdon'a bağlayacağım.

8) Şu efsaneviiiiiiiiiiiiiiiiiii chocolate-truffle dondurmadan dev boyutlarda yiyeceğim! Sararana kadar limoncello hüpleteceğim.

9) Belki bir opera gecesi yapacağım, çok şık olmam lazıım:) Peki ya kocim Gregory operada horlarsa:o ?

10) Pizza aslında ne demekmiş incelemelerde bulunacağım. Çok araştırmacı bi kişilik olduğumdan çikolata, dondurma, spagetti vb ne demekmiş hepsini ayrı inceleyeceğim. Her yemekte mutlaka "Balzamico!" demeyi ihmal etmeyeceğim:)

11) Çok dansım geldii, geceleri güzel müzik güzel insanlar bulacağım:) Yorgunluktan ölmüşsem rüyamda dansedeceğim

12) Her sabah kahvaltısında şurda outler varmış, ay şuraya bu kadar yakın outlet şeymiş diye adamın başının etini yiyeceğim!

13) Kendime çook ama çok cici bir kask bulacağım:)

14) Sanırım mutlaka çok cici kırtasiyeler alabileceğmiz, bir de "aaaa, ooo ,hiiii" sesleri çıkararak gezineceğimiz bir müzik ve kitap dükkanı bulacağım:)

14) ve son olarak 1 güncük de olsa dünyanın en güzel mimarisini görmek için Floransa'ya da kaçacağım:)

Sizce başka ne yapayım:)?

16 yorum:

Unknown dedi ki...

ve bunların hepsini 4 güne sığdıracaksın!!! yürü be boom :)

Gizem. dedi ki...

Beni de valizine alır mısın?Ben öyle giderim hiç önemli değil!:)

Melis dedi ki...

Ay süper ya! Çok sevindim senin adına! Roma harika bir yer! Ben de 2 sene önce gittim. Bir buçuk hafta sonra arkadaşlarla tekrar gitmeyi düşünüyoruz biz de. Listeye gelecek olursam, süper olmuş! 1. maddeye bayıldım. Yiyecekler bakımından eksiksiz görünüyor. Dondurma deyince akla Giolitti gelir. Çeşit çeşit Panna Cotta'ların yapıldı bir yer vardı. Ama ismi aklıma gelmiyor :/ Bu arada Roma'da akan her çeşmeden rahatlıkla su içebilirsiniz :)) Ama hani listede Colosseum, İspanyol Merdivenleri, Piazza del Campidoglio, Musei Capitolini, Roma Forumu? Gerçi gezersiniz. Daha gezecek çok yer var. Floransa resmen açık hava müzesi gibi :)) Orada Santa Maria del Fiore Katedralini gezmeyi unutmayın.

irem dedi ki...

ahhh ahhh sabah sabah postunu okuyup güzelim Roma tatilimi ne kadar da özlediğimi farkettim açmış fotolara dalmışım:) Pantheon en favorimdir Roma'da, büyüleneceğine eminim :) ha bir de şu var ki Roma zaten misafirlerine o kadar güzel rehberlik yapan bir şehir ki her köşe başında bir sürprize hazır ol =) iyi tatiller =)

Ceren Öksüz dedi ki...

çatlayana kadar pizza ye! gece 12 olsa bile:)öle restorandan değil ayak üstü bizim dönerciler gibi olanlardan ye tadına doyamayacaksın :)
domates domates olalı böyle bir lezzet görmedi hele de bufalo mozarella ile birlikte olunca, bunuda çatlayana kadar ye,bıçağı sapladığında nekadar içinden süt akarsa işte o kadar molto bene :))
kavun üstü prosciutto ye bayılacaksın :))
bir de nehrin kenarında sıra sıra salaş reina görünümlü yerler war > ( http://cerryyandmore.blogspot.com/2011/07/todays-mix-buongiorno.html )mutlaka oralarda takıl ;)
kısacası ye ye ye :))
ciao !

Twitdayı dedi ki...

Eşinizin yine operada horlayan bir hanzo şeklinde tasvir edilmiş olması ne kadar hoş... :)

my lifebook dedi ki...

Dünyanın en muhteşem şehrine, çook muhteşem bir ekiple, en güzel zamanında gidiyorsun. Ne yapsan güzel olacak, ne yapsan yetmeyecek. Koştururken arada durup etrafa bak, nefes almak sadece oksijen çekmek değil Roma'da, sanki bir doku, kültür, his başka bişiler de çekiyorsun içine.Sonra aklının, ruhunun bir tarafını orda bırakıp, al fotoğraflarını, zeytinyağını, mozerellanı filan yanına geri dön. Anlat okuyalım. Romaya ucuz bilet bakmaya başlayalım.

Thrift Store dedi ki...

kıskançlıktan bayılazaam :P

voodoogirlsthriftstore.blogspot.com

Adsız dedi ki...

kocanla bol bol dans et sokaklarda, hatta sarhoş olup havuzlara bile girebilirsiniz. biz yaptık çok keyifliydi :)

Adsız dedi ki...

boom ne kadar muhteşem bir liste hazırlamışsın! roma ya gitmeden gitmiş de gelmiş gibisin yahuuu! çok sağlam araştırma yapmışsın, deliler gibi eğlen!!!

kirmizi baslikli kiz dedi ki...

Piazza Navona (Eski bir stadyumun üzerine kurulan bu meydan Roma’nın en canlı & güzel meydanlarından biri!)

Campo de’Fiori (Sabahları açık hava pazarları kurulur. Çevresinde tipik İtalyan restaurantları mevcut!)

Trastevere (Tever Nehri'nin diğer yanında bulunuyor. Tipik bir İtalyan kasabası! Son yıllarda sosyal hayatı epey zengin!)

Colosseum (Roma’nın sembolü! Her gün 09:00’dan itibaren ziyarete açık. Gece dı$ ı$ıklandırması $ükelâ!)

İspanyol Merdivenleri (Çiçeklerle süslenen merdivenlerdeki hediyelik e$ya satıcılarına tikkat!)

Ayrıca;
Trevi Çe$mesi, Navona Meydanı, Pantheon Tapınağı, Quattro Fiumi Çe$mesi..

!!Tıkınak Önerileri!!
~Bir etkinliğine denk gelinse ke$ke!~ Palazzo Brancaccio:
Viale del Monte Oppio 7 - Largo Brancaccio, 82/a
~Bi miktar oylum oylum selvi yontması~ Pagnanelli Restaurant:
Via Antonio Gramsci n°4 - 00040 Castel Gandolfo

Adsız dedi ki...

Ayyy çok heyecanlı süper, tam da Roma'yı gezilecek mevsimde gidiyormuşsun Boomcum :) O zaman benim de listene eklemem: Starbucks kahvesi değil gerçek bir İtalyan kahvesi iç (gerçi sen kahve pek içmiyordun ama olsun gitmişken bir fincan belki? )

İyi yolculuklar, iyi eğlenceler bir de bol bol tweet :)

*STYLEBOOM* dedi ki...

herkese tesekkurler:) buraya hepsini sigdiramadigim listeye bunlari da ekledim:)

Adsız dedi ki...

Enjoy your trip! You should go to Castel Romano, very nice outlet center close to Rome.

Adsız dedi ki...

Enjoy your trip to beautiful Rome. Go to Castel Romano, an awesome outlet center :)

*STYLEBOOM* dedi ki...

@adsiz i couldn't make it:)but i prefer to walk and discover more for sightseeing rather than shopping:)