3 Eylül 2011 Cumartesi

İNCELEME | Ethel Granger: Dünyanın En İnce Beli, En Acılı Aşkı



Eylül kapakları arasında VOGUE Italia her zamanki gibi öne çıkıyor, belki gördünüz. Kapakta Stella Tennant Steven Meisel tarafından fotoğraflanmış ve "avant-garde"in sert bir görsel tanımı olarak yerini almış. Bir dolu abartılı aksesuarın yanında Tennant'ın belinin inceliğini (ki bir photoshop mucizesi) farketmiş olmalısınız. Bu bel, bu sayı ve bu kapak efsanevi bir isme, Ethel Granger'a ithaf edilmiş. Kendinizi bir obsesyon, bir fetiş ve bir acı hikayesine hazırlayın hanımlar!



Ethel Granger, 12 Aralık 1905'de Chesterton'da sıradan bir kız olarak doğdu. Daha sonra ismi tarihe dünyanın en ince beline sahip olan ve rekoru hala egale edilememiş olan bir kadın olarak geçecekti: 13 inch yani yaklaşık 33 cm.lik bir bel...

Ve bunun sebebi bir erkek, ve aşk, tabii ki!

Ehtel'in kocası Willian isimli bir astronot, modanın kafamızdaki tüm düşünceleri kökünden değiştirebilecek kadar korkunç bir güce olduğunu savunan, bunu her fırsatta dile getiren ve örneğin 1920'lerdeki küçük göğüslü kadınlar trendinin moda yüzünden oluşan korkunç bir şey olduğuna inanan, ama derinde bir yerde aşırı bir ince bel obsesyonu olduğunu ve korseleri bir kenara kaldıran moda endüstrisine bu yüzden düşman olduğunu gizleyen birisi.

Ethel ile tanıştığında o da 20lerin modasına uygun bol elbiseler giyen, kısa saçları olan, küçük küpeler takan naif bir kadın. Birbirlerine aşık olup evlendiklerinde William karısına korseleri ne kadar sevdiğini, ona bir korse takmışken sarılmayı ne çok istediğini söylüyor. Kadınların eskiden daracık korseler ve iri mücevherlerle ne kadar da hoş olduğundan dem vuruyor, ve işte o an Ethel'in "dünyanın en ince bel"ine giden yolculuğu başlıyor...



Bir gün Ethel eşine kendisine sarılmasını söylüyor ve William bir korseye dokunmanın tarifsiz mutluluğunu yaşıyor! William daha sonra Ethel'e yüksek topuklu pabuçlar ve iri küpeler getiriyor, metamorfoz başlıyor.

William, Ethel'e farklı korseler ve korse sıkma yöntemleriyle belinin ölçüsünü küçültebileceklerinden ve bunu denemek istediğinden bahsediyor, ona ne kadar güzel olabileceğini, herkesin ona nasıl gıpta edeceğini anlatıyor ve Ethel için metal korseler dönemi başlıyor. William yine de tatmin olmuyor ve bu sürecin geceleri uyurken korseyi çıkardığı için baltalandığını söyleyip Ethel'i suçluyor. Bunun üzerine Ethel 24 saat evet gece ve gündüz sürekli korse takma dönemine giriyor. Kendi kendine korseyi takıp, çıkarmanın ve bağlamanın çok vakit aldığını, böylesinin çok daha iyi olduğu tesellisin buluyor:( Bunun yanında istekleri bitmeyen fetiş beyimiz Ethel'in her zaman yüksek topuklar hatta 13 cm.lik yüksek topuklar giymesini istiyor ve giydiriyor. Bunu destekli sutyenler, burunda piercing küpeler ve git gide incelen korseler takip ediyor.

Tanıştıkları zaman 61 cm olan beliyle Ethel, son olarak beli 19 inch yani 48 cm olduğunda Will'e hala yetmedi mi ikiye bölüneceğimden korkuyorum dese de maalesef yetmiyor. Ethel Granger hayatını 33 cm.lik beli ile bir sirk soytarısı gibi fotoğraflar vererek, gazetelere çıkarak, dergilere "mucize" diye konuk olarak tamamlıyor.

Hiç bir söyleşisinde ne acı, ne mutsuzlukk, ne ağrıdan söz açmayan; aksine bunu hep mutluluk ve gurula anlatan; hiç bir fotoğrafında hüzün ya da acı izi olmayan Ethel'in "gerçek" hislerini merak ediyorum. Aşkı için hem ruh hem beden olarak başkalaşmak, daracık bi kalıba girmek nasıl bir his?

Ethel'in fetiş kocası, bence moda tarihinin belki de en sert, en acımasız "ikon" yaratıcısı William Arnold Granger, anı kitabında şöyle yazmış:
"Eğer kendi cinsinden diğer üyeleri bir şekilde gölgede bırakabildiyse, bu hiç bir ızdırapla kıyaslanamayacak kadar büyük bir zaferdir".


Kaynak:wikipedia,ethelgranger.com,vogue italia,fashiongonerogue

24 yorum:

Anindayorum.com (Abraham) dedi ki...

yuh o nasıl belmiş öyle şimdiki bayanlara şükürler olsun (=
kiloya okadar takıntılı degiller...

Lunapark Queen dedi ki...

Psikopat adam ya.. :) Nasıl bir zihniyetse.. Keşke Ethel de kocasına taktırsaymış o korselerden, ben de böyle seviyorum diyerek :)

my lifebook dedi ki...

Dehşetle okudum. Manyak koca, manyak kocalara boyun eğen zavallı kadınlar:(Bu kadının hiçbir fotoğrafında mutluluktan eser yok. Nasıl olsun:(

Koray Caner dedi ki...

yok, kimi gölgede bırakacaksa bıraksın, bu kabul edilemez bir şey :/

goncaninsepeti dedi ki...

çok korkunç ,çok üzüldüm kimse için böyle bir şeye katlanılmamalı

Ahu dedi ki...

Cok zalimce geldi bana. Acimasiz koca ve saplantili ask kolesi Ethel. Resimlere baktikca icim fena oldu. Kimbilir ne acilar cekildi boylesi ic giciklatan bir bel icin. Korkunc yahuuu.

ahuatesel.blogspot.com

Melis dedi ki...

Okurken tüylerim ürferdi. Çok kötü oldum ya :( Hadi adam psikopat, lanet ama peki Ethel? Sırf kocası istiyor diye nasıl bunu yapar? Nasıl boyun eğer, nasıl teselli bulur? :( Aşk insanın gözünü bu kadar kör edebiliyor mu? Bu kadının psikolojisini, hislerini ben de çok merak ediyorum.

fashionist dedi ki...

gerçekten çok gereksiz ve amaçsızca bir şey yapmışlar sırf gündem olmak için belki..

http://cansansalmoda.blogspot.com/

Say dedi ki...

Hastalıklı, acınası, sinir bozucu, mide bulandırıcı, saçmalığın daniskası ve benzeri...

Adsız dedi ki...

Gerçekten ikiye bölünecek gibi duruyor.Bu güzellik,naiflik değil; başlı başına bir takıntının kelimenin tam anlamıyla vücut bulmuş hali.Zalimce...

Adsız dedi ki...

berbat bişey bu yaaa :s biz her tarafımız orantılı olsun diye çabalarken kadın kocası için ne hale dönmüş o dönemlerdeki bu tür kadınlar nası bebek taşıyabilmişler o göbek 33 cm hali+bir bebekle nası görünür acaba

minikkus dedi ki...

keşke Ethel de kocasına "ben dar kıçlı adamlardan hoşlanıyorum, sen de 24 saat kıçını korseyle küçült" filan diyeymiş! çok sinirlendim yaaa..

http://minikkus.blogspot.com

Modagrafya dedi ki...

Yazıklar olsun bu durumun ayakları küçük olsun diye küçük ve dar ayakkabı giyen ve ayakları korkunç bir forma bürünen Çinli kadınların durumundan ne farkı var? Kocası herhalde kendisi sahip olmak istiyordu o özelliklere ince belli bir kadın olmak istiyordu aslında ama kendisi olamayınca Ethel'e yaptırdı. Yazıklar olsun.

FashionDesignbyCnS {Cns'design by Cansu} dedi ki...

höööhh! azcık ince ruh olsaymış! yazık valla kadıncağıza..

Elf in Alphabet dedi ki...

Aaaaaa ben o hastalıklı manyağı dövmek istiyorum :/ Bu mantığa sahip bir adam hamile kadınlardan nefret ediyor olmalı!

modarella dedi ki...

iki hastalıklı ruh bir araya gelmiş ortaya böyle bir bel çıkmış demek ki!!!

Deli Aşına Kendi Gönenirmiş dedi ki...

meta fetişizmi olmuş bu, iğrenç!

Adsız dedi ki...

Bu hikayeyi daha öncede duymuştum çok korkunç bişey ben de yıllar önce tv de karısının sürekli şişmanlamasını isteyen bi adamı izlemiştim kadıncağız yataktan kalkamıyodu adam da ben onu böyle seviyorum falan diyodu.Delinin her türlüsü var demek ki

Okyanus dedi ki...

Boomcuuum Ethelin yerinde olmak istemezdim valla gerçi yerinde olsam dinlemezdim kocişi ama.// Allah böyle ruh hastası bi koca düşman başına vermesin:/

Cecil dedi ki...

tüylerim diken diken oldu.Ne acilar cekti acaba cok merak ettim dogrusu.

Wear A Smile! dedi ki...

çok hastalıklı bir durum bu, içler acısı. midem bulandı ama sonuna kadar okudum yazıyı yine de..:((

adamın son sözü de çok ağırmış yalnız..



http://www.wear-a-smile.com/

♡ Dilonika ♡ dedi ki...

Boomcum sirk soytarısı yakıştırmana bayıldım! :) Rezalet allahım,ne kadar kötü görüntüler onlar!!Sevgilim'i şimdi daha çok sevmeye başladım.Ben olsam yapmazdım en azından o kadar ince olmaya ne gerek var kadın dediğin balık etli olur yahu! :D Bel'e el atıyosun kemik geliyor!


www.disastyle.com

Abuk Kraker dedi ki...

Çok korkunç ya :/

*STYLEBOOM* dedi ki...

@ibrahim hamurcu acşkcasi bunun ki baya hastalikli bir durum

@lunapark queen :))

@my lifebook evet cok agir. tabii cook da yillar once erkeklerin iyice dominant oldugu bir donemde bi de boyle
saplantilisi cikinca olan olmus

@koraycaner adamdaki kafa ne bicim ama, o son satr ozetliyor, ne anlatabilirsin ki buna:0

@goncaninsepeti kesinlikle. hele ki vucudun tamamen senin kralligin olmali!

@ahu dogrusu ben beni aazicik sikan bir seyi bile eve gelip nasi atip firlatsam bilemiyorum gece gunduz hem de kc sene
bunu yapmak! ustelik okudum bu mesela akcigerlerini insanin 3te1 oraninda kucultuyormus, cigerini al kes at demekmis yani. off nefessiz kaldim yazarken bile

@melis onun da kafa degisikmis demek ki, esasen o da obsesifti belki de kocasina obsesf. bir de o donemi dusunursek belki
en iyiyi hep erkeklerin bildiginin dusunuldugu zamanlar

@fashionist o kismini basarmislar:)

@say :)

@merve evet ustelik biz saece disini goruyoruz kimbiir o vucudun ici ne hale geldi bu surecte!

@lemon blossom evet ve inanmazsin bu kadinin da bir kizi varmis! nasil tasidi acaba

@minikkus :))

@istanbuls finest ah evet kesinlikle o da buyuk zalimlik hem de kca bir topluma yayilmis cok daha buyuk bir zalimlik

@fashion design by cns iste resmen akil hastasi aslinda

@a to z inanmayacaksin kendisi boyle ince belli kadinlarin daha dogurgan oldugunu o yuzden bu islemin faydali oldugunu savunuyormus

@modarella :)

@seda evet! ki fetisizm ve moda birlikteliginin ilk orneklerindne biri olarak gecmis tarihe

@fashionable princess offf:/

@okyanuss kesinlikle:)

@cecil evet kesk enun da gizli bir gunlugu filan olsaymis

@wea a smile o son soz hakikaten nasil bir acayip kafa oldugunun ozeti. bu adama ne laf anlatabilirsin ki!

@disa style :)) ama tabii olayin 1920lerde cereyan ettigini dusunursek o zaman cok oyle kocaya, erkege direnmek durumu da olmayabilir.

@abuk kraker coook:/