10 Mayıs 2013 Cuma

RED CARPET | 2013 Met Gala


Bu defa  her zaman olduğu gibi sabaha kadar oturayım da bir kırmızı halı postu yapayım durumu pek tabii söz konusu olmadı ama en sevdiğim balolardan biri olan Met Galası'nı boş geçemezdim, o yüzden buyrunuz rötarlı postuma:) Met Balosu'nda dikkat çeken trendler bol bol göbek penceresi, pantolon üstü asimetrik etekler, yana atılmış saçlar, eldivensi kollar ve siyah oldu. Sezon davetleri için aklınızda bulunsun:)

Oldum olası temalı partileri sevmişimdir, kafa yorup temaya uygun giyinip gelen parti insanlarını ise daha da severim. Belki ondan biz her sene kocimin doğumgününü temalı bir partiyle kutlar, mümkün mertebe şebeririz:) Vee yine bu sebepten Superheroes temalı Met balosundan bu yana beni en heyecanlandıran temalardan biri bu seneki oldu! Punk: Chaos to Couture. Ama kostümler maalesef bazı konuklar dışında hiç de işin eğlencesine uygun değildi. Sonra, keşke Punk'ın kraliçesi Vivienne Westwood da olsaydı:( O zaman favorilerimle başlayayım, punk güzelleri sıralayayım.

Sienna Miller, siz bu Punk işini biz İngilizlere bırakın dercesine geldi! Muh-te-şem. Oldukça sade beyaz krep Burberry elbisesini zımba ve çivilerle donanmış deri bir motorcu ceketle kombinlemiş, siyah ojeleri sürmüş ve kendi haline bıraktığı saçlarına da çivili bir tacı takarak olayı 10 numarada tamamlamış. Punk perfection 


Anja Rubik favorilerimden! O fenafillah kalça kemiğini unutturacak kadar seksi ve vahşi görünüyor kostümü ile. Kırmızı deri Anthony Vaccarello ceket elbisenin kruvaze gövdesi, kıvrılmış kolları, dikleştirilmiş yakaları ve etek ucundaki metal aplik mükemmel. Şimdi 80'lerde olsak al bunu böylece George Micheal klibine koy diyebilirim:) Rubik'in Vaccarello seçimi Gisele'inkinden çok daha iyi:)


Bir diğer İngiliz, 2012 ve 2013'ün ikon modeli Cara Delevigne, o da gövdesi tamamen zımbalarla, omuz ve kol şeritleri de çivilerle süslü derin dekolteli bir Burberry içinde, sadece kıyafeti değil, bakışı ve tavrıyla da Punk budur der gibi. Çivili kolye ve küpeleri ile, o güzel kaşlara dağılmış dumanlı makyajı da şahane.


Süpermodeller, editoryallerde birer oyuncu gibi storyboardlara uygun poz verdiklerinden olacak, partinin de hakkını en çok veren isimler olmuşlar. Gisele Bündschen de Anthony Vaccarello seçimi ile siyah, deri, çivi ve metal birlikteliğini taşımış.


Cameron Diaz, lacivert Stella McCartney elbisesi içinde mükemmel. Elbisenin rengi, bronza çalan çantayla tamamlanışı, pelerinvari gövdesinin kollardan yana süzülüşü enfes. Vee Diaz'ın hatırı sayılır derecede dikenli kemeri kendini fazla zorlamadan punk temasına uyuvermesine yetmiş. Bravoo!


Abartmanın asla yadırganmayacağı nadir davetlerden biri olan Met'de SJP biraz açılın ve ders alın demiş, normalde öehh bu ne diyeceğim kostüm gecenin hakkını veriyor. Kocaman bir GILES elbise, üstünde her telden aksesuar, kalçaya uzanan çizmeler vee mohawk ile kabare arası bir saç süsü. Bundan ötesi ancak Anna dello Russo'dan beklenebilir.


Diane Kruger malumunuz benim zaafım, onu şık bulamamam söz konusu değil:) Kendisi enfes bir Chanel içinde, punk temasını ise ucundan yakalamak adına saçlarının uçlarını pembeleştirmiş. Bu da bir şey:)


Anne Hathaway, Prada fiyaskosunu unutturmak adına sağlam adımlar atmış. Pencereler ve tüylerle süslü yarı transparan siyah  bir Valentino elbise ve dahası sapsarı olmuş kısa saçlarıyla tamamen başkalaşmış ve bu Ziggy Stardust'ımsı haliyle geceye de çok uymuş. 


Jessica Alba gecenin ağırlıklı rengi siyahı gövdede çift peceresi olan lazer kesim deri Tory Burch elbisesi ile her zamanki gibi çok iyi görünüyor, o da ucundan punk teması yakalayayım diyenlerden, bunu da çantası ile yapmış:)


Büyüdükçe iticileşen Miley Cyrus file Marc Jacobs'ı ve V dergisi editoryalinde puu bu ne yahu dedirten saçları ve pozu ile punk mı? Evet punk. Güzel mi? I-ıh değil:)


Güzellikten ölüverecek olan January Jones da punk temasını makyaj yardımı ile ucundan yakalamaya çalışanlardan. Payetli mini elbisesinin yaka detayı pek hoş.


İddialı isimlerden biri de Nicole Richie! Beyaz Topshop elbisesi gri-beyaz saçlar ve kulaklarını süsleyen çivilerle farklı ve orijinal olmuş bence. Biraz fazla bronz ama bu haliyle X-Men'in punk Storm'undan farksız:) 


Hilary Rhoda, deri pantolonu çok şık tamamlayan bir kaç isimden biri. Altın rengi dantel ve kuyruklu üst, deri skinny pantolon ve bantlı ayakkabılarla harika olmuş. 


Madonna ise haliyle Madonna! Siz gelirken ben dönüyordum bu punk hallerinden dercesine coşmuş, pembe ayakkabılar biraz fazla olmuş, ha gerisi az mı diyeceksiniz ama bir bütünlük var:)

Gelelim temayı boşvermiş ama gayet de şık olanlara: 


İnsanın asabını bozacak kadar ışıl ışıl görünen Gywenth Paltrow, omuz ve göğüs arasını süsleyen şifon pencereli pembe tafta Valentino içinde enfes. Elbisenin rengi, modeli, silüeti kusursuz.


Coachella'da yine festival şıklığı budur diyen Kate Bosworth, mini Balmain seçimiyle çok şık. Yine de ben "balo" dendi mi yerlere uzanan elbiselere daha meraklıyım. Kadın seksi!


Rosie Huntington geceye Gucci ile katılmış. Transparan gövdedeki kanatlara benzeyen paneller, yaka ve kol işçiliği vee yağ yeşili rengi ile bence gecenin en güzel elbiselerinden biri. 


Vee The Bride'dan bu yana gördüğüm en güzel Uma Thurman karşımda! Figüre bakınız sayın Boomerlar. Yağ yeşili Zac Posen elbisenin eteğindeki volanlardan, gövdedeki enfes kuplarına, omuz ve yakadaki kat detaylarına kadar her şeyine ayrı ayrı bayıldım. Ateşle yaklaşmayın:)


Florabotanica'nın yüzü olan Kristen Stewart, Balenciaga'daki değişimden nasibini almış mı yoksa? Zira geceye şarap rengi ikonik bir Stella McCartney tulum ile katıldı. Bu meşhur tulumun benzerlerini daha önce pek çok Stella kızında görmeme rağmen, renginden ve Stewart'ın maskülen parçaları çok çok daha iyi taşımasından sebep olacak çok ama çok beğendim.


Oww Anna Wintour'u hiç bu kaar "sıcacık" görmemiştim:) Enfes Chanel elbisesi ile bahar bahar açmış, hafiften tebessüm dahi etmiş. Gecenin en şıklarından:)


Rooney Mara, beyaz ya da siyahdan da Givenchy'sinden de ödün vermemiş. Beyaz Givenchy elbisenin benzerlerini daha önce onda da başkaca ünlülerde de gördük, ama bu yine bayılmadık anlamına gelmiyor:) Biraz sıkıldık o ayrı.


Katie Holmes'den sanki bana bir şey yapmış gibi zerrece hoşlanmama rağmen bu defa pek şık ve zarif buldum, acaba annelik beni yumuşakçaya mı çevirdi:) Neden beğendim ki şimdi ben Katie'yi? Calvin Klein elbisesinin çabasız ama su gibi zarif dökümünden, ya da makyajından, yakadaki tasmayı yeterli bulup aksesuara boğulmamasından? Yine de halterneck tabir edilen bu yaka modeli Holmes'unki gibi bir omuz-boyun anatomisi  için pek doğru gelmiyor ama bütünde hoş. Jessica Biel'ı da beğenirsem kendimden şüpheye düşeceğim:) 


Balodaki pantolon üstü asimetrik etek trendinin bir temsilcisi de Monique L'huillier elbisesi ile Nina Dobrev'di. Benim hem pek beğendiğim bir trend değil, hem de çok kısa boylarda felakete dönüşebileceğinden pek yaygınlaşmasından yana olduğum bir trend değil bu. Dobrev'in deri bustiyerle zenginleşmiş dağınık drapeli gövde ve alt ikilisini bir tulum olarak görsem daha çok hoşuma gidebilirdi. 


Amanda Seyfried sonunda kendisiyle aynı renkte elbise giymekten vazgeçmiş! Yine de Givenchy'si için  çok da söyleyecek şeyim yok, makyajındaki kızıl tonların ise saçlarla birleşince onu biraz fazlaca kızarttığını düşünüyorum.


Carey Mulligan, Alexander Wang siyah minisi içinde pek şukela. Elbisenin geometrik formu, yakadaki çengel detayı, yanlardaki pencereleri ve o ayakkabıların uyumu! Herşey şahane ama bir balo için hafif.


Leelee Sobieski, oldukça orijinal bir Dior ile yine farkını konuşturmuş. Siyah-beyaz elbise sarmaşıklara benzer işlemelerle süslü kollara sahip. Görüyoruz ki yeni sezonda gece elbisesi trendlerinden biri de eldivensi kollar olacak. 


Jessica Biel, kendisini Giambatista Valli ile garantiye almak istemiş, Valli giyip de başarısız olmak pek mümkün değil tabii:) Bu siyah elbise podyumda binlerce kat daha iyi idi, elbiseyi çok beğensem de genel olarak görüntüye bayılmadım.


Nasıl oldu da bir Oscar'ı oluverdi bir türlü anlayamadığım Jennifer Lawrence elbette yine Dior içinde. Elbise de yüzdeki o zarif tül de enfes, peki ya o ayakkabılar! Bu elbise, altına platformsuz zarif birer Pigalle hak ediyor bence!


Sanırım en büyük hayal kırıklığım Maison Martin Margiela içindeki Gwen Stefani oldu:( Hem tasarımcı hem ünlü adına duble hayal kırıklığı hem de! Stefani kırmızı halıda da sokakta da stiliyle nefes keser, bunun yanında punk dedin mi ilk akla gelenlerden, ondan hakikaten uçuk bir şeyler bekliyordum. Bu ikili parça Margiela çizgisinin en hafif hali, yine de özellikle üst ve clutch hoşuma gitti.


Keşke Christina Ricci, Vivienne Westwood'un bu çok bilindik enfes elbisesinin altına o siyah ince çorabı ve dahası o ayakkabıları giymeseydi!

Gecenin sıkıcılarına geçeyim(bence tabii:)):





Emma Watson, Prabal Gurung; Marion Cotillard, Dior;  Michelle Williams, Saint Laurent ve Miranda Kerr Micheal Kors tercih etmişler. Watson ve Kerr yine pencere trendine sadık kalmışlar. Miranda Kerr, son kırmızı halıda bizi bizden bir milyon kez aldığı için, fanilere bu kadarı fazla diye düşünüp bu defa çok abartmamış zira bizdekine de yürek denir:) Ama diğerleri lütfen biraz hareket biraz heyecan!

Geceye bir de assolist edası ile katılanlar vardı, ki içlerinden özellikle biri beni hayretlere gark etti!



Ashley Greene'nin Marchesa elbisesi çok şatafatlı ama "çok" bazen kötüdür! Blake Lively'yi hayatımda ilk kez bu kadar kötü bir seçim içinde görüyorum sanırım! Gucci elbise içinde hiç de kendisi gibi değil sanki. 

Bir de gecenin temasını punk değil kitch sananlar olmuştu, onlara bakalım, akabinde gözlerimizi ovalayalım. 


İşte Beyonce, ve felaket görüntüsü. Bizim kitch kraliçemiz Süreyya'ya dev rakip!


Kerry Washington, Vera Wang içinde berbat! O peplum detay, göğüsteki file pencere, kumaşın rengi ve janjanı, eteğin arkasındaki yırtmaçtan pörtleyen tül saçaklar, saymakla bitmeyen bir dolu fenalık!


Julianne Hough, gri kabarık tül Topshop elbisesi ile daha ziyade içinde kalan lise mezuniyet balosunun acısını çıkarır gibi! Ayakkabı seçimini ise ayrıca hiç beğenmedim. 


Ve evet bir de kategorileyemediğimiz bir şey var:


Kelimelerin kifayetsiz kaldığı o anlardan biri. Sanki Bursa kumaş pazarından firar eden bir top kumaş yolda Kanye'ye de dolanıp Met Balosuna yuvarlanmış. Bu nedir, milyon dolarların satın alamadığı tek şey "ayna" mıdır?

Görseller: zimbio, justjared

12 yorum:

Adsız dedi ki...

ahaha post süper madonna her zmnki gbi rüküş ama kim kardashian ayrı bir boyut.yabancı basında "KK wallpapered her kimbriyo" diye geçiyor:))

Adsız dedi ki...

en iyi moda blogu ilan ediyorumm sizi

Adsız dedi ki...

kim kardaşyen in bu elbiseye sığabilmesi için 5 defa elbise genişletilmiş revize edilmiş zevk parayla satın alınamıyor

Leah dedi ki...

Büyük bir ciddiyetle sonuna kadar okudum ve en sonunda kahkahayı koyuverdim ahahahahah :D Ama o yorumları sonsuz hak etmiş o. ahahahahaha :D

Unknown dedi ki...

Ben en büyük hayal kırıklığını gwen stefani ile yaşadım. En orijinal punk kostumunu o giyebilirdi bence!

my style on fashion dedi ki...

belki 100.kez bakıyorum ama hala elini göremedim kim'in :/

Adsız dedi ki...

Bursa kumas pazarindan firar eden bir top kumas... Artik her onunden gecerken aklima bu goruntu ve bu lafiniz gelir:)

Adsız dedi ki...

hele şükür uma thurman ve gywenth paltrowu beğenen bir blogger çıktı. bir an şüpheye düşmüştüm bende mi bi zevksizlik var diye
ayşe

Egeli Kafası dedi ki...

Boom müthişsin :) http://egelikafasi.blogspot.com/


NAR dedi ki...

Hahaha!! Çok hoşuma gitti ya. Çok esprili bi kırmızı halı postu olmuş. keyifle okudum, özellikle "Bursa kumaş pazarı" yorumuna koptum:)))

Unknown dedi ki...

ben bu kırmızı halıya loser geçidi deeim ama :) http://www.ozerksezoon.blogspot.com/2013/05/loser-gecidi-met-ball-2013-part-2.html

Unknown dedi ki...

ilk 3 süper! ama Beyonce ve Kim felaketler kraliçeleri olmuşlar resmen göz zevkimi bozdular :/