22 Mayıs 2013 Çarşamba

STİL | Festival Modası Derken Başlı Başına Festival Olmayalım


Belki başta Chill Out olmak üzere bu sene bir kısım festivali kaçıracağım ama bu Boomer'lar festivallere "stil"leriyle coşa koşa gitmesin demek değil. İşte hızlı bir festival stili postu; öneriler, ünlüler, genel geçer stiller, benden görüntüler, neyin azı karar çoğu zarar hepsi burada. Festival takviminiz hazır, biletleriniz cepte ise okumaya başlayın hanımlar!




Bir ayakkabı delisi olarak işe ayaklardan başlayayım dedim:) Yüksek ökçeler için ölüp bitsem de (pek çoğunuz gibi) iş müzik festivaline gelince onları bir kenara koyma vaktidir! Festival alanları çoğunlukla çayırda çimende, yoğunlukla "pardon, ay off, bi saniye" diye diye sahne önüne ilerlemeye çalışılan; o sıcakta size yapışan lüzümsuz biri varsa seri bir hareketle kendisinden sıyrılmak zorunda olduğunuz, sabaha kadar dansedip küçük dilde kalıcı tahribata yol açacak avazda şarkılara eşlik ettiğiniz yerler. Bu durumda düz ayak olmak şart! Önerilerim sırasıyla:
  • Bilekte botlar: Boho ya da grunge tarzınızı garantileyecek, her festivalin olmazsa olmazı aniden bastıran yağmurda sizi koruyacak, anneannelerimizin yavrum çocuğun olmaz uyarılarına da ilaç olacaklar.
  • Bez ayakkabılar: Hipstera yakın, kolej stiline uygun, aslında ne çabaladım ama çabasız şıkım diyecek, üstüne kusulsa, birayla ıslansa, üstünden nice ayak geçse yine de çamaşır makinesine atıp o tatlı hatıraları unutmanıza  yardımcı olacaklar.
  • Sandaletler: Şık, rahat, özenli ve fakat ayak parmaklarını sevenlere tavsiye etmem, festival bitmiş, eve bitap dönülmüş, nasıl olduğu bilinmeden yatağa girilmiş, sonra sabah uyanınca bi bakılmış ayakta serçe parmak yok! Artık pogoda mı zayi oldu, erkek arkadaşın boynunda geçen o konforlu saatlerden sonra çocuğun boynu kopup da sizi yere indirdiğinde biri ezip geçti de oracıkta mı kaldı bilinmez:)) 
  • Dolgu topuklar: Ben anlamam arkadaş, illa topuklu giymem lazım, bende bir Dita von Teese ruhu, bir Katy Perry alımı var diyorsanız o zaman bari dolgu topuktan şaşmayın; dolgu topukta da hasır ya da mantar topukta kalın.



Önce ayakkabıyı seçip sonra giyinen bana göre sırada kıyafet seçimi var:) İşte sırf bu sebepten 2-3 gün süren festivalleri dah abir seviyorum:p
  • Herşeyden önce jean şortlar! Kendilerini bir çeşit festival üniforması addedebiliriz bence, bu sene bazı ünlüleri dantel şortlara kaptırsalar da onlar vazgeçilmez. 
  • Maksi elbiseler
  • krem ya da beyaz dantel ya da fisto mini elbiseler, 
  • yelekler, militer montlar, 
  • makrameler, 
  • geniş paça pantolonlar, kapriler 

diye sıralayabileceğimiz nice nice parçanın arasına daracık bodycon elbiseleri, payetli cicileri, ipekli takımları sokmayın derim.


Giyimde kuşamda sizi bir beyaz tshirtün bir jean şortla gayet güzel kurtaracağı festivallerde en büyük rollerden biri de işte sırf bu sebepten aksesuarlara düşüyor!
  • Püsküllü, etnik, deri çantalar, sırt çantaları: eğer sabahlamayı düşünüyorsanız bunlar büyük kurtarıcı zira güneş kremi, akşam soğuk olur, sabah sıcak basardan sebep kendi pılın pırtın, sevgilin varsa vah haline zira onun "çantanda yer var mı" ile başlayan pılısı pırtısı bunlara güzelce tıkıştırılır.
  • Fedora şapkalar ya da eşarplar: güneş çarpmalarına şahane bir çözüm olarak olmazsa olmazdır 
  • Güneş gözlükleri: Hiçbir şey için olmasa "cool"luk için elzemdir
  • İncik boncuk: Mümkün mertebe üst üste; ziyadesiyle tribal, ahşap, gümüş, bronz, kuştüylü, friendship bilezikli, "kolumda VIP bant var"ı göstermek üzere instagramlanacak fotolara fon yapacak türden bol bilezikler, kolyeler!


  • Saç Aksesuarları: Styleboom for Nili:)) saç zincirleri olsun, ince örgülere karışan renkli boncuk ya da tüyler olsun, festival stilinize saçlarınızla değişiklik katın.



Ünlülerin festival stilleri hep mercek altında, ama aradan sadece bir kaçı hakikaten ilham veriyor. 



Bana göre Kate Bosworth ve Diane Kruger bir numara! 



Alessandra Ambrosio da benzer. Değişik bir tarz olarak Vanessa Hudgens da festival stili en çok takip edilen ünlülerden biri.

Festival stillerini aslında kategorilemek kolay, belki de bu kategorilerden biri size göre ; siz kategorize edilemeyenlerdenseniz hepsinden bir parça umarım ilham versin:)

  • Festival Stili No 1: Fildişi mümkünse dantel mini elbise kahverengi mümkünse bilekte botlarla! Bir klasik! Boho chic'in bir taneciği:) Dantel, fisto, şifon; beyaz, kemik ya da krem elbise, süet, deri, püsküllü, boncuklu, kıvrımlı artık canının nasıl istiyorsa öyle botlarla kombinlenir. Bool bilezik özellikle tahta boncuklar eşlik eder. Gündüzleri hayli sıcak akşamları soğuk festivallerde ayakları ısıttıktan sonra gerisi ne gam diyenler için ideal:) 
  • Festival Stili No 2: Jean şort ve her şey! Ennnnnnnnnnn ama en miniciğinden jean şort mesajlı tshirtler olsun, romantik üstler olsun, botlar, flip floplar ya da sandaletler olsun farketmez ama bir festivalin 3 gününden en az birinde sanırız mecburi)
  • Festival stili No 3: Maksi.Maksi etekler, elbiseler, flare pantolonlarla bacaklar çimlerde koruma altında, börtüsü var böceği var, sağından solundan geçerken bacaklarına bira dökenden kusana kadar her çeşidi var:p Sonraa şapka! Güneşin altında beyni sulanmaktan korumak önemli, şapkalar ihmal edilmesiin.
  • Festival Stili No 4: Şık doğdum şık yaşarım kime ne kime ne! İster kırmızı halı olsun, ister festival bir de şıklıktan ödün vermemek var! Cicili bicili elbiseler genelde dolgu topuk ayakkabılar, pırıltılı aksesuarlarla tamamlanır. Senede bir de olsa Chanel'i de çayırla çimenle tanıştırıp şoklamada hiç bir sakınca yoktur:)
Bir festival sezonuna daha hazırız, ne giyeceğimiz aslında çok da önemli değil, ne dinleyeceğimiz daha önemli, ne kadar eğleneceğimiz, ne çok fotoğraf çekeceğimiz, sonradan başkalarına anlatırken onlara pek anlamsız gelen hikayelere ne çok güleceğimiz:) Yakında elimizde kalmama ihtimali olan festivaller hepsinden önemli! Sosyal mesajlı bitiririm:p





6 yorum:

wishingbeauty blog dedi ki...

ne kadar renkli bir post olmuş.styleboom yazılı şapka'yı çok beğendim.
bloğunuzu takipteyim,bende beklerim:)
http://wishingbeauty.blogspot.com/

stileo-elvin odabaşı pekiyi dedi ki...

vuhuuuu çok çok güzel bir posttu aldı götürdü getirdi giydirdi çıkarttı yedirdi içirdi gibi oldu. Bir nevi herşey dahilin farklı bir boyutu. Kalemine gözlemine ve de festivale duyduğun özlemine sağlık. Oğluşunu da öperim şimdi bak aklıma geldi:)Sevgiler

Adsız dedi ki...

Booommm
Harika bir post olmuş bir an için eskiye Woodstocklara filan götürdün beni Müthişş:=))

NAR dedi ki...

Sosyal mesajını aldık ;)
Dopdolu bir post olmuş.Beklediğimize değdi sanırım:)Festivale giderken "ne giyeceğim" sorusu sayende pek gündeme gelmeyecek.Postu okurken çok eğlendim, çok güldürdün beni. Özellikle kayıp serçe parmak süperdi!:)

gulcekim dedi ki...

3 numara tam benlikmiş boom <3 senin fotoğraflarına tekrar tekrar bakmalara doyamadım :)bir festival ancak bu kadar güzel anlatılırdı yine süpersin. en çokta "Yakında elimizde kalmama ihtimali olan festivaller" kısmına bayıldım umarım herşey eskisi gibi olur!!! öperim :)

We are the Hippies dedi ki...

Güzel bir yazı olmuş =)