30 Haziran 2013 Pazar

SUNDAY | Pazar Okuması


Bu Pazar'ı yine kitap tavsiyesine ayırdım:) Bir de Kindle'a! Doğumgünü hediyem olan Kindle sanıyorum bu yıl bana alınan en mantıklı ve şahane hediye oldu (ama bu cümleden ayakkabı, mücevher gibi mantıksız ve şahane hediyelere kapalıyım sanılmasın:p ) Nedenine gelince, #babyboom 'u uyuturken, beslerken vs kocaman bir kitabı yanımda sürekli taşımak, sayfalarını çevirmek gibi zorluklardan beni kurtarması: bu hafif, pratik ve minik şeyle dilediğim kitabı pıtır pıtır okuyabiliyorum.


Her zaman aynı anda bir İngilizce bir Türkçe kitap okuduğumdan da Kindle benim için makul oldu. Maalesef burada Türkçe kitap yok, Amazon'dan İngilizce kitaplardan satın alabiliyorsunuz. 

Geçenlerde Chuck Palahniuk'dan Phoenix'i okudum, Plahniuk çok sevdiğim bir yazar ve bu kısa hikayede de yine ona özgü rahatsız ediciliği ilginç bir şekile sürükleyici ve merak uyandırıcı hale getirmiş. Hikaye çat diye bittiğinde bir iç sıkışmasının sona ermesinin verdiği rahatlıkla, ne bu kadar mı hani daha devam etsinin arasında kalıyorsunuz.

Şu sıra Dan Brown'un Inferno'sunu okuyorum Kindle'dan, benim gibi İtalya'ya, tarihe, sembolizme ve dahası Dante'ye ( Dante'nin Inferno'sunu orijinalinden okuyabilmek için kursa başlamış ama doktoraya kurban vermiştim:( ) meraklıysanız çok seveceksiniz. Çok heyecanlı, çok sürükleyici, bol göndermeli. Bazen bir anda beliren ayrıntılar silsilesiyle pofurdatıyor ama değer:)


Şu son zamanlarda elimden düşmeyen ama geçen ay bir kriz anında neredeyse çöpe sallamak üzere olduğum kitap ise herkesin bana çok önerdiği Tracy Hogg'un Bebek Bakım Sorunlarına Mucize Çözümler kitabı. Şahsen bu kitap beni bunalıma soktu, sanki bebek böyle burada anlattığı gibi düzenli olacakmış, olamıyorsa bütün hata ebeveyndeymiş hissi ve stresi verdi bana bu kitap, hele bir de benim gibi kontrol manyağı bir insansan ve hayatın kitapların öğretileri ile geçmişse burada yazanı uygulayamamak iyice dert oldu, suçluluk ve beceriksizlik hissi yarattı. Daha sonra kendime geldim de, bi dakika yaa ben bebeğimi dinliyorum, anlıyorum, üstelik daha çok küçük dedim ve gerçek bir anne gibi içgüdülerimi okuduklarımın yanına katarak kendi rutinimi kendi kendime oturtabildim! Sanırım bu kitaba daha ileride beslenme, yatak,tuvalet alışkanlıklarında başvuracağım.

Yine de belirtmek isterim aynı kişinin daha eski basım İngilizce bir kitabını yollamıştı arkadaşım, o kitabı bundan daha iyi, daha naif ve daha çözümcü buldum. Onun da bir fotosunu ekleyeceğim çekmeyi unutmuşum:)

Herkese iyi Pazarlar:)

7 yorum:

Unknown dedi ki...

Mutlu pazarlar;)

Adsız dedi ki...

boomcugum, tracy hogg maalesef beni de bunalıma sokmuştu (6. ayda uyku ve beslenme alışkanlığı kazandırmaya çalışırken). cocuklar bilgisayar değil ( programlıyamıyosunuz) ve de her cocuk farklı... kitapta tavsiye edildiği gibi uyku alışkanlığı ve beslenme konularında "kararlı" olmak cocukta ters tepebilio...cocuk birden agresif ve sinirli biri haline gelebio

tuguna dedi ki...

Üniversite eğitimimi 0-6 yaş çocukları üzerine yapmış olmama rağmen ben bu kitaplara çok inanmiyorum, her çocuk aynı değil ve her soruna hepsi aynı tepkiyi vermediginden çözümler değişiyor. Deneme yanılma ve icgudulerimle buyutuyorum ben oglumu iyiyiz açıkçası:-) zaten zaman geçtikçe insan çocuğunu daha iyi tanıyor ve daha kısa sürede cozuyor sorunları bence.

larcencielblog dedi ki...

Merhaba :)

Konu "bebek bakımı ve kitaplar" olunca, bebeğinin ilk bir yılını "kontrol manyaklığıyla" geçirmiş 4,5 yıllık bir anne olarak yezmak istedim :)

Tracy Hogg beni de bunalıma sokmuştu ve hatta kendisinden nefret de etmiştim. Tracy Hogg depresyonumdan sonra bana en iyi gelen yöntem ise Dr. Sears -doğal ebeveynlik- olmuştu. Türkiye'deki öncüsü de Nilüfer Devecigil'dir :)

Güle güle, sağlıkla büyütün BabyBoom'u! Sevgiler! Başak :)

Yeşim - Nils Mum dedi ki...

Nil'e hamile olduğum dönem ve ilk 3 ay çocuk gelişim kitaplarını çok okudum. Şu an 22 aylık anne olarak şunu söyleyebilirim: her kitaptan bir şeyler öğrendim ama direk uygulamak akıl dışı çünkü annelik kesinlikle iç güdüsel de bir şey ve her çocuğun kendine özgü bir davranışı var. Tabii ki her konuda bilgi sahibi olmakta fayda var ama en sonunda bu bilgileri anne olarak mantık süzgecinden geçirip çocuğa uygun olan neyse onu uyguluyoruz. Tracy Hogg'un kitabına gelirsek insanı fazla mükemmeliyetçiliğe sürüklediği kesin, O da annelikte en imkansız şey:)

Gülçin dedi ki...

Bence bu hafif salaş tarz da size çok yakıştı. Hatta acayip güzel durdu. Gerçi siz kilolarımdan dolayı diyorsunuz ama ben nerdeyse yeni stil bir boom görüyorum. :)) zayıflasanız bile devam edin lütfen

glsh dedi ki...

bebek bakımı değil, ama bebeğimizi anlamak için hatta biraz da içimizi rahatlatmak için şiddetle önerebileceğim bir kitap var. "bilinçli bebek" kesinlikle tavsiye ederim. Bu arada sağlıkla ve mutlulukla büyüt bebeğini.