12 Mart 2009 Perşembe

PARIS FAHION WEEK: Day 8

10:30 KENZO
Rusya, Matruskalar ve Bolsevik referansli koleksiyonda drapeler arasina ilistirilmis cicek desenler, nakislar ve kilim desenler...


11:30 ELIE SAAB
Soydasi Zuhair Murad'dan once ihtisam, tas, pul, boncuk ve metrelerce sifon dolu binbir gece elbiselerinin tekelini elinde tutan SAAB'i bence yetenek ve vizyon anlaminda Murad'dan ayiran Couture ve Ready-to-Wear koleksiyonlarini cok guzel ve cok ince sekilde ayirabilmesi. Iste son RTW defilesi de buna ornek, kendisine "bir arap modaci daha iste puldan boncuktan baska sey yok" denememesinin sebebi de bence bu incelik. Koleksiyonda zarif ve sade elbiseler sasali aksesuar ve drapelerle zenginlestirilmis, kurk ve tuylerle glam havasi verilmis. Gunduz giyiminin daha agirlikli oldugu koleksiyonda 4olarimsi tarzda kiyafetler mevcut. Gece kiyafetlerinin ucus ucus ve sadeligi ise sonlandirma acisindan zayif kalsa da onumuzdeki couture defilesinde SAABin ucucagina isaret bence:)


14:30 COLLETTE DINIGAN
Bir kac sezondur hep sik ama hep trendlerin arkasindan gelen koleksiyonlara imza atan DINIGAN bu defa sıklık kadar o konuda da basarili.


15:30 CHLOE
Tasarimcisi Phoebe Philo'nun ayrilsindan bu yana eskisi gibi olamayan Chloe bu koleksiyonda biraz da olsa ozune donmus gibi. 80ler etkisinin goruldugu koleksiyonda magazadan aldim giydim ciktim rahatliginda parcalar var.


17:30 HERMES
Aviator havali defile boyunca Casablanca'dan muzikler calmis...Hermes luksune bayilanlar bu defa deriye doyacaklar, deri jile, tulum ve ceketler...


0 yorum: