28 Mayıs 2009 Perşembe

WEDDING | ESRA POZAN'dan Evliliğe İlk Adımların Hikayesi

Hanımlar malum Haziran geldi çattı, düğün sezonu açıldı, hatta Ramazan'ın erkene gelmesiyle epey de hızlandı tahmin ediyorum. Biliyorsunuz son yıllarda "evlilik hikayeleri" fotoğrafları çok popüler, iyiki de öyle, böylece sevimsiz, soğuk, yapmacık, plastik stüdyo ortamlarından yırtabiliyoruz, özellikle de poz verme konusunda çok gerilen damatlara yaradı bence bu. Tabii bu iş öyle herkesin de harcı değil, profesyonelliğin yanında farklı ve özgün bir bakış açısı, pozitif enerji(özelliklere gelinlere), ayrıntılara dikkat ve en önemlisi de elinde kamerayla sürekli ayak altında olup bir hayaletten farksız olmayı gerektiriyor ki doğallık bozulmasın. İşte ben size bu işi en iyi yapanlardan birini tanıştırmak istedim bu yazıda-ESRA POZAN-, kendisi benim düğünümde de mükemmel kareler yakalamış, herkesinkinden farklı şahane resimlere sahip olduğum gibi ayrıca o gün etrafta neler olmuş ne güzel şeyler olmuş da unutmuşum dediğim çerçeveleri de görmüş oldum.
ESRA POZAN bu işi uzun zamandır yapıyor, ve kendi düğünüymüşçesine hissettiği heyecanıyla yapıyor, bazen kamerayı bırakıp kuyruğunuzu düzeltiyor, ağlayacak gibi olduğunuzda güldürüyor, damatlarla çok iyi anlaşıp onları da harika kareliyor. Hazırlığınızın ilk saniyesinden artık evli olduğunuz gecenin son saniyesine kadar bir savaş muhabirinden farksız çalışıyor. Annelerin hüznünü, anneannelerin dualarını, yüzüğünüzü, davetiyenizi, sizi vurmasın diye evde deneyip durduğunuz pabuçlarınızı belki ancak sizin onları görebileceğinz güzellikte çekip herkese gözteriyor.
Ayrıca tek gelin, tek damat ve çiftler pozları da çekiyor. Bu kadar telaş, bu kadar karmaşık duygu, bu kadar heyecan, bu kadar veda ve kavuşma nasıl bu kadar somutlaşıp birer kare oluyor bilemiyorum, sanırım bunun sırrını bilen Türkiye'deki nadir fotoğrafçılardan Esra, eğer evlenmek üzere olan varsa, mutlaka ona sorsun derim:)


Evlilik ve doğum hikayeleri fotoğrafçılığına ihtiyacınız varsa ESRA POZAN'ın daha fazla çalışmasına buradan ve yenilenmekte olan web sitesine de buradan ulaşabilirsiniz.

3 yorum:

Jojee dedi ki...

kesinlikle böyle bir fotoğrafçıya ihityaç var ben öyle yalandan gülümsenmiş fotoları sevmiyorum evlenmem için önümde uzun seneler var ama ismini yazdım aklıma:)

Adsız dedi ki...

buradaki fotoğrafları görünce herkesin not etmesi gereken bir isim olduğuna karar verdim.kareler çok güzel doğal.

Adsız dedi ki...

muhteşeemmm.. inanın böylesi stressli bir günü sakinleştirici vs kullanmadan anca esrayla atlatır insan:) bu kızda şeytan tüyü var fotoğraf çekmese bile yanınızda bu kadar pozitif bu kadar güzel gülen bir çift göz görmek bile insana yeter..esranın içinde muhteşem fotoğraf sanatçılığının yanında ayrıca malesefki artık pek içimizde kalmayan insan sevgisi paylaşım ve hoşgörü var.. böyle bir günde 1-damadı 2-esrayı unutmayın gerisi zaten gelir:)))