7 Haziran 2009 Pazar

FLASHION' NEWS | VOGUE Turkiye Editörü Ferhan İstanbullu





VOGUE Turkiye'ye artık geliyor diye göbecikler atıp sevinçten havalara uçmuştuk ki, editör adayları dedikodularını duydukça en azından benim bu hevesim soldu solacak hale gelmişti. Neyse ki VOGUE Rusya'dan Japonya'ya nasıl cevherleri bulup editör yaptıysa bizde de yaptı. Internetten okuduğum bir habere göre Vogue Türkiye editörü olarak Ferhan İstanbullu kesinleşmiş, kaynağımız belirsiz ama ben diyeyim %99 siz deyin %100. Onu VİZYON dergisinin genel yayın yönetmeni, Radikal'in stil köşesi yazarı, ve NTV'de takip ediyorsanız 5Kere5 programında modadan sorumlu şahıs olarak tanıyoruz. Kendisinin en iyi stylingcileri bulup, en ilgi çekici editoryallere imza atacağına ve VOGUE havasını hiç bozmadan Türkiye'de devam ettireceğine eminim!

15 yorum:

Adsız dedi ki...

Harika haber! Eminim çok yakındaki bir kaynaktan almışsınızdır! ;) Çok isim dolaşıyordu hakikaten, eski mankenler, eski manken-yeni "trendsetter"lar falan.. İşi bilenin ellerinde doğacak harika bir iş olacak eminim, darısı meraklılarının dört gözle beklediği diğer dergilere... Mesela GQ! ;)

Selin Edanvisvili dedi ki...

Ferhan İstanbullu olmadı ne yazık ki. Olamayacak. Radikal'de yazdığı yazılarda Vogue'dan yaptığı alıntılarda Vogue'ü kaynak olarak göstermediği için Ferhan kabul edilmeyerek decline edildi. Geçmiş olsun. Ece Sükan'ı getirirler herhalde.

Adsız dedi ki...

Evet duydum ol(a)madığını ve çok üzüldüm. Aslında üzülen çok.Herkes çok acımasız oldu.Üzüldüğüm konu bu. Herkes alıntı yapıyor, tüm dergiler, prodüksiyonlar, kapaklar,albümler kopya iken kızın 2 yazısı mı konu ediliyor.O zaman tüm dergileri VOGUE'a şikayet edelim kapatılsın.Moda çekimlerinin alayı kopya!! Bunu yapan bedelini kötü öder inşallah..başı beladan kurtulmaz o kadar bed dua aldı ki o ispiyoncu kız.

çatal dil dedi ki...

ispiyonlayan, hatta işi gücü bırakıp koca bir dosya hazırlamaya tüm vaktini ve enerjisni ayıran maalesef hepimizi şoke eden bir isim. kendisi moda yazıları yazar, 2 - 3 aylık bir genel yayın yönetmenliği denemesi de vardır ama Vogue'u yapabilcek donanıma sahip değil ne yazık ki. Ferhan Türkiye'de o dergiyi yapabilecek tek isimdir. bu arkadaş keşke enerji ve zamanını kendini geliştirmeye ayırsaydı da öyle rakip olabilseydi Ferhan'a... ama kötülük, kötü kalpli, kıskanç, art niyetli, haset olmak böyle bişi işte.. sen bir kendine bak bakalım önce yeterli misin diye.. veeee çalış senin de olsun... başkasının kuyusunu kazma.. herkes biliyor şimdi bu aciz kıskanç kızcağızın kim olduğunu... nasıl bakıyor aynaya, insanların yüzüne bilmiyorum....

Adsız dedi ki...

bu esrnın nasıl birşey olduğunu anlamak için bu olayı mı bekledi herkes? Yani onun sahte dünyasında -oturduğu evden okul hayatına (liselim-hah hah haaa!))- yalanlarla yaşşadığını, altı bomboş snob tavırlarıyla etrafını da buna gayet güzel inandırdığını bilmeyen mi vardı? Şaşırdım... İyi niyetliden öte safmışsınız... Ucuzluktan, defolulardan, sahtelerden ve tabii pazardan yapılan stil bu kadar, bir yerde patlıyor işte böyle.. yüce tanrısı günahlarını affetsin:)))

ferragamo dedi ki...

Şoke olacak bir şey yok kittycim. hep varmış gibi gösterdiği ama aslında hiç bir zaman olmayan "para" için her şeyi yapabilecek bir kişilik(sizlik)ten bahsediyoruz. ucuzluk ilahesi:looll

Adsız dedi ki...

Ferhan'a destek! İstanbul mu yaman midilli mi anlaşılsın!

Adsız dedi ki...

Melike Karakartal'dan alıntıdır ama gerçektir:)
24.03.2009

"Gün geçmiyor ki bir gazetede “Türkiye Vogue’un yayın yönetmeni olmak için heveslenen dergici kadınlar Doğuş Grubu’nu CV yağmuruna tutuyorlarmış” cümlesini okumayalım.

O da bir şey mi, sadece Doğuş grubu’nu değil taa ıngiltere Conde Nast’lara CV yollayanlar, “en iyi benim” diyenler var!

Pek yanlış bir hareket olduğu söylenemez aslında, çünkü Conde Nast yöneticileri bizzat Türkiye’ye gelip adayları değerlendireceklermiş. Fakat kendi için “en iyi benim” demek nasıl bir hırstır yahu? E, en iyi sensen CV gönderme? Onlar seni çağırır zaten en iyi sensen??

Neyse, henüz iş görüşmeleri başlamamışken, Kezban Vintur’lara hızlandırılmış bir Anna Wintour kursunun son derece faydalı olacağını düşünüyorum.

“Kontrolsüz hırs, hırs değildir” demek istiyorum size, sevgili Pradagiyerler, Miumiuseverler. ışte size dev hizmet! şimdi siz hırs küpü kariyer kadınlarına bir rehber olacak, adeta okumaya doyamayacağınız bir kitaptan bahsedeceğim. Madem Vogue geliyor, efsanevi editör kimdir, bu yaşına ve bu pozisyona gelene kadar neler yaşamıştır, öğrenmek lazımdır."

Sizce kimdir bu Kezban:)) bu da benden olsun:)

*STYLEBOOM* dedi ki...

Evet moda dünyasının halihazirda var olan karanlık yüzü, "arkadan vurmaları" meşhur şark kültürüyle birleşince olan oldu. Peki VOGUE Turkiye'de Ferhan Istanbullu'dan daha donanımlı kimi bulabilir,en fazla bir iki kişi daha, buldugunun donanımına nasıl inanabilir. Buraya dünya çapındaki VOGUE editörlerinin biosuyla bir post hazırlayacağım,kıyaslayabilen kıyaslasın kendini...

x-gay dedi ki...

cinali ingilizcesiyle nasılda iş edinip yetiştirmişki anlamadım gitti. Yorumlamaya çalışayım...:)
dear vogue bosss (çoğul yani 3. s),
Ferhan is a bad girl. I am good. Yes I am. I am mode cocona. He (she miydi yau) (çevirmek neydi)is turner of your artikıls to turkiş. I never. I never read & stolen anythink include glamour page by page. You must cut her head. I was well experienced editor of bed.

Adsız dedi ki...

DB kızlarının diline düştün mü olay da bitmiştir kariyer de.... hah hah haaaaaa... hürriyet kulislerinde bu akılsız hırs küpü kız konuşuluyor, sahiden vogue'un şeysi olacağını mı sandı diye:)))) etme bulma dünyası, kaç kişinin bedduasını taşıdığını herkes biliyor bu camiada. Bir daha hiçbir yerde iş bulamayacak E.M.:))))
Kıvırcık saçlarını sallaması savurması boşa hah hah haaaaaaaaaaaaaaaa Sadece Ferhancığıma üzülürüm ama akıllı kızdır, yolunu en doğrusuyla çizer.

pet detective dedi ki...

Biraz zaman aldı ama dosya hazır ve geliyor. Bu kötü karakteri tüm çevresi tanımalı...

nude comment dedi ki...

Ferhan Istanbullu Vogue Turkiye denince aklıma gelen ilk isim olmuştu. Uzuldum ama koltuk bu, burası Turkiye de olsa, popo değiştirecektir bir gün! Btw, bu ispiyoncu hanım kızımız yeni evli değil mi? Yoksa boşandı da ben mi atladım?

Adsız dedi ki...

çok kalitesiz yorumlar. nelerden bahsettiğinizde hiç ilgilenmeden; özellikle son yapılan yorumdaki korkunç çirkin, basit ve bir insanın bu cümleleri nasıl sarfettiğine gözlerimle inanamadığım notlar gerçekten utanç verici.. çok çirkin..

Adsız dedi ki...

ay ay aaayy, biri haberi almış, hakkındaki utanç verici gerçekler dosyalanınca imajı tutuşmuş hemen kaleme kağıda sarılmış:)))) korkunçmuş da utançmış da vikvikmiş... gerçek mi değil mi onunla ilgilenelim:)) kahraman çirkinse memleket ne yapsın?