26 Haziran 2009 Cuma

MAKE ME BEAUTIFUL | Styleboom Mimlendi!


Sevgili Alışveriş Cini makyaj sırlarım için beni mimlemiş:) Ben kendime de etrafımdakilere de milyonlarca fırçamla makyaj yapmaya bayılanlardanım:) Makyaj uzmanımın öğrettikleri sayesinde ve doğuştan yetenekli(!) olmam itibariyle de epey güzel makyaj yaparım, annem de kız kardeşim de düğünlerde, davetlerde makyaj işinden böylelikle kurtarırlar. Makyaj yapmadan dışarı çıktığım nadirdir, ve kıyafetime uygun renkte ve şekilde yapmayı tercih ederim, ama asla ve asla fondöten kullanmam, gerekirse nadiren pudra kullanırım. Koyu renk rujlarla hiç aram yoktur, benim olayım aslında göz makyajı. Gözlerde vurguyu çok sevdiğim için dudakları genelde nude/pastel tonlarda ya da yalnızca renksiz parlatıcıyla bırakırım. Özellikle dumanlı yani gri tonlarında göz makyajını çok severim bir de lacivert-mavi.
Çok ince makyaj yaptığım gibi onu yine çok ince şekilde de temizlerim, makyajla uyumam, ve günlük bakımım haricinde ayda bir cilt bakımı yaptırırım. Özellikle cildin hava alabildiği toz ürünleri seçtiğimden ve güzel temizleyip nemlendirdiğimden olsa gerek cildimde makyaj dolayısıyla pürüz yaşamadım hiç. Sorulara gelincee:
1. İlk kez makyaj yapmaya kaç yaşındayken başladın?
Şu anki halimi düşünürsek ilginçtirki çok çok geç başladım, çocukluğumda örneğin sevgili cin gibi annemin makyaj malzemelerinden harikalar yaratmışlığım yoktur. Küçük bir kızken ben arabalara ve top oynamaya daha meraklıydımJ İlk makyajımı gösteri yapacağım bir 23 Nisan gününde-sanıyorum 9 yaşındayken-annem tarafından dudaklarıma ve yanaklarıma hafif pembelik verilmesi şeklinde yaşadım.
2. Aldığın ilk makyaj malzemesi neydi ve hangi markaydı?
Max Factor’den şeftali allık ve renksiz rimel
3. Makyaj senin için günlük basit bir rutin mi yoksa hastalık mı?
Kesinlikle rutinim ama hastalık mı bilemiyorum, olabilir:)
4. Karşılaştığın her güzel makyaj malzemesini çılgınca arzuluyor musun?
Hayır, makyaj malzemesi görünce ayakkabı görmüş gibi olmuyorum, yalnızca ihtiyacım olan ürünü alırım; ambalajdan etkilenmem, hayvan deneyli olup olmadığına, su bazlı olup olmadığına, cilde hava aldırıp aldırmadığına ve ambalajının geri dönüşümü olup olmadığına illaki bakarım.
5. Hiç MAC kullandın mı? Kullandıysan, “işte bu en harika ürünü!” diyebileceğin tek bir ürün söyle bana.
Evet yüze parlaklık veren glow bir ürünü var bende onu çok beğeniyorum, geceleri vazgeçilmezim. Ve bir de tabii ki fırçalarını.
6. Her genç kızın favori bir göz kalemi vardır. Senin favori göz kaleminin markası ve rengi?
Ben Lancome’un kömür karası göz kalemini kullanırım ama genelde kesik uçlu fırça ile ya siyah ya füme eyeliner sürerim.
7.Vazgeçemediğin, elinin altında en az üç-dört tane bulundurduğun favori rimelinin markası?
Rimelsiz bir hayat düşünemiyorum, özellikle de çok çok beyaz tenli olduğum için hiçbir şey yapamasam rimel ve kalem sürerim. Benim tek ve sadakatle kullandığım rimelim Lancome Flextencils, mükemmel, benim için tasarlanmış bir rimel. Bir de hediye olarak gelen L’oreal Telescopic’den epey etkilendim, takdir ettim:)
8. Makyaj alışverişini en çok hangi mağazadan (tekin acar v.b.) /web sitesinden (strawberry v.b.) yapıyorsun?
Selektif markalardan kullandığım ürünleri hep Strawberry'den getirtiyorum çünkü inanılmaz fiyat farkı var, diğerleri için Boyner.
9. Makyaj malzemelerini nerede saklıyorsun?
Ikea’dan aldigim 100(!) gözlü çekmece ayracı sayesinde, fırçaları, farları, rujları vs ayrı ayrı bu gözlerde gardrobumun en büyük çekmecesinde saklıyorum..
10. Makyaj alışverişine aylık ne kadarlık bir bütçe ayırıyorsun?
Her ay makyaj malzemesi alışverişi yapmıyorum o yüzden değişiyor, sık kullanmama rağmen rimel haricinde çok çabuk da bitmiyor.
11. Severek takip ettiğin bir yerli ve bir yabancı makyaj blogunu yazar mısın?
Yabancılardan The Make-Up Blogger, yerlilerden Just make up ve Salıncakta İki Kişi’nin makyaj entryleri.
12. Yerli makyaj markalarından favorin hangisi?
Kaş altı için Pastel’in parlak beyaz farı, kült renkleriyle Flormar’ın ojeleri, Golden Rose’un ıslatılarak da sürülebilen 4’lü farlarından bazıları
13. Hangi makyaj çıkarıcıyı kullanıyorsun?
Makyaj temizleyicim, toniğim ve nemlendiricim hepsi cilt bakımımın da yapıldığı salondan BIOLINE-JATO, Türkiye’de butik satışı yok, ben inanılmaz memnunum. Daha önce PAYOT veriyorlardı aynı derecede memnundum.
14. Ten ve goz rengin?
Pek beyaz-kahverengi
15.”Onsuz yapamam!” dedigin kozmetik markasi?
Lancome rimelim Flextencils+eyeliner ve kaş altı aydınlatıcım Inglot, Clarins ya da Pastelinki.
16. Klasik bir soru: makyaj cantana sadece uc sey koymaya hakkin olsa neler alirdin?
Flextencils rimelim, şeftali renkli parlatıcı ruj ve allık.
17. Bu mim dalgasini hangi bloglara gondereceksin?
Moda ve Sosyete
Glam's World
Hesionka’nın Defteri

3 yorum:

Unknown dedi ki...

canım bende yazacamda bu sorular standartmı. başka bloglarda sevdiğin kitap,dizi gibi başka sorularda görüyorum.

*STYLEBOOM* dedi ki...

pelincim mimi başlatan soruları soruyor, yani ben bu sorulari cevaplamak durumundaydim mimlenince, sıra sende:) ama sen de kendi istedigin, merak ettigin sorular varsa sevdigin,ilgilendigin bir blogu mimleyerek sorularini sorabilirsin:) ben bu sekilde biliyorum yani, ama bu blog isinin en ustasi sevgii cin bence:)en iyi o bilir.

ALIŞVERİŞ CİNİ dedi ki...

çok keyifliydi okumak. makyajla ilgili bu kadar yetenekli ve bilgili olduğunu bilmiyordum. iyi oldu :)