15 Temmuz 2010 Perşembe

HÜSEYİN ÇAĞLAYAN | SERGİ, EĞİTİM, ATÖLYE İLE İSTABUL'DA!



ÇAĞLAYAN'ın Türkiye’deki en kapsamlı sergisi Hüseyin Çağlayan: 1994-2010 ismiyle dün İstanbul Modern’de açıldı, davet telaşıyla hızlıca gezmek zorunda kalıp her bir parça için bi 10-15 saat daha vermem gereken sergi müthiş, böyle bir yaratıcılık karşısında insan kendini ayakucundan burnuna sorguluyor, doğayı nasıl olup da böyle göremediğine şaşıyor, imgelere ve ayrıntılara hayran oluyor. Bu yıl mutlaka yapılması gereken bir şey varsa o da bu sergiyi gezmek! Keşiflerle ve deneylerle dolu alışılmadık bir "moda" orada sizi bekliyor!



Tasarımcının son 16 yılda ürettiği çalışmaların bazılarından oluşan sergi 15 Temmuz-24 Ekim tarihleri arasında görülebilecek. Ama sadece görmek yetmez diyenlere de bir haberim var: sergi sürecinde özel olarak tasarlanmış çeşitli atölyelerde çocuklara, gençlere ve ailelere ünlü tasarımcının ele aldığı temalardan yola çıkarak, kullandığı malzeme ve tekniklerle öncü yaklaşımını deneme ve tasarım ürünleri yaratma olanağı tanınacak.



"Moda"yı mimarinin, hızın, antropolojinin, botaniğin, felsefenin, hatta bir mektup zarfının:) kısacası tüm duyu ve duygularınızla sizi çevreleyen görülür/görülmez dünyanızın içinde, tam da merkezinde görebilmek için doğru İSTANBUL MODERN'e:))




4 yorum:

Sevinc dedi ki...

ne dnilerbilir ki;harika!
bi ziyaret etmek,gezmek,görmek gerek..

Kürksever dedi ki...

Boom, bence sen bu sergiden bir (veya birkaç) makale çıkarmayı dene:) Hayatta başarılı olmanın en kestirme yolu, işle hobileri birleştirmekten geçer!

Deli Aşına Kendi Gönenirmiş dedi ki...

twitterda da cik cik yazıp durduğum üzre: orda olamadığıma üzüldüm ama senin gibi dolu bakan ve dolu gören bir gözün benim yerime bişiler görmüş, anlatmış olmasına çok sevindim.. gezi kolu başkanım olur musun:))

Nil dedi ki...

İlk fırsatta gidicem ben de dün basın toplantısına gidemediğim için üzülmüştüm ama sayende twitterdan takip ettim neler olup bittiğini :)) İyi ki varsın muck!