29 Eylül 2011 Perşembe

DOKUNMAKTAN KORKMA!

HIV/AIDS
Çözümsüz değil! 1996’dan bu yana tedavisi var!

Aşıksınız, hep birliktesiniz, hayalleriniz var, birbirinize söz verdiniz: "sonsuza kadar" diye... Hep yanyana olmak, birbirinize dokunmak, dokunduğunuzda midenizde kelebeklerin uçtuğunu duymak istiyorsunuz

Ya da çok iyi arkadaşsınız! Her sırrınızı biliyor, her sırrını biliyorsunuz, birbirinize söz verdiniz "kimseye ihtiyacımız yok biz birbirimize yeteriz" diye, akşamlar saatlerce telefonda geçiyor, yine de anlatacak şey bitmiyor. Herkes terketse de o hep sizinle kalıyor.

Belki kardeşsiniz, belki annesiniz, belki çocuksunuz. Ailesiniz...

Ve hayatın size ya da sevdiklerinize ne getireceğini asla bilemiyorsunuz.


Sevdiklerinizle aranıza HIV'in girmesine izin vermeyin! HIV POZİTİFLERDEN KORKMAYIN! HIV öpüşmek, elele tutuşmak, aynı bardak/kaptan yiyip içmek, aynı banyo ve tuvaleti kullanmak, aynı kuaföre gitmek, aynı objelere dokunmakla bulaşmaz. Kısaca aynı sosyal yaşamın içinde birlikte yaşamaya ve paylaşmaya asla engel değildir. HIV dış ortamda oksijen ve güneş ile temas ettiğinde uzun süre etkin kalamamaktadır. Kanın miktarına göre dış ortamda saniyeler, en fazla dakikalar içinde HIV enfekte etme özelliğini yitirir. O yüzden DOKUNMAKTAN KORKMAYIN!

HIV pozitiflerin en büyük sorunu toplum ve sevdikleri tarafından dışlanmak ya da dışlanma korkusu yaşamaktır. Tedavisi olmasına rağmen pek çok HIV pozitifi bu önyargılar, izole etme ve yalnızlaştırma öldürmektedir. Dokunmak kadar güzel bir his, etkin bir tedavi, mükemmel bir iletişim yolu yoktur! Bundan mahrum kaldığınızı bir saniyecik olsun düşünür müsünüz?



Sevgili Styleboomerlar:)
  • "SORUMLU BLOG: Bize İyi Kalbin Gerek" fotoğraf sergisi sizi Taksim metro yürüyen merdivenler katında bekliyor, gidip görüp paylaşın.
  • Pozitif Yaşam Derneği sorularınıza cevap vermek üzere bir tık uzağınızda.
  • Biricik Styleboomerlar sizlerle birlikte HIV/AIDS farkındalığı oluşturmak ve önyargıları yerle bir etmek için bize "iyi kalpleriniz" gerek! Bizi destekleyin, bloglarınızla, facebookunuzla, twitterınızla, bugün ofistekilerden,okul ya da evdekilerden sadece 1'ine bile olsa bunu anlatarak paylaşın.
HIV Pozitifler gölgelerde yaşamasın, saklanmasın, utanmasın, yargılanmasın, insanların sıcaklığından mahrum kalmasın!

Lütfen Takibe Alın:
www.twitter.com/sorumlublog
www.facebook.com/sorumlublog
www.sorumlublog.com
www.twitter.com/hivleyasam
www.pozitifyasam.org

Fotoğraf:
Dilan Bozyel
Sponsor:
M.A.C Cosmetics
Teşekkürler:
Pozitif Yaşam Derneği; İstanbul Büyükşehir Belediyesi; Dada İstanbul



HIV: Human Immunodeficiency Virüs (İnsan Bağışık Yetmezliği Virüsü) Bulaşması sonucunda vücudun savunma gücü zayıflar ve birey bazı mikrop ve hastalıklara daha duyarlı hale gelir
AIDS: Acquired Immune Deficiency Syndrome (Kazanılmış Bağışıklık Yetmezliği Sendromu) Tedavi edilmediği durumda HIV’in neden olduğu hastalıklar bütünüdür. Sonuçta birden fazla hastalık veya kanserlerin ortaya çıkması ile AIDS tablosu oluşur.
HIV/AIDS ırk, cinsiyet, cinsel tercih ya da yaşam biçimi ayırmaksızın her "insan" için aynı derecede bulaşılabilirliğe sahiptir. Test yaptırın!

16 yorum:

my lifebook dedi ki...

bilmek ne güzel!

xcelis dedi ki...

Blog heryere ulaşabilen bi yayın aracı oldu artık.Sende bunu en iyi şekilde kullanıyosun canım.Tebrik ediyorum seni.Hepimizin başına gelebilecek bi konuyu paylaşmısın ellerine sağlık.Peki bizlerde blogumuzda yayınlamak istesek kullabilirmiyiz bu şekilde (görselleri).
Öpoooom seniii

SeLeN dedi ki...

Boom muhteşem bir bilinçlendirme olmuş. Böylesi korkulan, kapalı kapılar ardına gizlenen bir konuyu sere serpe bloglarınıza dahil etmenizi ayakta alkışlıyorum. Pek çok kişi/kuruluş HIV/AIDS kampanyaları desteklemenin bile sakıncalı olduğunu düşünürken, bir kez daha böylelikle bloglarınızın gücünü de göstermiş oldunuz.

Chilek dedi ki...

Dokunmayı bırak konuşmaya dile getirmeye bile korkuyoruz. Farkında olmak güzel:)

modarella dedi ki...

Tebrik ediyorum Boom, gerçekten bu duyarlı ve aynı zamanda cesur proje için seni ve bu oluşum içindeki diğer blog sahibi arkadaşları tebrik ediyorum. Destek için sizde bloglarınızda yayınlayın yazmışsın postunda. Dolayısıyla bende bahsettim. Umarım sizler için sorun olmamıştır. sevgiler

Melis dedi ki...

Siz iyi kalpli bloglar arasında sabah çok duyarlı bir hareket başlamış. Yeni görebildim. İyi ki siz bloglar varsınız Boom! Hepinizi tebrik ediyorum. Tam destek, hep destek!

İrem dedi ki...

Çok güzel bir proje Boom, katılan herkese tebrikler! Bu konuda daha bilinçli olmamız için ben de kendi blogumda mutlulukla paylaştım.

FashionDesignbyCnS {Cns'design by Cansu} dedi ki...

Boom süper bir proje.. önderlik ettiğin için tebrik ederim blogumda yazını paylaştım linkini vererek..


http://fashiondesignbycns.blogspot.com/2011/09/sorumlu-blog.html

Sevgiler

Yasemin dedi ki...

Boom bu kadar guzel bir proje baslattiginiz icin sizi tebrik ediyorum, gorur gormez blogumda paylastim. Baska sosyal sorumluluk projeleri de olursa seve seve yardim etmek isterim.

Adsız dedi ki...

kendi arkadaş çevreniz dışında da okunan blogların varlığından haberiniz olsaydı ve bundan onlara da bahsetseydiniz daha iyi olmaz mıydı?

*STYLEBOOM* dedi ki...

herkese cok cok cook tesekkur ederiiz:) tum desteginiz icin. iren ve fashi design linklerinizi aldim arsivimizde, cok ama cok tesekkur ederiz:)

@lulu elbette bu Sorumlu Blog'un ilk projesiydi, Kasim'da 2. proje icin hazirlanmaya baslamaliyiz:)mutlaka mailini bekliyorum.)

@adsiz cok da guzel olurdu ama zaten kendi arkadas cevremizden olmayan bloglara da foto ve bilgi notlari yolladik. Sadece bu ise girisirken haiyle bu bir ilk olacak, bir gonulluluk hali olacak, parasiz pulsuz sadece ricalarla ve projeye inanmakla gerceklesebilecek bir sey icin yola cikltik ve o zaman bunu basarabillecek miyiz/becerebilecek miyiz bi muallakti. Bu riske bildik bilmedik 100lerce blogla degil batsa da birlikte batarken birbiriyle guru duyacak kucuk bir sayi ile ancak girebilirdik:) Bundan sonraki projeler 'Sorumlu Blog'da duyurularak gerceklesecek ve oneri/katilimlara acik olacak:)

Modagrafya dedi ki...

Çok güzel bir fikirmiş gerçekten, yıllardır insanların HIV virüsü taşıyan herkesi AIDS'li zannetmelerine ve bunun aynı koltuğa oturmaktan filan bulaştığını düşünmelerine tanık oluyorum. Kimbilir dışlanmamak için hastalığını gizleyip tedavi olmayan kaç kişi var, projenizi insanlara tanıtmak için blogumda yer verdim bu adresten okuyabilirsiniz:
http://guzelblogum.com/2011/09/hiv-virusu-tasiyanlar-ocu-degildir-sosyal-hayattan-dislanmamalidirlar.html

Adsız dedi ki...

kutluyorum sizi, inanin cok muhtesem bir proje, insallah bagzi kisilerin kafasindaki tuhaf düsünceler yok olur gider...(:
bir sey takildi yinede gözüme...fotorafdaki taktiginiz sari eldivenin bir anlami var mi? yani takilmasaydi resmin verdigi mesaj daha positif olmaz miydi?

sevgi ve saygilarimla

Aysen

o la laa dedi ki...

Oturduğumuz yerden çoğu zaman önyargılarımızla ilgili, bu tür konularla ilgili atıp tutarız, bişey yapılmadığından dert yanarız. Ama bir türlü de bir fırsatını bulup bişey yapamayız. Tebrik ediyorum, çok güzel bi iş yapmışsınız, tartışılacak hiç bir tarafı yok iyi niyetinizin.

Bunların dışında, bir reklamcı olarak ben iyi niyetiniz ve amacınızdan bağımsız, bu projenin eksik gördüğüm yanları oldu. Neden fotoğraflarda bir piknik havası yaratıldığına, neden bloggerlar olarak günlük yaşantınızdaki tarzlarınızda giyindiğinize 8belki de moda bloggerları olarak bunu yaptığınızın altını çizmek istediniz)anlam veremedim. Dekorasyona, sloganlara, sloganların yazılı olduğu kartların nerede durmaları gerektiğine karar verirken yardım aldınız mı mesela?

*STYLEBOOM* dedi ki...

@istanbuls finest tesekkurler:)

@aysen cok tesekkurler bunlri duymak cok uzel

@o la laa tesekkurler ve hair bu anlamda hic yardim almadik. konseptin "retro" bir piknk havasinda olmasi haline yani kurguya, konsepte zaten sanat yonetmenligi de yapan fotografcimiz karar veri. cikis noktamiz bir arada yasamakla ilgili ve pozitif olmasi, ama o pozitif karede anti algi yaratarak dikkat cekmekti. bloggerlarin bir kismi "retro" moda uygun kiyafetler sectik mesela ben bazilarimiz ise gunluk hallerini tercih etmislerdi. zaten malumunuz proje bizim icin de bir ilk, esas kaygimiz mesaji dogru vermek oldui ama bu prjede ogrendiklerimiz ve tecrube tetiklerimiz(ki buna bahsettikleriniz de dahil) ile sanirim onumuzdekilerde daha basarili olabilecegiz:) yani umariim:)

Adsız dedi ki...

proje çok güzel de, tedavisi var derken?
bir de kondom %100 güvenli olmayabilir.. bunun dışında evet tabi ki HIV + kişiler dışlanmamalı ve insanlar bilinçlendirilmeli..