19 Nisan 2012 Perşembe

TREND RAPORU | Denizler Altında 20.000 Fersah


İlkbahar/Yaz 2012 için Paris, Londra ve New York derinlere dalmış, denizin dibindeki cevherleri kumaşlara ve aksesuarlara taşımıştı. Karl "Bay Şovbizinıs" Lagerfeld elbette temasını okyanustan alıp sadece tasarımlarda onu kulanmakla yetinecek değildi, Chanel defilesi muazzam bir dekorla Jules Verne'i bile hayran bırakacak bir denizaltı dünyasına dönüşmüştü. Sanırım tek eksik bir denizkızı ve onun aşkına talip yakışıklı bir Prensdi:)

Derin deniz trendi en zarif ve yumuşak halini CHANEL'de, baskı ve taş işlemelerle en şaaşalı halini VERSACE'de yaşıyor. Bunun yanında dijital baskıların kraliçesi MARY KATRANTZOU muhteşem mercan ve balık sürülerinden oluşan baskıları, ARMANI ise denizin daha karanlık yüzüne gönderme yapan koleksiyonu ile denizler altında 20.000 fersah demiş.


Ben özellikle CHANEL'in inci beyazı deniz salyangozu biçimli clutchlarına ve VERSACE'nin deniz atı pinli kemerlerine bayıldım!


Şimdilik ben derin deniz ya da okyanusa dair baskılardan oluşan çok da cazip parçalar göremedim etrafta. Ama bu trendle benim ilk aklıma gelen saçlarım oldu! Bu yaz saç aksesuarlarında deniz kabuklarını, deniz yıldızlarını kullanabilir, örgülerimizin arasına serpiştirebilir ve denizin derinliklerini yeryüzüne çıkarabiliriz ne dersiniz:)

[Görseller: style, etsy, google]

4 yorum:

Missinem dedi ki...

romantik ruhum depreşti :)

gulcekim dedi ki...

Kıyafetler hoşumuza gitmese bile dekorun hakkını vermek lazım harikalar diyarı gibi birşey olmuş bence :)

Unknown dedi ki...

bu durumda benim düğünüm için seçtiğim konsept cuk oturmuş: deniz ve mavi :) holiiiiyyy :)

fashionizelife dedi ki...

dekorlar müthiş gerçekten de. masalsı...
https://fashionizelife.blogspot.com