4 Nisan 2012 Çarşamba

EDITORIAL | MUALLA by Duygu Kanadıkırık

Fotoğraflar: Zeynep Güçlüten / Özberk Baz
Model: Deniz Eslek / Styling: Styleboom
Otomobiller için theMagger'a teşekkürler...


Bir kaç gün önce burada yayıladığım video ile size MUALLA'dan bahsetmiş, şahane bir video eşliğinde de ön gösterim yapmıştım:) Fotoğraflarda gördüğünüz kıyafetler benim gardrobumdan, Boomstyle'ı takip edenler detayları bulabilirler. Bu postta sizi Zeynep Güçlüten ve Özberk Baz'ın enfes kareleri ile baş başa bırakıyorum, bir yandan da baş kahramanımız Duygu Kanadıkırık'a hikayesini soruyorum:)

 

Boom: Merhaba Duygu:) MUALLA hakkında konuşmaya başlamadan önce kısaca seni tanıyalım mı?

Duygu Kanadıkırık: Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Tekstil Sanatları Bölümü'nden mezun oldum. 2009 yılında " Bu Kalp Seni Unutur Mu ?" dizisinde kostüm tasarım asistanlığı yaparken bir yandan da çanta tasarlamaya başladım. Daha sonra diziyi birakarak 8 ay boyunca  bir çanta firmasında çalıştım. Şu an özel bir firmada tasarımcı olarak çalışmaktayım ve bir yandan da kendi markam olan "Mualla" yı devam ettirmekteyim.


Boom: Marka ismi olarak neden "MUALLA"yı seçtin? Bence çok güzel, hele logo, ama merak ettim?
Duygu Kanadıkırık: Markamın benim icin çok özel bir hikayesi var.Çünkü benim icin çok değerli bir insan olan anneannemin ismini taşıyor.


Boom: Çantalarınla ilk kez geçen yıl Akmerkez Pop-Up Store'da karşılaşmış ve bayılmıştım. Bu yıl Prada sayesinde feci moda olan "retro araba" konsepti senin çantalarına çok daha önce ilham vermişti. Bu fikir, logona kadar uzanan, bu ilham nasıl kapını çaldı? Öncelikle bu koleksiyonu sen ne zaman sundun?
Duygu Kanadıkırık: Ben bu koleksiyonu 2010 yılında hayata geçirdim. Eskici ve 2.elci gezmeyi çok seven biriyim, bir gun Çukurcuma'da gezerken her zaman baktığım bir dükkana girdim ve orada gördüğüm bu araba klişeleri bana ilham kaynağı oldu .Zaten vintage arabaların tasarımlarına hep hayrandım. Ben de onlarla ilgili bir proje yapmak istedim. Herşey bu şekilde gelişti. Kısacası benim çantalarımı özel kılan tasarımlarımın bir hikayesi ve konsepti olması.


Boom: Peki çok klişe bir soru : "neden çanta:)?" Tasarımın henüz yeni yeni sokağa da inebileceği fikri, orijinal olanın peşine düşme fikri ülkemizde yeni yeni şekillenirken çanta gibi sunması, satması daha zor, kullanılan materyalden el işçiliğine kadar pek çok sebepten ötürü de fiyatlı olan bu iş seni nasıl sarmaladı?

Duygu Kanadıkırık: Benim de her kadın gibi çanta tutkum var :) Okul hayatımdan bu yana aksesuar tasarımı yapma fikri zaten hep aklımdaydı. Fakat bunların hepsinin dışında, çantanın işçiliği ve maliyeti ne kadar fazla olsa da tasarım olanakları sınırsız bir nesne bence, giyilebilir bir sey olmadığından istenildigi gibi üstünde oynanabiliniyor, işte beni en çok heycanlandıran kısmı da sanırım bu.

Boom: Retro arabalardan oluşturduğun Mualla koleksiyonundan beri yeni bir şeyler göremedik ama heyecanla bekliyorum? Bu ara neden?

Duygu Kanadıkırık: Aslında askeri giysilerden esinlenerek ve yaz renklerini kullanarak hazırladığım "Summer Army " isimli bir koleksiyonum daha var. Şu anda da yeni bir proje üstünde çalışıyorum fakat çok bahsetmeyeyim sürpriz olsun. Küçükbir ipucu isterseniz unisex diyebilirim:)


Boom: Planların, hayallerin, Mualla için düşündüklerin neler? Zorluklardan da güzelliklerden de biraz bahseder misin bize.

Duygu Kanadıkırık: Mualla icin güzel bir yolda ilerlediğimi düşünüyorum.Tabii ki her tasarımcı gibi benim de markamı geliştirmek konusunda büyük hayallerim var. Kendi ülkemde ve yurtdışında "Mualla" yı daha fazla duyurmak istiyorum. Bir tasarimcintasarımcınınin kendi markasını oluşturmasının en güzel yanı özgür olması. Hissettiği her şeyi kendi vizyonuyla insanlarla paylaşabiliyor olması bence. Zorluk demekten çok işin gerektirdiği şeyler demek isterim. İşin içinde olmayan çoğu insan tasarım yapmanın kolay bir iş olduğunu düşünüyor, ama bunun sadece kağıda bir şeyler çizmek olmadığını bilmelerini isterim. Öncelikle bir fikir bulmak ve onu uygun bir dille 3 boyutlu hale getirmek, sonrasında bir de üretim süreci var tabii ki.


Boom: Türk tasarımcısının ihtiyaçları neler sence, "tasarım yapmak", "orijinal olmak", "fırsat tanınmak"  için neler yapılmalı?

Duygu Kanadıkırık: Bence Türk tasarımcılara her alandan destek verilmeli. Özellikle her alandan büyük markalar daha fazla workshop ve proje düzenlemeli. Böylece hem insanlara tasarımı daha çok sevdirebiliriz, hem de tasarımcılara destek verilmiş olur. 
Orijinal olmaksa bence kendi hikayeni anlatmaktır.

Boom: Styleboom'a konuk olduğun için çok teşekkür ederim. Mualla'yı daha sık duymak, en azından 1 tanesini evimizde konuk etmek dileğiyle:)

Duygu Kanadıkırık: Ben teşekkür ederim:)

22 yorum:

Leah dedi ki...

Ayyyy nasıl güzel çantalar!

Nasıl güzel bir çekim! <3

Ellerinize, emeğinize sağlık boom çok beğendim ben.

ESRA dedi ki...

harika bir çekim olmuş;)
http://editorist1783.blogspot.com/2012/04/ilk-at-binmeye-basladigim-zamanlar.html

elifozkan dedi ki...

ellerine sağlık boom...10 numara, 5 yıldızlı bir çekim olmuş

Melis dedi ki...

Çantalara bittim, çok güzeller! Çekim ise muhteşem ve Deniz harika!! Ellerinize sağlık, süpersiniz :)

Zülal Ateş dedi ki...

Bir kez daha şahane bir Boom çalışması..
Çantaları cok begendım, cekımı ayrı begendım :)
<3 <3 <3

Adsız dedi ki...

çapraz kadraj acemi fotoğrafçıların seçimidir, tonlar renkler falan zevke göre değişir tabi ama stling kötü! birbirinden alakasız seçimler, sırf tarz olsun diye öküz gibi zorlamalar falan. hem eşarp hem cat-eye gözlük hem motor eldiveni?

Unknown dedi ki...

Çok güzel bir çekim,ruhu olan çantalar.
Bayıldım!

gulcekim dedi ki...

Şahane bir post daha bayıldım :) mesela çantaları almak istesek nerden ulaşabiliriz ya da fiyat aralığı nedir bunları da paylaşacak mısın boomcum?

Lunapark Queen dedi ki...

Çantalar çok farklı ve çok güzel! Çekim çok çok güzel, styling ayrı güzel :) Ben çok beğendim.. Süpersin Boom :*

pegasusuz dedi ki...

duygu kanadıkırık ı tebrik ediyorum.fikri logosu ve markasının ismi cok güzel ve akılda kalıcı.canta sekterunde bir mrkanın hem bukadar vintage hem bukadar şimdi kokması cok hosuma gitti.umarım bu yolda duslediğinden fazlasını elde eder...

b'locked dedi ki...

Adsız'a katılıyorum herşey bir arada fazla uyarıcı.
Bir de her çekimde dikkatimi çeken şey Deniz rahat görünmüyor.Bu onunla alakalı olmayabilir tabi fotoğrafçının motivasyonu,ortam,tarzın uyup uymaması vs. gibi nedenlerle de sırıtıyor olabilir.Ama ciddi veya seksi herneyse görüneyim derken öfkeliymiş gibi duruyor. (bkz.milka -kısmet - nar-ı hilal çekimleri / sanki kapıya tutunmuyor bir duvar var onu tekmeliyor gibi) utangaçla-özgüvenli arası gidip gelen bir hissi var herhalde fotoğraf verirken.Ya rahat hissetmiyor ya da bildiği bir duruşu kendine giydirmeye çalışıyor.Başını öne doğru çıkarması da aynı şey.Bakışlar da yok mesela,onlar bir yerde kilitlenmiş kapatılmış duruyor sanki.Beden duruşuyla da ifade edebilir aslında kendini.Ama fotoğraftaki o enerji hep başka bir noktaya kayıyor,bütüne dağılmış görünmüyor.
Ne zaman baksam tamam Deniz bir sonrakinde oturtacak bunu diyorum ama ı-ıh.
Mesela rujun kırmızısının ön plana çıkardığı dudaklar bir de yüzün ifadesini vermek için onlara yüklenilince fotoğrafta ilgiyi toplanması gereken yerden uzaklaştıran bir odak haline geliyor.Yanlış ışık ve açı kullanmanın etkisi de olabilir öne doğru çıkıntı şeklinde gözüküyorlar.Sanki sonradan eklenmiş gibi.
Oysa takip ettiğimiz kadarıyla bu işleri zaten bilen biri.Çok beğendiğim sevdiğim biri.Bir yerde bir eksiklik var gibi ama...

minikkus dedi ki...

bu cekimi başarılı kılan bişey varsa o da styling ve Deniz (bence)!
o güzlük, eşarp ve kırmızı ruj üçlüsünü bu kadar layıgıyla kaldırabilecek başka biri olamazmış ^_^
çantalar da çok şık ve özgün, ama benim aklım bol paça pantolon ve mint kazak ikilisinde kaldı desem? <333

Akay P. dedi ki...

Hiç unisex çanta yok!!!

Erkekleri kimse düşünmüyor mirim, yine çantasız kaldık.

Çantalar şık, çekimler de güzel olmuş. Hediye alınır, hanımlar sevindirilir.

Tebrikler.

Polyanna dedi ki...

Waw!!! harika

COSMOS'S STYLE dedi ki...

Çekim muhteşem olmuş. Eşarp ve kırmızı ruj bence çok iyi veriyor vurguyu. İlgi dağıttığını düşünmüyorum.

Adsız dedi ki...

boom 2011in sonunda patlamış ama benim daha yeni fark ettiğim LANA DEL REY le ilgili bir moda yazısı hazırlar mısınnnnn onu senin gözünden merak ediyorum ve bunu yaparken senin de eğleneceğini düşünüyorumm:) hatta başlamak için burdan buyrun;) http://www.youtube.com/watch?v=JRWox-i6aAk&ob=av3n

NİNO dedi ki...

Mualla gerçekten çok yaratıcı bir koleksiyon bayıldım kelimenin tam anlamıyla ...Tasarımın bütün donelerini buldum..

http://ninostudio.blogspot.com

Şantiyenin Gülü (Tender Lady in the construction site) dedi ki...

bayıldım bayıldım !

Adsız dedi ki...

styling cidden kötü:( ilk defa bir stylingini beğenmedim. hani MadMen fanıydın boom?

Adsız dedi ki...

Tesettür modasından ışıltılar taşıyorsunuz çok etkileyici, öteki Türkiye'ye selam olsun, madem o kesimden de okuyucunuz var.

Fatma'nin eli dedi ki...

Keşke biz kıymetini bilsek Türk modacıların ama nerdee.. Prada'ya bayılırız paraları , almayız Mualla'yı Türk malı diye...

Adsız dedi ki...

Çekimlerde çok fazla Prada bu yazın kampanya fotoğraflarının havası var o yüzden pek hoşlanmadım