14 Nisan 2012 Cumartesi

KOLEKSİYON | Özgür Masur'un "AN"ı

favorim ♥

Bu sene Türk tasarımcılarının Sonbahar/Kış koleksiyonlarının görücüye çıktığı IFW takvimindeki bir son dakika değişikliği hepimizi şaşırtmış, IFW denir denmez pek çok kişinin heyecanla beklediği nadir isimlerden Özgür Sönmez programda görünmez olmuştu. Nedendi diye kendi kendimize konuşurken, tek şeyden emindim, beklediğimize değecekğinden, zamanı geldiğinde gördüğümüzde nefes kesecek bir koleksiyon çıkacağından:) Masur, IFW boyunca diğer tasarımcı arkadaşlarına ön sıradan tam destek verdi, ve şimdi sıra onun Sonbahar/Kış 2013 koleksiyonunu görmekte: AN!


"AN…
KAĞIDIN VE KALEMİN ELİNDEYKEN, ÖYLE BİR KADIN ÇİZERSİN Kİ, ONDA GÖSTERİŞİN İNCE ÇİZGİSİNİ VE KADINCA DİŞİLİĞİN EN DOZUNDA HALİNİ RESMEDERSİN. ÇİZDİĞİN KADIN, HERKES TARAFINDAN FARKEDİLSİN İSTERSİN. İŞTE O ZAMAN HAYAT VERMEK İSTEDİĞİN ÇİZGİNİN, BEDENDE HAYAT BULMASI BENİM İÇİN AN MESELESİDİR.
"

demiş Özgür Masur koleksiyonunu ifade ederken. Bir tasarımcının aklındakinin kağıda, kağıttakinin hayata geçiş hikayesini anlatmış.


Yeni koleksiyonda görüyoruz ki Özgür Masur, yeniden monokroma dönümüş. Son 2 sezondur kendisi için de bir  yenilik olan desenli kumaşlar bu defa yok. Oldukça çarpıcı, seksi, kırılganlığı vahşiliğinin ardında duran bir kadın çizilmiş sanki.
 

İri nakış işleri, motif bordürler ve bel, basen kısımlarındaki süslemeli pencereler ile Masur alışkın olduğumuz kumaş oyunları yerine bu tür muazzam detaylarla oldukça maksimalist, bir o kadar da kusursuz formlar ortaya koymuş. Evet bu koleksiyon çok farklı, çok yoğun ve çok gösterişli, o sebeple de çok özel.


Valli, Wu ve pek çok tasarımcının son dönemde sık sık kullandığı kuştüylerinden paneller, yakalar, etekler ve dahasını Özgür Masur da kullanmış, lale desenlerle süslü koleksiyonundan bu yana kuştüylerin dozunu ve parlaklığını arttırıyor kendisi, sevenlerin çok sevdiği benim ise nispeten sıkıldığım bir biçim.


Oysa kuş ya da melek size ne hissettirdi bilemiyorum ama "kanat"  figürünün göğüs dekoltesinde, kalçada dantelle bütünleşmiş bir pencere halinde ya da transparan bir mininin üzerindeki aplikler formatında işlenişine tek kelimeyle bayıldım! Yine benzer şekilde gövdeyi baştan sona büyülü bir sarmaşık gibi dolayan dal ve yaprak biçimli nakışların da bir silüete dönüşmesini çok sevdim.


Masur kat oyunlarını kullanmamış belki ama bence inanılmaz hakim olduğu kağıt oyunlarını bu defa incelikle kesilerek motiflere dönüşmüş detaylarda ustalıkla kullanmış. Hardal sarısı, siyah ve şarap rengi olan grup kesinlikle favorilerim! Epik, oldukça masalsı, fazlasıyla gösterişli, giyen kişiyi olağanüstü gösterecek ve hakıyla da taşınması gereken bu koleksiyondan ilk parçaları kimlerin üzerinde göreceğiz çok ama çok merak ediyor, heyecanla bekliyorum.


Koleksiyonun çekimleri ise çok güzel 5 ismi bir araya getirdi:  Sedef Avcı, Selin Demiratar, Didem Soydan, Melike İpek Yalova, Gülcan Arslan Özgür bu koleksiyon için kamera karşısına geçtiler. Bu kareleri de yakında görebileceğiz.

6 yorum:

Adsız dedi ki...

Boom son zamanlarda çok imla hatası yapmaya başladın :( Aceleyle yazıyor gibisin, okurken panik hissediyorum..

Unknown dedi ki...

muhteşem bir koleksiyon olmuş

Unknown dedi ki...

muhteşem bir koleksiyon olmuş

gulcekim dedi ki...

En sondaki gri elbise nasılda güzel hatun kanıtlanmış birazdan uçacak :P çok beğendim boom..

fashion monster dedi ki...

bayıldım emeğinize sağlık :) Hepsi birer sanat eseri :) Boom'cum sanada çok teşekkürler :)

Adsız dedi ki...

harika bir koleksiyon motiflerin bu kadar güzel durduğu kumaşın hangi kumaş olduğunu merak ettim doğrusu. Bilgisi olanlardan cevap bekliyorum