2 Mayıs 2012 Çarşamba

TREND RAPORU | Basma da Fistan Giyemem Amaaaan


Pek çok kadın -tıpkı benim gibi- çiçek desenine bayılır, bu sene suyunu çıkarıp, bi daha tövbe dedirtecek derecede moda olan çiçek deseni, dahası çiçek desenlerini karıştırma trendi beylerde baş ağrısı, göz yorgunluğu yaratacak gibi:) Zira beylerin de pek çoğu-tıpkı benim kocim gibi- çiçek deseni=basma indirgemesine yürekten inanır:) Kısacası basma da fistan giyemem aman, zeytinyağlı yiyemem aman diyenlerdenseniz devam etmeyiniz:) 

Ben çiçek desenli giyeceksem yek parça giymeyi tercih etsem de geçen hafta bir gün geçen yıl aldığım gömlek ve çantayı (öngörüme sağlık:)) kombinleyeyim diyerek, 2 farklı çiçek desenini bir arada kullandım. Daha önce yazdığım desen karıştırma klavuzundaki "desen farklıysa renkler aynı kalmalı" kuralına uydum. 

Proenza backstage, 
0 beden modeller iki zambak üç ayçiçeği sayesinde biraz ele gelir hale dönmüşler:p

Hatırlıyorum da evlenirken çiçek deseni olsun renk olsun bayılan ben, kocim de sevsin evcağızını diye ne kadar gri, siyah, lacivert, ne kadar geometrik, kaotik nevresim takımı varsa almış, onun da zevkine göre olsun diye benim "basma" nevresim takımların arasına katmıştım:p 

Koş hanııım çiçek deseni gelmiş

Çiçek desenlerini iri ya da ufak ya da irili ufaklı kullanmak size kalmış ama özellikle büyük büyük olanları daha trendy ve haliyle kombinlemesi de daha zor. Yine de iri göğüsler, geniş kalçalar bu kadar büyük çiçek desenlerini tercih etmemeli. Bunun yanında iri çiçek desenlerle daha dolgun göstermek istediğiniz bölgelerinizi dolgunlaştırıken, küçüklerle daha ince imiş gibi bir iluzyon yaratabilirsiniz.


Dolce Gabbana backstage,
Lal laaa çiçekli elbisem var diyen modelceğiz

Size tavsiyem defilelerdeki maksimal stylingler yerine sokak stili bloglarından ve ağlarından ilham alın, kendinize göre bir desen bir renk bulun. Eğer size fazla geldiyse sırf moda diye çılgınca karıştırmaktan da kaçının, nasılsa karıştırılmışı var diye mağazaların lookbooklarında aynen gördüğünüz şekilde de uygulamayın:)

Viviana
Çiçekçi seni saksıya almadan oradan kaç!

İster moda ister değil, enn başta biz kendimiz çiçeğiz, çiçek kalalım, çiçek bakalım hanımlar:) [O değil de aşağıda fotoğraftaki kolye süper değil mi:o]


Benim ciciler Gamze Saraçoğlu gömlek, aDL clutch, Mango jean ceket, Koton mavi etek, hepsi eski sezon:)

[Görseller: jak&jil, vogue, net-a-porter]

Many women-like myself- are very fond of floral prints; and many men find them tiring:) This season is full of more than a lot flowers, as prints, as accessories as huge and small patterns. I generally prefer to combine floral printed pieces with mono colors and here is a look from me along with some SS2012 backstage images.

12 yorum:

Aysen Çakmaktepe dedi ki...

Canım çantana bayıldım cok güzel görünüyor

fashionist dedi ki...

bütün kışı dümdüz ve soluk renklerle geçirdikten sonra bu yaz içimiz açılacak desene :)

shoppinglove dedi ki...

ben de çiçek desenine bayılırım.clutch ve gömleğin çiçekli olmasına rağmen hiç göz yormamış.beğendim :))

http://sevimlikaktus.blogspot.com/

Unknown dedi ki...

çiçek desenlerine bayılırım ama sanırım biraz geri kafalıyım ''desen farklıysa renkler aynı kuralını pek sevmedim''benim kuralım desenli varsa diğer her şey sade olmalı:))))
öptümmm...
ozlemtuana@blogspot.com

Lunapark Queen dedi ki...

Bu clutchı mağazada görsem almak aklımın ucundan bile geçmez ama harika kombinlemişsin Boom :) :*

Sevgilerr

Zümra

Unknown dedi ki...

hahhahhaaa çok güldümm çiçekçiyee :)

Unknown dedi ki...

hahhahhaaa çok güldümm çiçekçiyee :)

gulcekim dedi ki...

Çiçek desenini kıyafette kendime pek yakistiramasamda doroty perkinste gördüğüm çiçekli bikinilerden birkaçını almazsam ölürüm :P sen her zaman ki gibi çok zarfımız herseyi birsekilde kendine yakistirabiliyorsun hayranım sana boom <3

Clara Turbay dedi ki...

love the colors and designs!

PAPİŞ STYLE dedi ki...

Boom, ince belli çieçğimiz bizim.Gömleğin pek hoş, clucth'ın ise (aslında bu modellere clucth değil portföy deniliyor sanırım ama emin de değilim Pelin iyi anlar bu farktan:))ondan da hoş. Benim kocişko da aynen senin gibi çiçekli bişey giyim basma giymiş ığğğk yapar veya uzun eteklerime de takıktır. Hiç sevmez nedense:) Neyse konuyu saptırmadan kısaca sana çiçekler gayet de yakışmış her ne kadar fotoğrafı bütün olarak göremesem de düşüncem bu. sevgiler:)

Unknown dedi ki...

bayilirim cicek desenlerineeee !!!
benim bi etegim var onu anneannem vermisti bana.. namaz etegi der o ona.. bol ve rahat oldugu icin..
o etekle bir DIY planliyorum..
tam bir basmada fistan cünkü =D
senin sayende benimde hevesim artti simdi..

Kumsal dedi ki...

Ben de çiçekli basma kıyafetlere bayılırım, bu sezon bu tip kıyafetler vitrinleri süslüyor. Kendime en kısa zamanda basma yazlık bir elbise almalıyım:))Paylaşımlar çokkk güzel, teşekkürler..