12 Mayıs 2012 Cumartesi

ÇANTA | Corto Moltedo Istanbul'daydı

Karadul // Black Widow :)


Stylebom'u Twitter ve Instagram'dan takip edenler geçen Perşembe muhteşem çantalar arasında çıldırayazdığıma yakından tanık olmuşlardı:) Sebep: sadece 3 güncük İstanbul'da özel bir sunum ve satış yapan İtalyan çanta tasarımcısı CORTO MOLTEDO'nun şahaneleri. Sonuç: Kendinden geçen Boom. 

Bu postta o günden kareler ve Corto ile yaptığım mini sohbet var, ha tabii burada bunca cici dururken bırak sohbeti Boooom da derseniz yadırgamam, katılırım:)

It's raining clutches halelujah! :)

Sadece www.corto.com 'da ve Milan ve Paris'teki özel butiklerden satın alınabilen CORTO MOLTEDO çantaların tasarımcısı Corto aslında tarih okumuş ama "her zaman kendime ait bir markam olacağını biliyordum" diyor. Peki neden çanta tasarımını seçtin diye sorduğumda da aslında farklı tasarım alanlarında da çalıştığını ve bulunduğunu ama çanta tasarlar, onun detaylarıyla uğraşırken duyduğu keyfi hiçbirinde duymadığını farkettiğinde "evet ben bunu yapmalıyım" diye karar vererek markasını yarattığını anlattı. 

Sanki Liz Taylor'dan kalmış gibi ışıltılı ve zarif:)

"Neden çanta?" klişesinden sonra ben işin daha çok psikolojisine gireyim dedim. Biliyorsunuz daha önce şurada kullandığı çantanın kadınların karakterini belli ettiğine dair bir yazı yazmıştım:) Corto buna yüze yüz katıldığını söyledi ve kendi çantalarını da onun gibi renkli, hareketli, canlı, yumuşak karakteri olan kadınları ifade ettiğini ekledi. 

İçimdeki elf  "Eledhwen"  elbette bu yapraklara kayıtsız kalamadı ♥  

Ben de hemen sence kadınlar neden ayakkabı ve çantaya bu kadar tutkuyla bağlı diye sordum. Yani mesela ben beni ele alayım, siz kendinizi, söz konusu ayakkabı ise resmen aklımı kaybediyorum. Evet kıyafetleri de çok seviyorum, arabalara da tapıyorum, ama iş ayakkabıya gelince kelimeler yetmiyor. Bazılarımız da aynı şeyi çantalar için hissesdiyor. Corto buna yine hem ayakkabı ve çantanın bir ifade biçimi olduğu için, hem de sınır tanımadan pek çok biçime girebildiği ve kadınlara özgürlük hissi verdiği için olabilceğini söylüyor, ve de ekliyor "tabii bir de çok güzeller" :)) Ne kaddar doğru!

Lafı daha fazla uzatmadan fotoğraflar konuşsun diyorum:)

Fiyonkseverler:)

Öyle leziz:)

Corto macaron:)

Gezgin:)


 Snake bite...


Never ending black/white



Corto'ya İstanbul'u hatırlatacak bir de minik hediye götürdüm:) Bu küçük kutucuk 
"Üsküdar'a gider iken" melodisini çalıyor hihi

Last week I was like in a heaven of angelic clutches and bags of Corto Moltedo! He visited Istanbul for 3 days for special sales and presentation and I have the chance to meet him in person. A lovely, talented, handsome gentlemen. All you see are his fantastic designs waiting for their lucky owners:)

7 yorum:

Bc dedi ki...

clutch yagmuru istiyorum ben de=)

Junon dedi ki...

twitterdan paylaştığında da aklım gitmişti, inanılmaz güzeller...

gulcekim dedi ki...

O kadar isin gücün arasında bütün bunlara nasil yetişiyorsun boom :)) çantalar şahane beyaz fiyonklu olanla aramızda derin bir ask başladı :P eline saglık yine supersin <3

Adsız dedi ki...

hepsi birbirinden güzel, tam yemelik hihihi:)

htpp://yagmuryucel.blogspot.com

PAPİŞ STYLE dedi ki...

Yaprak detaylı portföyler nefiss, bir de renkli olan üzerinde zikzak ayrıntılı olanları çook beğendim.

BERRY-DEW dedi ki...

Bir çanta bağımlısı olarak bu postuna bayıldım. Blogunu bugün keşfettim ve kendime çok kızdım, nette deli gibi sörf ediyorum ve bu blogu daha önce görmemiş olmama inanamıyorum :( Artık en çılgın takipçilerindenim, sevgiler....;)

http://berry-dew.blogspot.com/

Adsız dedi ki...

Bu cantalara bayildim, harikalar..Bizi haberdar ettigin icin tesekkur ederiz..