7 Mayıs 2012 Pazartesi

RED CARPET | Met Balosu 2012


Geçen yıllarda gerçekleşen Superheroes temalı serginin Met balosu gibisi bence hiç olmadı:) O galada pek çok isim galanın hakkını vermiş, daha fazla tasarımcı daha fazla ünlü hakkı ile kırmızı halıyı coşturmuştu. Gerçek bir "balo" gibiydi hatta. Bu yıl yine gözlerimi şenlendiren ciciler yok değil. Önce kare asımı belirterek, hadi kim ne giymiş bakalım:)


Gerçekten stil sahibi, gerçekten ayrışan ünlülerden Kirsten Dunst, kendisine neden hayran olduğumu bir kez daha hatırlattı ve karşımıza 1940'ların Katherine Hepburn'ünden farksız bir şahanelikle çıktı. RODARTE imzalı kostümünün eskiye dair olağanüstülüğü yandan tokalı siyah kemeri ile yeni yüzyıl yorumundan çok şık şekilde nasiplenmiş. Diane Kruger'in olduğu bir kırmızı halıda ilk kez bir başkası birincim:)


Prensesim! Diane Kruger'i belki de ilk kez vücuduna tam oturmayan, detaylarda biraz "rahat" bir kostümle görüyorum ama bu mor PRADA ile yine başımın tacı. Saçlar ve kolye ile verdiği bohem görünüm elbisenin bel kısmındaki kemersiz ve hatta bol kesimle ve düştü düşecek askılarla şahane olmuşken, iri taşlı fuşya clutchı alt taraftaki gösterişli etek ucunu tamamlamış. Neredeyse ay lav yu dayeeen ay lav yu dayeen diye tezahürat yapiciim.


Bugün kıyamet koparsa şaşırmayın sevgili Boomerlar, ben evet ben Boom, zamanında büyük konuştum, durmadım hep yerden yere vurduğum, o Amerikan güzeli, Amerikan sembolü hallerine uyuz olduğum Jessica Biel'i bugün 8 mayıs 2012 saat 04:00 sularında beğendim! PRADA elbisenin o ladylike kesimi, yakası, işlemelerin serpilişi, pudra pembe ile yağ yeşilinin tatlı uyumu hepsi mükemmel! Tek sorun etek ucu!  Etek ucunu ya bırakacaktınız bileklerden insin ya da rica ederim bi doğru düzgün kıvırsaydınız, bizim mahalle terzisi bile daha düzgün yapıyor.


Bir de şöyle Met'in uç haline yaraşır bir kostüm seçeyim derken karşıma Christina Ricci THAKOON'u ile çıktı. Abartılı, iri vonalı bir yaka, daha da abartılı bir fiyonktan oluşan saten kuyruk, özel bir gövde. Bence mükemmel, ha ilk bakışta şık değil bile ama "tasarım".

Kare asımı alkışlayıp devam ediyorum:)


Siyah kostümlere, beğendiğimden değil de şaşkınlığımdan Beyonce ile başlıyorum. GIVENCHY'nin el emeği göz nuru, transparan üzeri dantel aplikler ve etek ucunda mor degrade kuş tüyleri ile süslü bu muaazzam tasarımını neden seçtin Beyonce? Yeni doğum yapan bazı ünlü kadınların "bakın hala benden geçmedi, taş gibiyim" görgüsüz gösterişi nasıl vuku bulurun ayaklı kanıtı gibi. Oysa artık bunları aşmış, olgunlaşmış bir Beyonce, hamileyken olduğun gibi şık ve zarif bir Beyonce oldun sanmıştık. Bu tür kostümleri ya süpermodeller ya da totodan fazla fazlalığı olmayan J-Lo'ya bırakalım. Ha sadece bu kostüm mü konuşuldu gece boyu? Evet.


Göz yorgunluğunu almak için buz torbası, çay pansumanı gerek ama hadi ardarda zerafeti ile zaten her daim şık isimlerle devam edeyim diyorum:) Rosie Huntington-Whiteley elbette BURBERRY içinde, siyah ve bordo payetli elbisesini nötral tonlu makyaj ve aksesuarlarla tamamlayarak sadece kıyafetin sarmaladığı figürünü ön plana çıkarmış. Harika!


Madam Dior, Marion Cotillard kısacık saçları ile siyah gövdeden etek ucuna azalarak dağılan payetli DIOR elbisesi ile pek şık. Elbisenin kafesi andıran görünümünü pek sevdim.


Dikkat ettiyseniz kuş tüylerini bu kaçıncı görüşümüz, yine gece kıyafetlerinde yerini almaya başlıyor:) Cate Blanchett siyah nakışlarla işli ve etek ucunda tüylrin dalgaandığı siyah bir ALEXANDER McQUEEN seçmiş. Mükemmelliğini sadece saçları gölgelemiş diye düşünüyorum, bu elbise için kısacık bir at kuyruğu biraz sportif. 


Rihanna da figürünü kucaklayan siyah bir elbise seçenlerden, bu arada saçlarını uzun zamandan sonra "renksiz" görüyoruz:) TOM FORD imzalı elbisesi ile bir yılandan farksız:) 


Shailene Woodley, siyaha biraz renk katmış. CHRISTOPHER KANE imzalı elbisesi tasarımcının düşkün olduğu deri ve nakış birlikteliklerinen birine örnek. Podyumda çok beğensemde burada o kadar bayılamadım.


Gisele Bundchen simsiyah ve ışıl ışıl GIVENCHY içinde şahane, kadın çok çook güzel! Abartmadığı için de güzelliği hep önde. Elbisenin hafif fırfırlı derin yırtmacı, dağınık payetleri ve rengi hoşuma gitse de askılı üstünü beğenemedim maalesef, sanki boynunu ve omuzlarını biçimsiz göstermiş, straplez olsa daha güzel olurdu diyeceğim am o zaman da spor kesimi gitmiş olacaktı.


Rooney Mara bizi şaşırtmıyor ve GIVENCHY giyiyor, bizi şaşırtmıyor ve siyah, ve yarı transparan ve asimetrik ve mükemmel bir elbise giyiyor. Yaka ve asimetrik kolun ucundaki dantel hareket, içteki bodynin deri oluşu harika. 


Bir kuştüyü elbise daha! Kate Bosworth derin sırt dekolteli bordo ve siyah minisi ile çabasız.


Bir insan bu kadar genç ve bu kadar güzelken nasıl bu kadar yaşlı ve bu kadar solgun görünmeyi başarır. Mary Kate THE ROW elbisesi içinde dersini veriyor gibi. Oysa elbise arkadaki kuşak detayı ve eskilerin güzelliğini anlatan ışıltılı çanta Mary Kate'sizken çok güzel olacak eminim.


Renee Zelweger siyah PUCCI içinde yaşlanmıyor, yaşlanmıyor! Kızdım! Elbiseyi hiç beğenmedim.


Chloe Sevigny değil de sanki Twiggy ayaklanmış Met balosuna gelmiş gibi:) MIU MIU'ları ile Sevigny her zamanki gibi farkını ortaya koyymuş, ben bu baloya yakıştırdım mı? Hayır. Beğendim mi? Evet:)


Liv Tyler da GIVENCHYsi ile galayı siyaha boğanlardan. GIVENCHY olmasa gala baya şenlikli, baya renkli geçecekmiş:)


Renklere kırmızı ile başlayalım, o kırmızı ki en "cici" ve en "rüküş"ü bir arada bulabileceğiz. Emma Stone her zamanki gibi göz alıcı:) Plastik çiçeklerle süslü volümlü minisi LANVIN imzası taşıyor ve hem modeli hem rengi ile tam da Stone'a göre, çok beğendim ve bence çok güzel bir mezuniyet elbisesi:)


Eva Mendes'i aşırı seksi olduğu bazı kostümler dışında giyinmeyi becerebilirken göremedik zaten. Bu defa PRADA kostümü ile yine skandal diye düşünüyorum. Şu peplum detayını kullanırken tasarımcılar fazla uçmasa, o zaten gösterişli  ve fazla ekstra bir detay.  Eteğin kesimi, gövdedeki o çirkin taşlar, peplumun boyu ve dikişlerinin alttaki katın dikişleri ile örtüşmemesi hepsi berbat. Bizimla deyılsın Eva.


İşte bir "herşeyin fazlası zarar" durumuna canlı örnek. Elizabeth Banks benim en sevdiğim taarımcılardan MARY KATRANTZOU içinde. Bir sürü farklı şablonda desen, yetmezmiş gibi dev volanlarla bir peplum, yetmezmiş gibi kuşak, yırtmaç! Ay sayamayacağım, bayılazaaam.


Mutluluk rengi turuncu MONIQUE L'HUILLIER'si ile Ginnifer Goodwin çok şık! Elbisenin yaka detayı hem pencereeleri hem işi ile, eteği ise akıp giden drapeleri ile harika. 


January Jones ilahi vücudu ile yine karşımızda ve yine VERSACE seçmiş, sanırım bu ikonik kesimi  Donatella Versace'den başkası giymiyordu:) Kadın güzel, o yüzden ne desek boş, ama o kolye anlamsız, elbisenin basen kısmı January gibi bir kadında basen varmış gibi göstermiş, yok artık daha neler:)


Diane Agron, yeşil CAROLINA HERRERA'sı ile Yunan tanrıçalarını Hollywood glam ile birleştirmiş. Elbisenin kemerden altı keşke ya daha volümlü ve kabarık ya da daha akışkan olsaymış diye düşünüyorum, tam arada kalınca benim pek sevmedğim bir kesim olmuş, ama gövde, kemer, makyaj saç kusursuz.


Emma Roberts bu ESCADA'sı ile gerçekten mezuniyetlerde görmek istediğim modellerden birine örnek olmuş. Renk, model, o kemer detayı mükemmel!


Kristen Bell de turuncu seçenlerden, TOMMY HILFIGER elbisesi renk ve yaka detayı ile hoş.


Son zamanlarda yine gözümüzü gönlümüzü açan Emily Blunt bu defa pembe, bol pencereli, vücudunu sarmalayan bir CALVIN KLEIN giyerek genelde seçtiği ladylike ksotümlere nazaran oldukça modern ve çok başarılı bir seçim yapmış.


GIVENCHY, Coco Rocha'yı rengarenk yapıyoruz diye twitlerken fazlasıyla ciddi imiş:) Sarı ve fuşya komboda saçların uçları bile pembe:) Ben farklı buldum ve pek sevdim, keşke pantolon kısmı da etek olsaydı dedim.


Solange Knowles da sarıyı seçip güneş gibi açanlardan. RACHEL ROY elbisesi kırmızı halının peplum trendine başarılı bir örnek:)


Artık Bay Valentino'nun kendisi bile VALENTINO genç kızların markası oldu, gerçek kadınlar için değil demişken Sarah Jessica Parker bu yaşta göbeğinde fiyongu ile karşımızda! Elbise ile aynı kumaştan ayakkabıları yanında yüzünü iyice pudralayıp, saçını kızıla çalıp bir de elmaslara boğulursa sanırız ortaçağda iki krallık birleşsin diye evlendirilen yaşı geçkin istenmeyen prenses olacak. Kollardaki zincir detaylı altın kelepçelerle de "ben farklıyım"ı olduramamış bence bu defa. I-ıh, Carrie değilsin SJP, hele sürekli gençliği çekilen Carrie hiç değilsin.


Oysa bakınız o VALENTINO ve o fiyonk yaşı yaşına, huyu huyuna uygun birini bulunca nasıl da güzel, nasıl da zarif ve hoş oluyor. Lily Collins VALENTINO'su içinde mükemmel.


Florence Welch'i eleştirecek değilim, o son yılların sanat için giyinmek kategorisinin nadide temsilcilerinden. Bu LAEXANDER McQUEEN seçimi de aynen bu motivasyonla yapılmış, şık olmak için değil:) Ama o göğüs dekoltesini mümkünse pek görmek istemem:) 


Rashida Jones'un çiçek desenli pudra pembesi elbisesi çok tatlı, ten rngi ile de uyumlu fakat kuş tüyleri ile donanmış clutchı zaten oldukça dallı desenli cici elbiseisyle bir arada çok yorucu olmuş, yani olmamış. Saten bir clutc yaraşırdı.


Amber Heard, ZAC POSEN'in son çok başarılı koleksiyonundan mor kostümü ve vaglı topuzu ile çok klasik ve şık. Renk çarpıcı .


Mavilere mavilerin en iyilerinden biri ile başlamak isterim. Brooklyn Decker TORY BURCH'den gri mavi elbisesi ile çok hoş. Gövdeyi sarmalayan dantel Decker'ın enginlere sığmam taşarım gögüslerini yatıştırmış, hep dekoltesi ile anılırlen bu defa ona çok asil bir hava katmış. Şifon uçuşan etek ve üst gövdedeki transparan deyat ise çok bütünleyici.


Cannes'da Brad Pitt'in kolunda ilk görüldüğünden bu yana Jessica Chastain'in elbiselerinin darlığı ile ilgili bir sıkıntısı var. Bu LOUIS VUITTN ile de şöyle bir havalandırılma zamaı gelmiş yorgan gibi görünüyor bence.  Göğüsler, bel, beldeki potluk ı-ıh.


Bea Shafer annesi ile katıldığı galada hepimizi çok mutlu edecek bir isimden seçmiş elbisesin:) Çiçeklerinden de anlayacağınız üzere ERDEM:) Erdem'in çok risksiz, çok klasik kesimli bir modeli olsa da mutluyuz, beğendim, sevdim.


Git gide zayıflayan Lea Michelle, umuyorum ipin ucunu kaçırıp inanılmaz güzel vücudunu bozmaz. Lacivert payetli elbisesi DIANE von FURSTENBERG'den. Zarif, ölçülü, hoşken o uzun gerdanlıkla mükemmeli buluyor.


 Eskiden kırmızı halıda ağzımızı açık bırakan Heidi Klum son zamanlarda o günleri aratıyor. Sanırım Project Runway kadıncağızı tasarımdan kusturdu:p ESCADA elbisesi biraz fitting sorunlu, pompot.


Dakota Fanning, lila LOUIS VUITTON'u ile baya pofuduk. Elbise çok kıymetli olabilir ama bu ilkokul balosunda kızımızı pofurdatalaım modeli, hele tam da o bel ile kalça arasından takılan etek ben hiç sevmiyorum, bunu da sevmedim.


Beyazlara kırmızı halının başarılı isimlerinden Amy Adams ile başlayalım. Beyaz asimetrik bir GIAMBATISTA VALLI içindeki Adams'ın metal fiyonktan kemeri ve clutchı bence çook daha güzel ve göz alıcı. Elbisedeki siyah detayı bu şahane aksesuarlar da varken fazla buldum. ama Valli herşeyin en iyisini bilir der çekilirim:)


Ashley Green, DONNA KARAN'dan bol drapeli, hafif ışıltılı klasik ama şık bir seçim yapmış.


Claire Danes her zamanki gibi minimal. Beyaz J MENDEL elbisesini turkuaz çanta ile renklendirmiş. Genel olarak tarzını sevmediğim için yine sevmedim.


Bu yıl giydirdiği Karolina Kurkova ile çokça konuşulan RACHEL ZOE de kendi tasarımı içinde. Beyaz boydan boya püsküllü bohem elbisesini iri aksesuarlarla iyice hippi yapmış ama üst kısımda elbise çok aşağıda durduğundna olsa gerek çok güzel görünmüyor.


Ana kraliçe elbette serginin ruhuna uygun bir PRADA seçmiş. Altın detayı ve gerdanlığı göz kamaştırıcı. 


Anja Rubik ise zaten tasarımlarını pek bir şey kapatma güdüsüyle yapmayan ANTHONY VACCARELLO'dan beyaz artık yırtmaç bile diyemeyeceğimiz bir yırtmaç ve 1 şeritten oluşan gövdesi bulunan bir elbise ile karşımızda. Ve anlıyoruz bacaklarınız çok güzel ama Angelina 1 sen 2 bu kadar gözümüze sokmaya ne gerek var:) 


Işıltılı kostümlere en çok konuşulan ile başlayalım. Kaolina Kurkova'nın baştan ayağa altın bir heykele dönüştüğü RACHEL ZOE kostümü aslında yıllar önce Marc Jacobs'ın kolunda yine altın bir çarşafa ve türbana dolanan Kate Moss'un takipçisi olmaktan fazlası değil, ama kadın daha heykel, kostüm daha güzel doğruya doğru:)


Bir başka altın ışıltısı Scarlett Johansenn'in DOLCE&GABBANA'sından geliyor. Gözümü saçlardan alamadığım için kıyafet hakkında konuşamıyorum. 


Bronz bol drapeli, helenistik MICHEAL KORS elbisesi ile Jessica Alba, Esmeralda gibi. Saç ve makyaj da mükemmel.


Nina Dobrev, DONNA KARAN elbisesi ile çok şık. Oldukça uzun kuyruğu ve altın renginin sanki boya darbeleriymiş gibi siyahı sarmaladığı elbisesini pek beğendim. 


 Mad men'de yeni gözdemiz Jessica Pare ise L'WREN SCOTT içinde büyüleyici ama henüz kendini bulmadı, eminim iletleyen dönemlerde kırmızı halının en iyilerinden biri olacak:)


Kate Upton MICHEAL KORS elbisesi ile ışıl ışıl ama sanıyorum daha kalıplı bir elbise yuvarlak figürüne daha da güzel olurdu. Elbise modeli itiarı ile gögüslerini biraz daha aşağı doğru ve geniş göstermiş. 


Gecenin en güzel pırıltılarından biri Carey Mulligan'ın balıkları andıran payetli PRADA'sı idi. Sanıyorum bu elbise uzun olsa Carey için denizkızı olmuş diyebilirdik. Altın sarısı ile başlayıp kurşuni oradan da gümüşe dönen evaze kesim elbiseyi çok sevdim.


Leighton Meester'e ne olmuş bilmiyorum ama bu halini gördüğümü hatırlamamayı seçiyorum! Elbise MARCHESA.


Gümüşlere en iyisiyle Gywenth Paltrow ile başlayalım. Gwen PRADA asimetrik volanlı minisi ile ve dahası o pırıl pırıl yüzü ile mükemmel. Ayakkabının topuk, elbisenin cep detayları, clutchın pembesi hepsi mükemmel.


Sofia Vergara MARCHESA ile gösterişten vazgeçmem demiş. Güzel peplum kullanımlarından biri daha.


Cameron Diaz ise belki bin kez aynısı gördüğümüz STEALLA McCARTNEY elbisesi ile ışıl ışıl ve sıkıcı. Hatta onu olduğundan kalın da göstermiş. 


Lana del Ray ALTURAZZA ile normalden fazla değil. Pelerini üst tarafına biraz hacim vererek eteğin evazeliğini biraz orantılamış.


Camille Belle, RALPH LAUREN'i ile eski filmlerden fırlamış gibi. Çok güzel, çok zarif.


Met Gala'da ünlülere ve modeller elbette tasarımcılara eşlik ediyordu bu anlamda Milla'yı yanında Marc Jacobs var diye kıskansam mı yoksa "Marc o ne hal" diye kadının durumuna üzülsem mi bilemedim. Marc Jacobs bize bunu yapma:)

MET Ball is over and it was fantastic. Still it never as fascinating as the one in Superheroes exhibition:) My ace of four is Kirsten Dunst channelig Katherine Hepburn of 40s with a modern touch; Diane Kruger in Prada as always:); Jessica Biel in Prada hailing to Mad Men; and Chritina Ricci for her taste of design:)

[ Görseller: just jared, zimbio,twitter,fashionologie ]

16 yorum:

fashionist dedi ki...

valla hemen herkes çok şık olmuş. herkesin çok güzel giyindiği bir dünya olsun istiyorum :)

Stardust Memories dedi ki...

Benim en favorilerimden biri Camilla Belle oldu açıkçası.. Makyajı olsun saçı olsun elbise tercihi olsun şahane olmuş. Kirsten Dunst'ı kıyafetini çok beğensemde nedense Met için olmamış gibi geldi bana... Diana Kruger'in o kuyruk kısmının belini aşağıya düşüren kısmını nedensiz yere çok sevdim :) Jessica Biel uzun zamandan sonra şık olmuş ama onda da o bol kahküllü saçları bozmuş sanırım bir kadın bu kadar güzel olup, bu kadar kullanamaz bunu.. Beyonce ise o güzelim elbisesi içinde 160'lık boyunu 150'e çekmiş.. Kıyafet güzel olsada ben beğenemedim bi türlü... Marion Cotillard seni çok kıskanıyorum net. Kate Bosworth seni de bir o kadar kıskanıyorum :) Coco Rocha sana ise tapıyorum! :) Şahane.. Ayakkabılarıda seninkilere benziyor... ve son olarak SJParker'ın masalsıyım havalarından kurtulmasını temenni ediyorum :)
sevgiler :o

isabel dedi ki...

tüm yorumların harika ve isabetliydi, her birine tek tek katılıyorum :)

Adsız dedi ki...

Off Boom Kirsten Dunst ı nasıl birincin yaptın anlamadım :o kadın fransız mürebbiye bildiğin. Sokakta fotoğraf çeken birisi zannederdim yani sen birinci sıraya koymasan.. Kırmızı halıya hiç yakışmamış bence.

Adsız dedi ki...

DİLEK
Boommmmm ellerine sağlık çok güzel olmuş,senin kırmızı halı postlarına bayılıyorum o kadar keyifle okuyorumki allahım ezberlesem bütün yorumları diye geçiriyorum aklımdan :))) yine süper olmuş süperrrr :)))

NİNO dedi ki...

Tatlı Boommm...

January Jones'un Versace'si can yakar..Beyonce 'un ki ise yürek hoplatır..Ammaaaa da güzellerrrr:))
Sevgiler
http://ninostudio.blogspot.com

shoppinglove dedi ki...

çok güzel post olmuş:) emeğine sağlık

seyhanlarengarenk.blogspot.com dedi ki...

çok güzel bir post olmuş.Emeğine sağlık :)) teşekkürler...

http://seyhanlarengarenk.blogspot.com/

MODENİSE dedi ki...

anja rubik'i gördükten sonra midemin bulantısından okumaya devam edemedim boom. yakın bi zamanda ölceğini düşünüyorum. o kalça kemiği ile rüyama girmez umarım :(

Lumos Design dedi ki...

coco rocha sanırım vintage elizabeth taylor takımı ile arz-ı endam etmiş. öyle okudum fashionista'da. ben en çok onu ve marion cotillard'ı beğendim.
beyonce ve anja rubik'in elbiseleri son derece avam, istediği marka olsun üstlerinde çok kötü duruyor. birinin dev kalınlıktaki bacakları transparandan fırlamış ötekinin leğen kemiği. demekki rüküşlükler sadece kraltv ödül törenine mahsus değil.

alis dedi ki...

Harikaaa ve kapsamlı bir post olmuş. Kirsten Dunst görüşleri epey bölecek anlaşılan, ben de beğendim, seviyorum tarzını. Christina Ricci bu MET Gala'nın esprisini anlıyor bence, her seferinde başka yerlerin kaldırmayacağı tatmin edici seçimler yapıyor, bu seneki elbisesini arkadan daha çok beğendim.

Marc Jacobs'u görünce diğer kötü giyinenleri unuttum, o ne hal?

fashionizelife dedi ki...

marillon cotillard ve camilla belle açık ara favorilerim! tabi gwyneth'i de unutmamak lazım

pelininstyle dedi ki...

Ay ben bu seneki Met Gala'daki kiyafetlere bakarken fenalik gecirdim biliyo musun:)
neredeyse hicbirini begenmedim. ya cok abarti ya cok farkli olim diye ugrasilmis ama olmamis falan derken. utusuz kostumler, yikanmamis saclar, yakismayan ten rengine gitmeyen koyu rujler derken off bu kadar para bu kadar zevksizlik bir arada olur mu dedirttiler delirttiler benii:)))
www.pelininstyle.com

gulcekim dedi ki...

Sanki hepsine inat beyonce ve seçtiği kostüm Cook şahane bence :P sen ayrıca şahanesine boom süper bir post olmuş <3

Wizard of Style dedi ki...

Diane Kruger'ın elbisesini Prada diye biliiyorum ben :)

modafobik dedi ki...

Oh televizyonda kaçırmışım bunu been ders çalışmaktan, süper oldu bu posttt. Sınırları aşmanın son noktası ben asıl Cannes nasıl olacak onu merak ediyorum, e artık onu da senden takip ederiiiz :)