22 Mayıs 2012 Salı

TASARIMCI | Nevra Karaca No7

Fotoğraf: Özberk Baz
Model: Deniz Eslek
Teşekkürler: Steve Madden  ve  M.A.C

Nevra Karaca ismini bu sene sık sık duyduğunuzu sanıyorum. Nevra Karaca No7 isimli markası ile Paris'te tanıttığı ilk koleksiyonu büyük beğeni topladı, parlak bir tasarımcı olarak pek çok dergide yer aldı ama en önemlilerinden biri hep farklı olanı bulan VOGUE Italia'da  'Yeni Yetenekler' bölümünde son koleksiyonundan bir parça ile yer alması oldu. 

Karaca, İlkbahar/Yaz 2012 koleksiyonunda pop kültürün en ikonik figürlerinden biri olan Sutherland kardeşlerden ilham almış.  Üç boyutlu, heykelsi parçalardan oluşan koleksiyon siyah, beyaz ve mavi tonlardan oluşuyor. Bir yandan fotoğraflara bakıp, bir yandan Nevra Karaca'yı tanıyalım mı:)


Nevra, Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Eğitim Fakültesi Tekstil Bölümü mezunu. Eğitimine devam ederken de pek çok ödülü topluyor ama ona dönüm noktası yaşatan 2003 senesinde ITKIB'in  'Genç Moda Tasarımcıları' yarışmasında üçüncülüğü kazanarak Domus Academy'de moda tasarımı üzerine burslu master hakkı elde etmesi oluyor. İtalya'daki süreçte sadece teorik değil sektörel olarak da büyük tecrübeler ediniyor: Antonio Berardi, Bvlgari, Nike gibi markalara koleksiyon hazırlayıp, master tezini de Swarovski markası için yapıyor.


Aslında kendisine ait 2 marka var, Nevra Karaca No.7 daha avantgarde, daha tasarım odaklı olan markası. Nevra, hayatında başına gelen en güzel olaylarda hep 7 rakamı olduğu için markasına No7'yi de eklemiş. İstanbul bazlı bir tasarımcı olmasına rağmen, Nevra Karaca No.7 2012 İlkbahar/Yaz koleksiyonunu  Paris'te tanıtma sebebi ise hem markasının bir şehre ait olmasını istememesi hem de markayı dünyanın belli başlı ülkelerinde konumlandırma arzusu olmuş.


Nevra Karaca No.7 ismini sanıyorum sık sık duyacağız. Bakalım bir sonraki koleksiyon hangi zamansız ve mekansız hikaye ile oluşacak, heyecanla bekliyoruz.

Nevra Karaca is one of the most promising designers in Turkiye and she has already gain a lot of success in Europe. With her Spring/Summer 2012 collection we shoot an editorial and loved to see her architecture inspired 3Ds in front of lively 2d graffitti arts of Galata.

7 yorum:

Adsız dedi ki...

bOOM DEniz çok seksi bir hatun çok fotojenik ama seni de görmek istiyorum böyle çekimlerde.

www.zuhalvarol.com

ayla dedi ki...

çok güzel bi post olmuş boom eline sağlık:)

p.s. deniz'e bu saç modelinden olabildiğinde çabuk kurtulmasını iletir misin boom. adriana lima yı bile çirkin gösterir bu saç, bu ne yaau:(

gulcekim dedi ki...

nevra karaca'nın tasarımlarından çok deniz'e odaklandım boom :o çok tarz bir hatun ama keşke onun yerine sen olsaydın daha pozitif daha neşeli çok daha canlı duruyorsun bence :)

elipsworld dedi ki...

Yine guzel bir cekim ve post olmus boom,ellerinize saglik
Sevgiler <3

Adsız dedi ki...

Deniz'in karakteristik yüzüne bayılıyorum ve bence bu saçı çoğu kişl beğenmese de az kişiye yakışacak enden modellerden biri ve Deniz'e de inanılmaz yakışıyor. Çekim yine harika, tasarımcının ürünleri ise abartı değil, giyilebilecek şeyler ve bakmakta fayda var. Sevgiler

Begüm dedi ki...

Bence de artık kendine benzer bir model bulmalısın. Deniz e lafım yok ama çok marjinal bir tip bu çekimler için.

Melis dedi ki...

Deniz <3 Tasarımlar çok güzel ama Deniz çok daha süper! Bayıldım bittim.