20 Mayıs 2012 Pazar

KEYİF | Vesaire ile Çiçek Çocuk Olmak


Bugün size Instagram'da fotoğraflarını görüp vurulduğum, 2 toplantı arası oğğğyoooo daha fazla bekleyemicim diyerek izini sürüp bulduğum bir butik çiçekçinin "VESAİRE"yi anlatmak istiyorum. Bence İstanbul'un en güzel butik çiçekçisi olmaya aday.
Beni özellikle Instagram'dan veee yeni bebeğim Boommood'dan takip edenler kesme çiçek olayına ne kadar bayıldığımı bilir:) Her hafta mutlaka evimde taze taze çiçekler vazolarına kavuşur, her hafta mevsimin en cicilerini, en birbirine benzemez renklilerini seçerim. Evet saksıda çiçekler de güzel ama seyretmesi! Onlara en uygun yeri bulmak, suyunu unutmamak, ilacını bakımını yapmak bana hep çok zor ve sonu hüsranla bitebilir gelmiştir, bizim ailede o işin ustası babamdır o yüzden Ankara'daki evimiz herhangi bir botanik bahçesinden farksız! 


Çarşamba günü Vesaire'ye gittiğimde açılalı daha 3 gün olmuştu, belki tabelası yoktu ama bir kara tahtada el yazılarından Vesaireler orayı çoktan birilerine ait yapmıştı. Vesaire'nin sahibi Ayça'nın anneannesi Alman bir botanikçiymiş, kendisi çook başka sektörlerde çok başka işler yapsa da demek ki bu iş bir şekilde genlerine kodlanmış. Çiçek zevkine kendine özgü farklı stili, titizliği, Avrupailiği ve bir de işin ustası bir Yunus Bey eklenince ortaya Vesaire "iyi ki de" çıkmış. Vesaire Nişantaşı Ahmet Fetgari Sokak 51 numarada(Tel 0 212 231 8734). Bence ilk önce kendinize güzel bir buket almak için uğrayın:) Bitmedi, sonra her Pazar obje ve çiçekleri kullanarak kendi tasarımınız olan çiçek aranjmanlarını yapmak için vesaireistanbul@gmail.com 'a yazın, randevunuzu alın! Evet Vesaire'de her Pazar workshoplar olacak:))


Vesaire'nin her bir minik ayrıntısı Ayça'nın ellerinden, seçtiği saksılar, şişeler, vazolar, tasarladığı aranjmanlar. Yo öyle hep gördüklerimiz gibi de değil, Vesaire'de enginar da çiçek, bezelye de, tarçın da!

 
Lafı fazla uzatmadan sizi romantizmin, provansın, taç yaprakların güzelliklerine sürüklemek niyetindeyim:)
Buradan buyrunuz:

 

 


Vesaire sadece çiçekleri değil, dekoru ve dekoratif objeleri ile de cennet gibi :))


Veee bu da ben! Bence Vesaire'nin hikayesine de romantizmine de yaraşır olmuşum o gün:) Tesadüf! Zira üstümdeki elbise anneannemin bir elbisesinden annem tarafından yeiden modifiye edilerek yapılmıştı.

6 yorum:

Lady_Lawyer dedi ki...

yaaa çok tatlısın yine çok pörfekto bi yazı olmuş :)) oda arkadaşımla hemen tuhafiyeden 3er 5er örenbayan almaya karar verdik çok güzel duruyorlar :)))

. dedi ki...

harika gözüküyorlar:)


http://fashionisable.blogspot.com/

gulcekim dedi ki...

ben daha çok renksiz yeşil yapraklı bitkileri severim :P fotoğraflara baktıkça nedense alaçatı'da butik dükkanlardan birindeymişim gibi hissettim çok şahaneydi boom eline emeğine sağlık :)

Selin dedi ki...

Boom burada ne kadar minnak çıkmışsın ama şirin :) Ufacık tefecik içi dolu turşucuk.

Bi de birşey sorucam bu ayakkabılar azcık büyük mü sana

Posttaki objeler harikaa ötesi

Selin

terspabuclar dedi ki...

çok güzellerdi teşekkürler sevgılım

yerdenuzak dedi ki...

Çok güzeller♥