31 Mart 2012 Cumartesi

BASINDA | Hem Ben Hem Stilim Nisan'da Bazaar'da



Bu haftasonu, balkon keyfinize, çay saatinize ya da kanepede yatıp yuvarlanma halinize eslik edebilirim:) Çünkü Maritsa, Iconjane ve Off Ne Giysem'le birlikte hem biz, hem stilimiz Harper's Bazaar Nisan sayisina konuk olduk! Stilimi neler etkilemis, bu yaz gardrobuma neler katmak istermişim hepsi orada:)

This weekend I may accompany your afternoon tea, Sunday breakfast or couch laziness, because me and my style is in Harper's Bazaar April issue with three of  my fellow blogger friends:) What inspires my style, what I desire for the new season and more is all in there:)

28 Mart 2012 Çarşamba

MAKE ME BEAUTIFUL | Bliss Cilt Bakım Günleri'nde 1 Boom 1 Boomer:)


Geçenlerde BLISS önümüzdeki hafta "Cilt Bakım Günleri" var diye mail atınca, hadi dedim bu yıl Styleboom'un yıldönümünü kutlayamadım, bari ara sıra cici Boomerların kendilerini şımartabilecekleri zamanlar yaratayım. Styleboom Facebook'ta yaptığımız yarışma sonucu da böyle bir şımarma seansının şanslısı Birgül oldu:)

GEZi | Hyde Park: Bizde Niye Yok! :)


Pek tabii  Londra'ya gidip de bir Hyde Park gezisi yapmadan, gezerken bi yandan "anneee bizde niye yok" diye hayıflanmadan dönmek olmaz. Aslında bizde de pek çok park var ama böyle şehri çepeçevre kucaklayan, istediğin saat istediğin "gibi" gezip tozabileceğin türde pek yok:) Hyde Park'a girerken tek amacım ünlü Speaker's Corner'ı (Marble Arch tarafında) bulup özgür bir konuşma yapmaktı ama sadece Pazarları oluyormuş bu.

27 Mart 2012 Salı

TREND RAPORU | Şal Deseni Bildiğiniz Gibi Değil!


Şal desenini nasıl bilirsiniz? Ortayaşlı, sıkıcı, babanızın kravatından hallice:) Ama bu sezon "desen"lerin sezonuyken şal deseni de şahlanarak geri döndü! Hint ve İran kökenli şal deseni, Avrupa'daki ününü Beatles'a borçlu:) 68 kuşağının biriciği Beatles'ın Hindistan ziyareti sonrası bu desen daha da popüler olmuş. Her ne kadar şal deseni ilk olarak erkek giyiminde görülse de, kendisini itinayla saflarımıza katmamız uzun sürmemiş!

26 Mart 2012 Pazartesi

GEZi | Londra Postları Başlasııın! İlk Gün:)


Benim gibi her ama her gördüğü şeyin fotoğrafını çekmelere doyamayan bir tip için Lumix fotoğraf makinesi ve iPhone karışımı meğer büyük sıkıntıymış! 11 günlük Londra seyahatim boyunca çektiğim onbinlerce fotoğrafı ayıklayıp, organize edip de postları yapmaya başlamam bugünü buldu:o Hakikaten bundan böyle kendime hakim olacağıma söz veriyor, sizii Londra'daki ilk günümle ve minik ama hayati ipuçlarıyla baş başa bırakıyorum:)

22 Mart 2012 Perşembe

KEYİF | Nili Silver Partimiz!


Kar muhalefetiydi, şuydu buydu derken ertelenen ama en sonunda Moda'da enfes bir manzaraya karşı günbatımında buluşulan NİLİ SILVER partimizi sonunda sizlerle paylaşıyorum:) NİLİ'nin tasarımcısı, neşesi, kahkahası, her şeyi olan  Elif'in misafirperverliğinde tak takıştırla, sohbet muhabbetle dolu, çook keyifli bir akşam geçirdik. Kocamaan bir yemek masasında gerçekten de hepsi birbirinden leziz takıların hepsinin tadına baktık diyebilirim ♥

19 Mart 2012 Pazartesi

BOOM'STYLE | Benim Stilimle Bir Hafta OXXO


OXXO yeni sezon ürünlerine bodoslama dalıp, biiir sürü ciciden kendime göre stylingler yaptığım ve her güne 1 tanesini sizlerle paylaştığım "boomoxxoda" haftasını geride bıraktık. Bu postta benim seçimlerimi şöyle güzelce bir bir araya getireyim dedim:) Umarım herkes kendine göre bir şeyler bulmuş, ben de bir nebze olsun ilham verebilmişimdir:)

Birlikte Alışverişe Çıkacağım etiqadd'ciler Belli Olduu:)


5 Mart-15 Mart arasında gezerken, tozarken, alışveriş yaparken mağazalara girip ennn çok "etiqadd"leme yapan 2 kişi belli oldu. Bu hanımlarla Mart'ın son haftası tanışıp, sohbet edip, bir de alışveriş danışmanlığı yapacağım:) Peki kimler mi? Hemen buraya ;tık tık</a>  !

16 Mart 2012 Cuma

KUŞBAKIŞI | Pepper"mint" Patty


Nane! Bu yazın en moda renklerinden biri nane yeşili, su yeşili, nil yeşili:) Artık ne derseniz deyin, zaten yeşil durduğu gibi durmayıp her tonuyla saracak. Ben de nanelendim, yukarıdaki dantel elbise tahmin edebileceğiniz üzere bele oturuk, etek kısmı pofuduk, yakasına incileri, elde küçük eldivenleri hak ediyor:) Sanırım onu biraz pembeleştirerek kullanacağım :)) Charlie Brown hayatımın çizgi dizilerinden biri, hatta belki şu büyümeyen çocuğun sebeplerinden biri:) O sebeple bu post Charlie Brown ve Peppermint Patty'ye gitsin:) Ama Woodstuck, Linus, Snoopy ve diğerleri küsmesin ♥

14 Mart 2012 Çarşamba

BOOM'STYLE | My Best Friends'e Hoşbuldum:)



Bu aralar hep zamanından erken hazırlanıyor, hiç de geç kalmıyorum, eh haliyle Boom'Style fotoğrafları çekecek/çektirecek vaktim de oluyor:) Bu istikrarı sürdürebilsem güzel olmaz mı?

Bu BoomStyle'ın başrolünde IFW sırasında Moda Tutkusu blogunun sahibelerinden Yasemin'in üzerinde görür görmez vurulduğum ve bir koşu kavuştuğum rengi, dikişi, akışkanlığı ile cici mi cici MY BEST FRIENDS eteğim var:) Benim seçimim hep sevdiğim gibi eskileri hatırlatan, elegan bir parça ama MY BEST FRIENDS'in tasarımcıları Yasemin ve Ayşegül, şehirli bir kadının arzu ettiği çok modern, çok sofistike çizgiyi de çook güzel hissediyor ve tasarımlarında enfes şekilde uyguluyorlar.

12 Mart 2012 Pazartesi

BOOM'STYLE | Benim Stilimle Bir Hafta OXXO


Dışarıda yağmur mu olsam yağsam, kar mı olsam dondursam bilemeyen şu havanın, geçen hafta yukarıdaki karenin çekilebileceği kadar günlük güneşlik olması, bir kez daha "Mart kapıdan baktırır"ı haklı çıkarması neden hanımlar beyler! Kovaladıkça kaçan ateşböceği misin bahar?! Bu hafta geri dönen kara kışı, tüm hafta boyunca devam edecek olan "BOOM OXXO'da" nın 7 güne 7 ayrı yeni sezon kombiniyle sanki baharmış gibi yaşayalım mı?

Bugün itibariyle tüm hafta yeni sezondan seçtiğim cicilerle yaptığım kombinler OXXO web sitesinde, Facebook sayfasında ve  #boomoxxoda hashtagi ile Twitter'da olacak. Pek tabii ki sevgili Boomerları da unutmadım, bu hafta ara ara sürprizler kapınızı çalacak ♥ Kombinlerimi merak ediyorsunuz sizi şöyle alalımm:

9 Mart 2012 Cuma

BOOM'STYLE | Tin Tin

Bu cici seri Paris'den beni çook iyi tanıyan çok biricik üç arkadaşımdan. 
Kızlar sizi seviyoruum!

Kırtasiye koleksiyonumdan sonra, huzurlarınızda teneke kutularımdan bir kısmı:) Sanırım sırada fincanlar var! Doğrusu bir dış çekim hevesiyle işe başladım ama in çık devamını getirmek zor oldu, o yüzden güzide koleksiyonumun minik bir kısmı karşınızda ♥

Kırtasiye, teneke kutu ve fincanlarla sanırım ben seriyi tamamlarım. Bu yıl bir de Momiji'ye başladım ama henüz 3de kaldım:)) Merak ediyorum siz neler biriktirmeyi seviyorsunuz, yorumları görelim! Yoksa bir facebook albümü mü yapsak?

8 Mart 2012 Perşembe

KADIN

Böyle bir yazıyı 3 sene önce yazmışım, altta gazetelerden seçtiğim alıntıları silebilmek vardı hayalimde ama onun yerine katlandı. Değişen hiç bir şey yok!


Bugün 8 Mart Dünya Kadınlar günü, Styleboomu okuyan biricik hanımlarımın bu değerli gününü kutluyorum, bugüne ve bu yazıya güzel başlamanız için Piyale Madra'nın kapısını çaldım:))

Ama...Ama yine de biliyoruzki bugün marketlerde avantajlı fiyatlar, mobil opertörünüzden gelen mesajlar, belediye başkanlarından kapıya asılan karanfiller, butiklerden gelen çılgınca indirim haberleri için değil; bu gün ezilen, dövülen, hakkı verilmeyen, tacize uğrayan, ayrımcılığa tabi tutulan, karşı cinsin psikolojik ve fiziksel baskısına maruz kalan kadınlar için, onlar bir tek bugün hatırlansın diye değil, bugünden itibaren onlar için bir şeyler yapmayanlar da bir şeyler yapmaya başlasın diye.

7 Mart 2012 Çarşamba

BOOM'STYLE | Alevli Bir Teppanyaki Akşamı'nda Ne Giydim, Ne Yedim, Ne Sevdim?

Fotoğraf: Ahmet Elbir


Ankara'da olduğum son dönemde değil yemek yemek şöyle adamakıllı nefes bile aldığım söylenemezdi. Amaa işleri yoluna koyup, herşeyi tamamladıktan sonra  kimseler sevmese de benim yine çok seveceğim ve belki de uzunca bir süre uğrayamayacağım şehrimin keyfini çıkarma zamanı gelmişti. Bu keyfi gel katlayayım, gel seni nefis bir yere yemeğe götüreyim diyen cici ötesi Ankara moda bloglarından FASHION FAIRYTALE Zülal Ateş'in (ki kendisini keşfetmediyseniz şuraya tıklayıp hem güzel, hem akıllı, hem çalışkan hem de doğal sarışın kategorisindeki tatlılığıyla tanışın! ) Teppanyaki Alaturka davetine pek tabii ki balıklama atladım:)

Aslında bu post Ankara'nın, hani gezilecek görülecek çok şeyi olmayan Ankara'nın nesi güzel, nesi özel anlatır gibi: ahalisinin samimiyeti, sıcaklığı, sohbeti,  zerafeti; cafe ve restoranlarının mükemmelliği, zengin menüsü, eşsiz hizmeti; insanının  rica ettiysen işini gücünü bir yola koyup güzel bir akşam, keyifli bir sohbetden fazlası olmasa da ucunda uçup koşup gelmesi ♥ İşte Zülal'ın tatlılığı, Teppanyaki Alaturka'nın misafirperverliği ve kamerasıyla koşup gelen Ahmet Elbir'in de süperkahramanlığı ile bizim akşamımız:)

6 Mart 2012 Salı

TREND RAPORU | Topuklu Spor Ayakkabıya HAYIR!


Kitleleri etkileyecek olursa büyük felaketle sonlanacak, nice gözleri kör edecek, nice bacakları topal bırakacak, tesirinden kurtulması nice nice yıllar alacak bir trend kapımızı çalmakta hanımlar, ve de bu durumdan büyük üzüntü duyacağı garanti beyler: topuklu spor ayakkabısı kavramı! Isabel Marant dedik bağrımıza bastık ama taş bassak daha iyiymiş, başımıza şu üstteki hanımefendinin ayağında gördüğünüz, haa gözümüze de pek öyle tehlikeli, oo öyle gudubet gelmeyen, dolgu topuklu sneakersları çıkardı! Peki ama ya bu trend yanlış ellere geçer, kitlesel bir silaha dönüşürse!? Dün atomu da bomba yapmak için parçalamamışlardı ama sonunda neler oldu gördük!

5 Mart 2012 Pazartesi

etiqadd | Alışverişe Çıkıyoruuuz!

Günaydın! Bu hafta size bir sürprizim var, aslında benim değil daha önce size şu yazımda söz ettiğim etiqadd'in :) 

Benimle birlikte bir alışveriş turu yapmak isteyenleri hemen ŞURAYA alalım :)

4 Mart 2012 Pazar

STİL REHBERİ -II-


Stil yolculuğumuza başladık ama umduğumdan uzun bir duraklama yaptık sevgii Styleboomerlar, hadi kaldığımız yerden devam edelim:) Umarım herkes şu ilk yazıda bahsettiğim klasörü açtı ve fotoğraflarını biriktirdi, şimdi sıra o klasördeki fotoğrafları gruplamakta. İlk başta sanki bir gruplama yapmak zormuş gibi gelecek, renge göre mi yapmalıyım, tarza göre mi yapmalıyım, yoksa verdiği hisse göre mi yapmalıyım diyeceksiniz. En azından bana hep öyle oluyor. Aslında birbiri arasında en fazla ortak özelliğe sahip olanları grruplamak çok daha doğru olacaktırç Çünkü bu ilk klasörde biriktirdikleriniz aslında temel gibi olacak, yani ne kadar geniş grup o kadar geniş temel. Örneğin ben biriktirdiğim fotoğrafları 4 temel gruba ayırdım:)

2 Mart 2012 Cuma

İNCELEME | Haute Couture Efsanesi ve Paris Couture İlkbahar 2012

Basil Soda

Paris Couture İlkbahar 2012 haftasından enfes ve detaylara inmiş fotoğraflar eşliğinde "Couture" ne ola ki, herşeye couture denir mi, nesi farklı, nesi heyecanlı okuyacağımız bir yolculuk yapsak mı? Sonra siz de yazsanız sonuna, bir couture hayaliniz var mı? Bir defilesini izlemek, bir kıyafetini giymek, boncukların işlendiği yüzbinlerce dakikanın birinde elinde bir boncuk iğnesiyle orda olmak?

Tam olarak aynı anlama gelmese de artık çoğunlukla kısaca "couture" denen Haute Couture [telaffuzu için tıklayabilirsiniz ] Fransızca "yüksek dikişçilik" gbi motamot bir çeviriye denk geliyor. Kısa bir özet olarak kişiye özel, yüksek kalite kumaş ve malzemenin kullanıldığı, çok ehil terzi ve iğneişi/nakış/boncuk/kalıp ustalarının bizzat elde hazırladığı kostümler demek.

1 Mart 2012 Perşembe

EDITORIAL | NAZRA


Meğer işler boyumu aşıyorken ben daha çalışkanmışım sevgili Styleboomerlar, işler azalınca bana bir rehavet çöktü! Tabii bunda artık ben de normal insan gibi uyumayı öğreteceğim bu vücuda çabamın da etkisi olabilir kıps;)

Uzuun zamandır bekleyen bir postu sonunda sizlerle paylaşmaktan çok mutluyum hanımlar beyler:) NAZRA, artık pek çoğunuz duydunuz biliyorsunuz eminim, ilk çıkış yaptığı parçalardan son cicilerine, Sevgililer Günü kapsül koleksiyonuna kadar tüm modelleriyle bir STYLEBOOM çekimine konuk oldu. NAZRA yalın, zarif, seçkin ve ışıltılı tasarımlarıyla can verir dedik ve cansız mankenlerin arasında Deniz'e hayat katsın istedik:)Şimdi sizi bir yandan güzel fotoğraflara bakıp bir yandan NAZRA'nın tasarımcıları Aslınaz Kazaz ve Nadin Vanlı Taş'ın kendisinden hikayelerini dinlemeye davet ediyorum!