8 Mart 2010 Pazartesi

8 MART!



Bugün 8 Mart Dünya Kadınlar günü, styleboomu okuyan biricik hanımlarımın bu değerli gününü kutluyorum, bugüne ve bu yazıya güzel başlamanız için Piyale Madra'nın kapısını çaldım:))

Ama...Ama yine de biliyoruzki bugün Carrefour ya da Migros'larda avantajlı fiyatlar, mobil opertörünüzden gelen mesajlar, belediye başkanlarından kapıya asılan karanfiller, butiklerden gelen çılgınca indirim haberleri için değil; bu gün ezilen, dövülen, hakkı verilmeyen, tacize uğrayan, ayrımcılığa tabi tutulan, karşı cinsin psikolojik ve fiziksel baskısına maruz kalan kadınlar için, onlar bir tek bugün hatırlansın diye değil, bugünden itibaren onlar için bir şeyler yapmayanlar da bir şeyler yapmaya başlasın diye. Bu gün esaslı, hakikatli, emekçi, doğanın en büyük mucizesi kadının kardeşlerine dönmesi gereken gün; eğitim ya da kadın yardım STK'larına katılın hanımlar, mutlaka kız çocuklarına ve o kızların annelerine el uzatın, o kadar zaman almıyor, o kadar paraya mal olmuyor, bir telefon ya da mailinize hasretle ve hararetle dönüyorlar, kucak açabilmeniz için kucaklarını açıyorlar. Yoksa şöyle saçmalayan bakanların eline kaldı bu kadınlar, bu Amerikalı güçlü ve muhafazakar Cumhuriyetçi kadın imajı özentisi, bu ağzından çıkanı kulağı duymamak, bu kafasının içi toz tutmuş yaratık, bu gaflet, bu sorumsuzluk karşısında şaşkınım ama yalnız olmayacağım! Ve hepinizi çok seviyorum!

"...Ümmü K.'nin suçu neydi? 33 yasinda kocasini tarafindan bogazi kesilerek öldürülenÜmmü K.'nın suçu çok sık banyo yapmasıydı. Daha 18 yaşında olan Esra erkek arkadaşıyla telefonda konuştuğu için erkek kardeşi tarafından öldürüldü. Kocası Leyla Karaca'yı kahvaltıyı geç hazırladığı için oğullarının gözü önünde bezle boğarak öldürdü. Diyarbakır'da F.T otobüs firmasında hostes olarak çalışmaya başlayınca resmi nikahsız eşinin ağabeyi tarafından kurşun yağmuruna tutuldu ve ...."

[Kaynak:radikal, ankara life e-dergi, hurriyet]

0 yorum: