3 Şubat 2011 Perşembe

IFW | IFW Sonbahar 2011 Başlıyooor! Son Haberler!

Gözümüzün bebeği Istanbul Moda Haftası bugün başlıyoor, bu defa ben uzaktan takip etmekle yetineceğim ama katılan tümm blogger arkadaşlarıma şimiden gazamız mübarek olsun diyorum, zira IFWnin tatlı, heyecanlı, keyifli oluşunun yanında çok yorucu olduğunu da söylemem gerek:) geçen IFWden sonra tüm bloggerlar yataklara düşmüştük:)

Size daha önce takvimi burada vermiştim. Salı gecesi, bir grup moda blog yazarı olarak IFW İcra Kurulu üyelerinden Süleyman Orakçıoğlu, Cem Kaprol, Mehtap Elaidi ve Seda Lafçı ile özel bir yemek yedik vee bazı haberler aldık, sizlerle onları paylaşayım.

  • Öncelikle bu yıl podyum ve ışıklandırma dünyaca ünlü bir isme THIERRY DREYFUSS'a emanet edilmiş, kendisi yıllardır Dior, Givenchy gibi devlerle çalışıyor, en nlü işi ise Eiffel Kulesi'nin ışıklandırması.
  • Podyum yürü yürü bitmez uzunluktaymış tam 35 metre! Kısıtlı sayıda doğru düzgün modelimiz var zaten, onların bacaklarına kuvvet diyorum:)
  • Bu yıl defilelere girişler, basın akrediteleri dahil çok farklı bir sisteme geçmiş. Öncelikle her yere sınırsız giriş sağlayan "ALL ACCESS" devri bitmiş. Her güne farklı renkte kart, her defleye farklı isimli kartlar hazırlanmış. Basın bile her defile için tek tek ve ayrı ayrı akredite olacak ve o defile öncesinde basın kartını alacakmış.
  • Defilelerin hepsi de tek bir podyumda gerşekleşecekmiş, salon 900 kişilik ama tabii bir kısmı basın ve fotoğrafçılara ait bu kontenjanın. Tek podyumda hazırlıklar nasıl yetişecek sorunsalını hemen alt kata kurulan backstage ve prova podyumu ile gidermişler.
  • Tabii CPIsız bir IFW düşünülemez, çünkü bu etkinlik aynı zamanda Türk tekstil ihracatını arttırmak, Türk tekstilini yabancı alıcı gruplarla buluşturmak için var, Santral'de kurulan çadırda da CPI fuarı var, fırsatınız olursa standları ziyaret edin mutlaka:)
  • Bir de IMA'dan harika etkinliklerin haberini vereyim! IFW'de sadece seyirci olmayın, katılımcı da olun. IFW boyunca 10:00-16:00 arasında CPI çadırında IMA ve London College of Fashion işbirliğinde şahane workshoplar sizin katılımınızı bekliyooor:) Bilgi ve rezervasyon için 0212 219 41 41'yi arayabilirsiniz:)
  • IFW İcra Kurulu ilerleyen zamanlarda tüm İstanbul şehrini podyuma çevirme niyetlerinin de sinyalini verdi:)
  • Dedikodik kısımlara da gelelim; biliyorsunuz "Tanrı kadını yarattı"lardan DITA von TEESE geliyor. DAMAT defilesinde podyuma çıkacak von TEESE gelmeden özel bir havyar, şampanya ve humusun mutlaka hazır olmasını istemiş:)
  • Defilelerde ise yerli ünlü isimlerden SERENAY SARIKAYA hem Özgür Masur hem Collins, PELİN KARAHAN ve DAĞHAN KÜLEGEÇ Collins defilelerinde podyumda olacak.
  • Defilelerde bizi birbirinden güzel sinevizyon gösterileri ve şovlar bekliyor!p
Podyum şovlarının katlanarak artması ve hatta sınır tanımaması; couture bilincinin oturması; artık farklı, özgün ve iz bırakacak tasarımların artması; Türkiye'de modanın replikasyon dan öteye geçip artık bir moda kültürünün oluşması; podyumda yürümeyi bilen modellerin sayıca artması ve frikik avına yatmış seviyesiz magazinin yok olması; IFW boyunca gazetelerde açılmış göğüsten daha fazlasını görülebilmesi temennilerimle herkese keyifli IFWler diliyorum:)

1 yorum:

Adsız dedi ki...

Sabırsızlıkla bekliyorumm:) Tabii ben ancak blogger arkadaşların sayfalarından takip edebilicem:(