21 Şubat 2011 Pazartesi

PAPERGIRL İstanbul'a Geliyoor, Sanat Sokağa Dağıtılıyor!

Bu blogda moda dışına çıkmayı çok tercih etmesem de böyle bir haberin heyecanıyla gözüm döndü! PAPERGIRL dünyanın bir dolu şehrinde sokakta yürüyen seni, beni, herhangi birini sanata boğduktan sonra Mayıs ayı için rotasını İstanbul'a çevirdi! Gerçekten ama gerçekten yuppiiiii:)

Sanatı pek alışılmadık bir şekilde günlük hayata dahil etmeyi amaç edinen PAPERGIRL, senin sanata gitmeni beklemiyor, sanatı sana hem de yolda yürürken getiriyor.

Amerika’da bisikletleriyle gazete dağıtan çoçukların isminden esinlenen bu alternatif hatta bir bakıma gerilla sanat hareketi tabii hiç bir kar amacı gütmüyor, burada tek karlı çıkan eline içinde eşsiz bir sanat eseri tutuşturulan siz olacaksınız:)



İlk kez Almanya’da hayata geçirilen Papergirl şimdiye kadar 18 şehirde defalarca kez gerçekleştirildi, ve sıra İstanbul'un sokaklarına geldi! Sıra sanatçıların PAPERGIRL'ün açık çağrısına cevap vermelerinde: 10 Mayıs tarihine kadar sanatçıların ; desen, illüstrasyon, fotoğraf, baskı, kolaj, tekstil gibi farklı tekniklerle ortaya çıkaracakları sanatsal üretimlerini en az iki rulo kopya olmak üzere Milk Gallery'ye göndermeleri gerekiyor. Bu sanat üretimlerinin bir kopyası sergi kapsamında izleyicilerle buluşurken, diğer kopyaları kamusal alanda beklenmedik bir anda karşımıza çıkabilir:)



Sevgili sanatçılar, genç yetenekler hadi bizim için, sokak için, hayat için çizin, çekin, yapıştırın, birleştirin!

Ve sen sevgili Styleboomer PAPERGIRL sana rulo uzatabilsin diye Mayıs boyu sokaklarda ol, onu evinin en güzel köşesine as:)



Yukarıda Manchester'da bir PAPERGIRL gecesi:) Ve aşağıda ruloların gönderileceği adres. PAPERGIRL ile ilgili ne var ne yok en hızlı şekilde haberdar olmak için Bloguna ve Facebook'una uğrayabilirsiniz:)

Sanat rulolarının gönderim adresi:
Milk Gallery
Şahkulu Mah. Balkon Çıkmazı
No: 8/A Galata / Beyoğlu / İstanbul

2 yorum:

DB JUNK dedi ki...

süper düper:)

Modagrafya dedi ki...

hemen kanaryamın fotoğrafını çekip rulo yapıp yolluyorum