8 Mart 2012 Perşembe

KADIN

Böyle bir yazıyı 3 sene önce yazmışım, altta gazetelerden seçtiğim alıntıları silebilmek vardı hayalimde ama onun yerine katlandı. Değişen hiç bir şey yok!


Bugün 8 Mart Dünya Kadınlar günü, Styleboomu okuyan biricik hanımlarımın bu değerli gününü kutluyorum, bugüne ve bu yazıya güzel başlamanız için Piyale Madra'nın kapısını çaldım:))

Ama...Ama yine de biliyoruzki bugün marketlerde avantajlı fiyatlar, mobil opertörünüzden gelen mesajlar, belediye başkanlarından kapıya asılan karanfiller, butiklerden gelen çılgınca indirim haberleri için değil; bu gün ezilen, dövülen, hakkı verilmeyen, tacize uğrayan, ayrımcılığa tabi tutulan, karşı cinsin psikolojik ve fiziksel baskısına maruz kalan kadınlar için, onlar bir tek bugün hatırlansın diye değil, bugünden itibaren onlar için bir şeyler yapmayanlar da bir şeyler yapmaya başlasın diye.
Bu gün esaslı, hakikatli, emekçi, doğanın en büyük mucizesi kadının kardeşlerine dönmesi gereken gün; eğitim ya da kadın yardım STK'larına katılın hanımlar, mutlaka kız çocuklarına ve o kızların annelerine el uzatın, o kadar zaman almıyor, o kadar paraya mal olmuyor, bir telefon ya da mailinize hasretle ve hararetle dönüyorlar, kucak açabilmeniz için kucaklarını açıyorlar. Yoksa şöyle saçmalayan bakanların eline kaldı bu kadınlar, bu Amerikalı güçlü ve muhafazakar Cumhuriyetçi kadın imajı özentisi, bu ağzından çıkanı kulağı duymamak, bu kafasının içi toz tutmuş yaratık, bu gaflet, bu sorumsuzluk karşısında şaşkınım ama yalnız olmayacağım! Ve hepinizi çok seviyorum!

"...Ümmü K.'nin suçu neydi? 33 yasinda kocasini tarafindan bogazi kesilerek öldürülenÜmmü K.'nın suçu çok sık banyo yapmasıydı. Daha 18 yaşında olan Esra erkek arkadaşıyla telefonda konuştuğu için erkek kardeşi tarafından öldürüldü. Kocası Leyla Karaca'yı kahvaltıyı geç hazırladığı için oğullarının gözü önünde bezle boğarak öldürdü. Diyarbakır'da F.T otobüs firmasında hostes olarak çalışmaya başlayınca resmi nikahsız eşinin ağabeyi tarafından kurşun yağmuruna tutuldu ve ...."

"...Diyarbakır’da 5 yıl önce eşini kaybeden zihinsel engelli Emine B.’ye tecavüz eden 24 yaşındaki İbrahim H.T., Adlı Tıp’ın bağırmadığını gerekçe göstermesiyle 2 yıllık tutukluluğun ardından tahliye edildi..."

"Yargıtay Başsavcılığı, 13 yaşında, 26 kişinin tecavüzüne uğrayan N.Ç.'nin bu işi 'rızasıyla yaptığı' yolundaki karara itiraz etmedi.

" N.Ç. davasında Yargıtay Başsavcılığı’ndan da beklenen adım gelmedi. Başsavcılık, yerel mahkemenin “Kızın rızası vardı” gerekçesiyle verdiği hafif cezaları onaylayan Yargıtay 14. Ceza Dairesi’nin kararını hukuka uygun bulduğu için itiraz etmedi..."

[Kaynak:radikal, ankara life e-dergi, hurriyet, vatan]

6 yorum:

Adsız dedi ki...

kendimizi unuttuğumuz zamanlarda bize bizi hatırlattığın için saol..

. dedi ki...

kuru kuru kadınlar gününü kutlamamız gerçekten anlamsız geliyor bana da


http://fashionisable.blogspot.com/

http://fashionisable.blogspot.com/

Adsız dedi ki...

o kadar doğru ve güzel anlatmışsınki herşeyi diyecek birşey bulamıyorum.Bugün birşeye tanık oldum bazı kadınlar evlilik üzerine konuşuyordu ve kocanda dövse çocuklarını dusunup evlılıgını kurtarmalısın katlanmalısın diye. benım gordugum bır kac kısı ama bu beyınde binlerce kadın var. okumamıs ekonomık bagımsızlıgını kazanamamıs, dul olunca laf atarlar kapıma gelırler dıye korkan. Ne yazıkkı ulkemızde de kadınları korumak ıcın yeterlı guvence yok hergun cınayet haberlerı.Nasıl guvenebılsınlerkı kendılerıne?neyse isyanım cok duzelıcek gıbıde durmuyor bıseyler,ama 24 yasında bırı olarak bır cok tacızede ugrasam bır bırey oldugumu ayaklarımın ustunde durmam gerektıgını asla unutmuyorum. bence bız kadınlar herseye ragmen gucluyuz ve daha da guclu durmalıyız!!
canan

Adsız dedi ki...

Bu haberler o kadar acıtıyor ki insanı keşke hiç görmesek ama bu mümkün olmuyor maalesef...

cukulata.alba dedi ki...

Hepsinden acısı daa davalardan cıkan sonuclar.

ozge dedi ki...

kadınlar gunu diye sacma sapan bi gun kutlamakla olmuo bu işler maalesef!!okurken sinirlerim zıpladı resmen.insanlar bu konuya dikkat cekmek için elinden geleni yapmalı.kitlelere ulasabilen insanlar ekstra ugras göstermeli bu konuda... herşey yetersiz kalıo cunku :(