1 Mart 2012 Perşembe

EDITORIAL | NAZRA


Meğer işler boyumu aşıyorken ben daha çalışkanmışım sevgili Styleboomerlar, işler azalınca bana bir rehavet çöktü! Tabii bunda artık ben de normal insan gibi uyumayı öğreteceğim bu vücuda çabamın da etkisi olabilir kıps;)

Uzuun zamandır bekleyen bir postu sonunda sizlerle paylaşmaktan çok mutluyum hanımlar beyler:) NAZRA, artık pek çoğunuz duydunuz biliyorsunuz eminim, ilk çıkış yaptığı parçalardan son cicilerine, Sevgililer Günü kapsül koleksiyonuna kadar tüm modelleriyle bir STYLEBOOM çekimine konuk oldu. NAZRA yalın, zarif, seçkin ve ışıltılı tasarımlarıyla can verir dedik ve cansız mankenlerin arasında Deniz'e hayat katsın istedik:)Şimdi sizi bir yandan güzel fotoğraflara bakıp bir yandan NAZRA'nın tasarımcıları Aslınaz Kazaz ve Nadin Vanlı Taş'ın kendisinden hikayelerini dinlemeye davet ediyorum!

Styleboom: Siz ikiniz nasıl tanıştınız hanımlar:)? Esas meslekleriniz nedir?
Aslınaz ve Nadin: Aslında İTÜ Jeofizik Mühendisliği mezunuyuz. Üniversite yıllarından bu yana da iş ortaklığı dışında iki yakın dostuz ♥


Styleboom: Bu arkadaşlık nasıl ortaklığa dönüştü peki?  Ve neden altın?
Nadin : Farklı bişeyler yapmak üretmek yaratmak aslında hep içinde olduğumuz eylemlerdi. Somut olarak tek bir kulvarda ilerleme kararını da açıkçası arkadaşlarımızla sohbet esnasında ortaya çıktı. Babamın kuyumcu olmasından dolayı zaten bu işin içerisinde büyüdüm diyebilirim. Üniversite sonrası da babamla çalışmaya başladım. Aslınaz'ın yaratıcılığı ve modaya hakim oluşu benim de yeteneğim ve tecrübem birbirimize güç verdi. Tek başımıza ilerlemeye cesaret edemeyip elele verdik ve beraber adım atma kararı aldık :)



Styleboom: Neden mücevher tasarımı diyecektim ama kuyumculuk geçmişi ağır bastı sanırım:)?
Nadin: Evet aslında yetenek, yaratıcılık diyoruz. Bu dışarıya bir elbise olarak da yansıyabilirdi çanta olarak da. Biz mücevher tasarımını seçtik. Hem bu altyapıyla yetiştiğim hem de her türlü güvenebileceğimiz bir ustamız olduğu için bu kararı aldık.


Styleboom: Siz birbirinizi nasıl tamamlıyorsunuz?
Aslınaz: Aslında tamamen zıt karakterlere sahibiz. Bir çok konuda tam ters fikirlere sahip olabiliyoruz. Mesela ben çok tez canlıyım. Her şey hemen olsun bitsin ama düzgün olsun istiyorum. Nadin ise benim tam tersim. Daha yavaş daha ağırdan alarak ilerlemekten hoşlanıyor. Her iki hareketin de artı ve eksileri var. Sanırım biz de bu şekilde birbirimizi dengeliyoruz ve normal hızda ilerlemeyi başarıyoruz.


Styleboom: Nazra ismi nasıl ortaya çıktı?
Aslınaz: Beraber yola çıkmaya karar verdikten sonra oturup tasarımlarımızı yapmaya başladık. Dışarıdan bakıldığında sadece ürünler yapılıyormuş gibi görünebilir ama bunun arka plan çalışmaları da bir o kadar koşturmacalı ve yorucu. Logo ne olmalı, kutular nasıl olmalı, web sitesi, satış noktaları vesaire gibi bir çok nokta ismimiz olmadan olamayacak şeylerdi. Kendi adlarımızı kullanmak istemedik. Markamız bizim bebeğimiz olduğundan oturup kız isimlerini araştırmaya başladık. Anlamı güzel olan ama aynı zamanda kulağa hoş gelen bir isim olmalıydı. Bir çok isim arasından NAZRA da karar kıldık. İlk ve tek bakış anlamına gelen Arapça kökenli bir kelime. Bizim ilk bakışta hoşumuza gitti. Ürünlerimizin de ilk bakışta beğenilen parçalar olmasını hedefledik.


Styleboom: Bence moda tasarımı ile kıyaslayınca mücevher ve vücut süsü tasarımında Türk tasarımcılar çok daha özgün ve farklı, sizce burada neler avantaj bizim ülkemizde neler dezavantaj?
Nadin: Birçok medeniyete ev sahipliği yapmış topraklarda yaşıyoruz. Yolda yürürken bile kafamızı nereye çevirsek farklı kültürlerin izlerine rastlıyoruz. Mücevher sektöründe de bu karışımın etkilerini görüyoruz. Bu bizim için çok büyük bir artı. Çocuk yaşta atölyelerde çalışmaya başlamış ve yetişmiş ustaları bulmak artık eskisi kadar kolay olmasa da hala mümkün. El emeği göz nuru ürünler sanatkarın ruhunu katarak oluşturduğu parçaların çıktığı atölyeler dünyanın sayılı şehirlerinde mevcut. İstanbul da onlardan bir tanesi. Bu yüzden Türk tasarımcıların ürünleri zevkli ve kaliteli. Dünyadan da birçok tasarımcı ürünlerini yaptırmak için İstanbul’daki atölyelerden yararlanıyorlar.


Styleboom: Nazra ikonik bir kadına hayat verecek ve onu aramıza geri getirebilecek olsaydı, onu kimde görmek isterdiniz?
Aslınaz ve Nadin: Zarif, kibar ama aynı zamanda dikkatleri üzerine toplayan ürünler tasarlamaya çalışıyoruz. Zarif, kibar, güzel ve dikkat çekici birini düşündüğümüzde aklımıza Audrey Hepburn geliyor.
Keşke öyle bir gücümüz olsa da hayat verebilsek :) Günlük hayatında takılarımızı onun üzerinde görmek gerçekten çok heyecan verici olurdu.


Styleboom: Nazra yeni koleksiyona başladı mı, neler düşünüyor? 2012 planları neler?
Aslınaz ve Nadin: Daha çok yeni bir markayız. Bu kısa dönemde gerçekten çok olumlu tepkiler aldık. Bunlardan en önemlisi Assos Diamond firmasının teklifi oldu. Tasarımlarımızı çok beğendiklerini ve onlar için özel bir koleksiyon hazırlamamızı istediler. Çizimlerimizi yaptık hazırladık ve şu an üretim aşamasındayız. 22-25 Mart tarihleri arasında CNR Expo da düzenlenen İstanbul Jewellery Show ‘da “NAZRA for ASSOS” koleksiyonunu sergileyeceğiz ve gerçekten çok heyecanlıyız. Bunun haricinde erkek koleksiyonu istekleri geliyor devamlı. Bir yandan erkek koleksiyonu çalışmalarımız devam ediyor. Bir yandan anneler günü için ufak bir koleksiyon hazırlığındayız. Lilabella.com sitesi için 7 parçalık bileklik serisi hazırladık. Çok yakında sitede görebileceksiniz. Yaz sezonu ürünleri için de renklerimizi modellerimizi aşağı yukarı belirledik. Anneler günüyle beraber yeni yaz sezonu ürünlerimizi çıkarmaya başlayacağız. Bunların haricinde yurtdışında görüştüğümüz bazı kontaklar var. Yaza kadar yetişir mi bilemiyoruz ama sonbahar sezonunda yurtdışında da ürünlerimize ulaşılabilecek.


Styleboom: Son olarak Nazra'yı nerelerde bulabiliyoruz?
Aslınaz ve Nadin: Mağaza olarak İstinye Park ve Akmerkez Beymen Blender’larda satılıyor. Mart ortasından itibaren pırlantalı ürünlerimizle beraber tüm koleksiyonumuza Midnight Express Nişantaşı mağazasından da ulaşabileceksiniz. Online satış için de
Gimora.com;Lidyana.com;Stilimo.com sitelerinden ürünlerimize ulaşabilirsiniz.

Fotoğraf: SİNEM YAZICI

TEŞEKKÜRLER
M.A.C 

10 yorum:

Adsız dedi ki...

online satış noktalarına bakınca Lidyana.com'un ne kadar farklı olduğunu tekrar anlıyor insan.. Cidden işi biliyorlar

lulu's life dedi ki...

urunler son derece zarif ama Deniz 'in ilk cekimdeki tanrica haline bayildimmm !

Aysun Karaalioğlu dedi ki...

tüm yaratıcı ve girişimci kadınlara hayranım. boomcum kızları senin aracılığınla tebrik ediyorum..

Sıla Yılmaz dedi ki...

Boom'cum süper bir çekim olmuş.. minnoş arkadaşlarımın ürünlerine zaten diyecek lafım yok.. küçük adımlarla başladılar ama sandığımızdan daha hızlı koşmaya başladılar..

Deniz'in modelliği ise ayrı bir hava katıyor bence tüm çekimlere :)

öpüyorum seni de..

Lokum Hanim dedi ki...

muhtesem bir yazi olmus!!! cekim icin ne desem bilemedim scroll down yaptikca inanamadim!! harika olmus ellerinize saglik!

Deli Aşına Kendi Gönenirmiş dedi ki...

aman allahım herşey muhteşem, her kare, her takı, her deniz:)

Unknown dedi ki...

kolye ve yüzükleri çok güzel gerçekten


http://kilimcininkorkizi.blogspot.com/

Melis dedi ki...

Aman tanrım! Bayıldım bittim her kareye. Deniz harika! Takılara diyecek söz bulamıyorum. Ellerine sağlık tek kelimeyle muhteşem bir çekim olmuş.

Bir Alışverişkoliğin İtirafları dedi ki...

Ah ah muhteşemler, aylardır şu berekt damlası kolyeyi istiyorum, nolur benım olsun bana da uğur, berekt getirsin. Tabi bir de harfli yüzüklerle sevdiceğimin adını parmagımda taşısam çok guzel olurdu!

http://bir-alisveriskoligin-itiraflari.blogspot.com/

Serap dedi ki...

Nazra aynen markanın yaratıcıları kadar zarif. Fakat Deniz güzeller güzeli :) Merak ettiğim bir çekimdi ben çok sevdim.