27 Mart 2012 Salı

TREND RAPORU | Şal Deseni Bildiğiniz Gibi Değil!


Şal desenini nasıl bilirsiniz? Ortayaşlı, sıkıcı, babanızın kravatından hallice:) Ama bu sezon "desen"lerin sezonuyken şal deseni de şahlanarak geri döndü! Hint ve İran kökenli şal deseni, Avrupa'daki ününü Beatles'a borçlu:) 68 kuşağının biriciği Beatles'ın Hindistan ziyareti sonrası bu desen daha da popüler olmuş. Her ne kadar şal deseni ilk olarak erkek giyiminde görülse de, kendisini itinayla saflarımıza katmamız uzun sürmemiş!


Hala arkasından ağladığım Raf Simons'un ellerinde JIL SANDER'de grafik etkili, ETRO'da roman havalı ve STELLA McCARTNEY'de klasik görünümü ile şal deseni bu sezonun en hit desenlerinden biri! Favorim bu sezon en favori koleksiyonlarımdan biri olan JIL SANDER'inkiler elbette! Açıkçası aramın bu kadar nahoş olduğu bir desene bu kadar bayılacağım aklıma gelmezdi ama özellikle kalem gibi çizilmiş olanları pek hoşuma gitti!


Bahsettiğim şey tam da yukarıdaki! Elime birer Nova Color boya alıp bir beyaz kumaşın önüne oturasım geldii!



Şal desenini sadece kumaşta düşünmeyin, bu desenden esinlenmiş kolyeler, küpeler ve bileziklerle de bu trendi yakalayabilirsiniz. Üstelik bu sezon ayakkabılarda hakim olan kanvas sayesinde ayakkabılarda da pek çok modelde şal deseni görmek mümkün:)



[Görseller: style, jak&jil, polyvore]

15 yorum:

Shelby dedi ki...

Eskiden beri şal desenine bayılırım. Bu sezon da bu kadar trend olmasına çok sevindim:)

NİNO dedi ki...

Ya nedense trend olsa da sevemedim bu şal desenini..Ama ayakkabı ve küpe dillere destan bişi olmuş onları ayrı bir yere koydum..

Bunun dışında boom inanmıcaksın ama dun ruyamda seni gördüm beraber alışveriş yapıoduk:))
Bloguma gözatmak istersen
http://ninostudio.blogspot.com

asua dedi ki...

Kocim buna "amip deseni" dese de ben çok seviyorum...

Junon dedi ki...

facebook ve twitter paylaşımlarında da gördüm, ayakkabı şahane...

Unknown dedi ki...

bazıları gerçekten renkten kaynaklı olarak yaşlı deseni gibi olabiliyor..ama genel olarak çok beğeniyorum şal desenini.. =)

fn_kn dedi ki...

eskiden beri şal deseninden nefret ederim ve kendime hiç yakıştırmam:) hala aynı fikirdeyim sanırım nefret etmeye ve üstüne giyenlere ıyyy şal deseni mi giymiş şeklinde gıcık bakışlarımı atmaya devam :)

nazlı dedi ki...

gömlek, ayakkabı, çantada şahane olabilir ama etek ve elbisede cok karmasık duruyor bence. elbise o kadar dikkat çekiyorki kadın güzelliğini örtüyo sanki.

chfashiontrend dedi ki...

çok beğeniyorum son zamanlarda ...

gulcekim dedi ki...

Sal deseni oldum olası hoşuma gitmiştir ne tesadüf ki moda olduğunu bilmeden trendyoldan sal desenli bir bluz almıştım artık üzerimden çıkarmam sanıyorum :))

Modagrafya dedi ki...

Şal deseni benim evrende en bıktığım desenlerden biri, alnıma kırmızı nokta çakıp dans etme modunda hiç değilim açıkçası. Ama bunu farklılaştırarak kullanan tasarımcılar sıranın dışına çıkarıyorlar ve o zaman gözüme hoş gelebiliyor. Etro ve Jil Sander yorumlarını çok sevdim.

Unknown dedi ki...

bence çok zor bi desen bazen çok hoşken bazen çok kötü gözüküyor

http://www.kilimcininkorkizi.blogspot.com/

PEMBE BAKTERİLİ DEKORASYON:)) dedi ki...

şeker pembeli bi şal desenli kumaşım vardı,bu hafta değerlendireceğim onu şekercim iyi hatırlattın:)

elipsworld dedi ki...

sevemedim bir türlü şal desenini ama en azından aksesuarlarda hoş duruyor.ayakkabı,şal ve küpeyi çok beğendim mesela.ve evet aralarında en iyisi Jil Sander kesinlikle.
Sevgiler,
http://elipsworld-elipsworld.blogspot.com/

Adsız dedi ki...

Hmm, kiyafet olarak benimde favorilerim arasina giremiyecek ama ayakkabida durusuna bayildim...

*STYLEBOOM* dedi ki...

dogrusu ben yeni sal desenini sevdim ama tabii boyle guzellerini bulmak da kolay degil:)