6 Mart 2012 Salı

TREND RAPORU | Topuklu Spor Ayakkabıya HAYIR!


Kitleleri etkileyecek olursa büyük felaketle sonlanacak, nice gözleri kör edecek, nice bacakları topal bırakacak, tesirinden kurtulması nice nice yıllar alacak bir trend kapımızı çalmakta hanımlar, ve de bu durumdan büyük üzüntü duyacağı garanti beyler: topuklu spor ayakkabısı kavramı! Isabel Marant dedik bağrımıza bastık ama taş bassak daha iyiymiş, başımıza şu üstteki hanımefendinin ayağında gördüğünüz, haa gözümüze de pek öyle tehlikeli, oo öyle gudubet gelmeyen, dolgu topuklu sneakersları çıkardı! Peki ama ya bu trend yanlış ellere geçer, kitlesel bir silaha dönüşürse!? Dün atomu da bomba yapmak için parçalamamışlardı ama sonunda neler oldu gördük!


Biz ki Kıraç'ın topuklu bot giydiği, kadınımızın zaten rahatsız olan cadde ve sokaklarında inadına topuklu ayakkabıları ile mücadele verdiği bir toplumun çocuklarıyız, ya bu ayakkabılar "aa hem çok rahat hem topuklu hiiç çıkarmıyorum"a dönüşür, oradan evrilerek bugün bir Ugg'dan vahim hale gelirse. Heyhaat bunun gelişini görmüş, yıllar önce "ölsem de giymem" yazımda paylaşmıştım. Tamam ISABEL MARANT'ınki git gide gözünüze hoş gelebilir, ama kendinizi tutun, bu tuzağa düşmeyin sevgili Styleboomerlar, hakkımı helal etmem:)


Her öncünün peşi sıra takipçisi vardır, yukarıda Chloe'sinden River Island'ına pek çok modelden sadece bir kaçını görüyorsunuz. Korkun, sakının, aman ha denemeyin diyorum da inanmıyorsunuz. Bu ayakkabılar yakında tek bacağı boydan boya swarovski taş kaplı kot da ister, ipek kadife eşofman da ister. Buna hazır mısınız? Yetmez ama evet misiniz?!

Sartorialistdi, bu Isabal Marant'ları fotoğraflamalara doyamayan Tommy Ton'du sizi zehirlemesin. Bugün bir Paris'te, günün her saati moda elitlerinin cirit attığı defile çıkışlarında yaşamıyoruz. Sokak stili denince sizce bizim sokaklar "spor ayakkabı da topuklu oluyomuş, modaymııış"a hazır mı? Ya aşağıdaki gibi bir şey oluverirse! 


Yaa! Kim dur diyecek kim sevgili Styleboomer:) Bunun sivri topuklusu çıkar, platformlusu çıkar, mazallah guguruklusu bile çıkar. İşte o gün çok geç olmadan, acı ilacı içmeden, gelin hep beraber HAYIR diyelim:) Isabel Marant'ı anılarımızdaki o muhteşem etnik desenleri, zarif stilettoları, zımbalı botları ile hatırlayalım:)


Yoksa bu işin sonu yukarıdaki gibi bir şeyle ya sokakta karşılaşmakta ya da (düşmanım başına vermesin) ayağında buluvermekle biter! 
Kamuoyuna saygıyla duyurulur:)

I know those Isabel Marant cuties look so lovely, and yes I adore them too, but come on, think a little bit, what if it results in unexpected "heels" in sneakers:) Are we ready for a pair of stiletto converse or a platformed Nike? Harsh isn't it? Do you see the danger is near:p  Just say "no" to sneaker with heels, please:)

41 yorum:

Merve Ercan dedi ki...

Aaaa Isabel Marant'ın sneakersları topuklumuymuş,hiç öyle gözükmemişti gözüme gayet düz taban sneakers sanmıştım ben :/

elipsworld dedi ki...

Yine harika yazmissin boom :) ayni fikirdeyim zaten goruntusude cok kotu hele o sonuncusuuu :o topuklu spor ayakkabiya hayir !!! :))

Sevgiler,
Elif

elipsworld-elipsworld.blogspot.com

günay dedi ki...

ahahha çok güldüm :) hatırlarmısın bilmem bundan yıllar önce sanırım 15 yıl önce felan yine bi moda olmaya çalışmıştı bu topuklu spor ayakkabılar ama neyseki etkisi çabuk geçmişti..isabel marant(topuklu gibi görünmediği için) hariç diğerleri bi felaket yalnız resmen göz zevkim bozuldu çok fenaa :/

Adsız dedi ki...

Ne guzel anlatmıssın ya o ustteki kırmızı converse basta olmak uzere hepsi korkulu ruyam umarım begenilmez kimse de oyle bisey gormek istemiyoruumm :))

Aysun Karaalioğlu dedi ki...

Boom ya marantlar cok guzel gorunuyordu ama diger endiselerinde de cok haklisin.. Bagrimiza tas basip giyimeyecegiz demekki...

Adsız dedi ki...

aynen katılıyorum, son görsellerdeki ayakkabılardan daha berbat ayakkabı düşünemiyorum!!

minikkus dedi ki...

hay agzını seveyim benim canım :) ne güzel de demişsin evrim geçirip Uggların bile önüne geçmesin diye.. kırmızı sivri burunlu ve sivri topuklu converse de en az marantlar kadar fena düşündüm de :)

Lunapark Queen dedi ki...

Diğer örnekler tamamen iğrenç ve bakılamayacak kadar kötü olsa da ben Issabel Marant ları çok tatlı buluyorum Boom :) Ama türemesin.. Sadece Isabel MARANT olarak kalsın.. Giyebilen giysin, giyemeyen giyemesin :) En güzeli bu bence.. Türk halkı türetmesin, lütfen.. :)

pinar dedi ki...

Boom kesinlikle katılıyorum spor ayakkabıda topuk, dolgu topuk vs korkunç duruyor ama bir Isabel Marant var..

♥ willdone ♥ dedi ki...

Diğerleri için hakkını helal etme bence de boomcuum, tüm kalbimle destekçinim.. ama Isabel Marant'lara esneklik göstersek? sonuçta dışardan görünen bi topuk yok ve çok hoş görünüyolar:)
bak sırf helal etmiceksin diye alamıyorum, çok içimde kaldı ^^

Fikriye Filtresiz dedi ki...

adına spor ayakkabı demesek olur mu ki?:)) ama o sondakine Louboutin desen giyeni hiçbir ahval ve şerait içinde aklamaz o da ayrı mesele:)

B.Erdogan dedi ki...

Bu çirkin ötesi topuklu spor ayakkabıların, yalnızca bir trende uymak için giyildiği görüşündeyim. Hiçbir kadın kendine bu kötülüğü yapmaz yoksa. Keza ugg' larda da aynı şey geçerli, estetikten yoksun fakat geniş kitlelerce tercih ediliyor. Ben de şaşkınlıkla izliyorum. Çok güzel değinmişsin yazında, atomu da bomba yapmak için parçalamamışlardı ama sonuçlarını gördük:)
Sevgiler;

modaplan.blogspot.com

Briss dedi ki...

Kesinlikle katılıyorum. Bazı bloglarda nasıl bağra basıldığını şaşırarak izliyorum bir süredir. Isabel marant'ı müthiş biker pantolonlarıyla hatırlamak istiyorum :)

Dilara dedi ki...

Süper olmuş ya spice girls sarmıştı bunları başımıza şu yazıdaki gibi giymeyeni dövüolardı resmen:)) http://www.90larmuzesi.com/topuklu-lastik-ayakkabi/

Adsız dedi ki...

Hahaaa bu ne panik yaa:)))cok tatlisin acayip eglendim okurken.bi de senin paniginden ben de hizli hizli okudum tehlikeli bi durumu okuyomus gbii:))bence de igrenc otesiler ama marant lar haric:))Cok saolll ben bugun bu postu en az 5 kere okur okur gulerim:)))

modarella dedi ki...

alemsin ya Boom! "mazallah guguruklusu bile çıkar" lafına işyerinde katılarak güldüm nerdeyse. ama haklısın tabi o ayrı. neyse, spor ayakkabınında bir anlamı, bir adabı olmalı diyor ve ona göre kullanılması gerektiğini düşünüyorum. topuklu değil yani..

Unknown dedi ki...

hahaha canım süper ifade etmişin bayıldım. Marant'lar hariç hepsini at çöpe o kadar iğrençler. gerçi marant'ları bile almam ama bazı giyenlerde hoş duruyor.

Twitdayı dedi ki...

Hamburgere Nutella sürmek, biraya buz atmak, ya da baklavaya ketçap dökmek gibi.. Ne lüzum var topuk gibi bir muhteşemliği spor ayakkabıyla birleştirip iki doğrudan bi yanlış yapmaya. Bütün erkek milletini temsilen "Yoooooo" diye bağırarak çekilmek istiyorum. Bu moda olursa biz de ayakkabıların arkasına basarız söyliim..

SeLeN dedi ki...

Süpersin Boom!
:))
Çok yerinde bi tespit ve uyarı yazısı olmuş...
Bi ara ben taa orta okuldayken bi spor markası vardı o çıkarmıştı dolgu topuk spor ayakkabı. Bi süre gitmişti ama Allah'tan uzun sürmemişti.
Şimdi ama aaa Isabel Marant'ın sneakersları iyiymiş aslında diye bi başlar sonra al başına belayı...
Bu erken uyarı çok isabetli bi yazı olmuş:))

my style on fashion dedi ki...

ancak bu kadar güzel anlatılırdı :) harikasın boommm :)

Seni destekliyorum :)

i-life's blog dedi ki...

boom biz kadinlari boyle bir tehlikeden korudugun icin tesekkur ederiz sosyal farkindalik yaratmak lazim keske her kadin bu bilincte olabilse aahahah yaziyi bir daha okuyacagim cok guldum harikasin :)

Ciiden dedi ki...

Boomcuum ilk defa sana uzulerek katılmıyorum. Evet o topuklu converse ve giderleri inanilmaz otesi kabus fakat Isabel Marant sneakerları ben cok cok begeniyorum hatta ve hatta topuklu yerine bu tur rahat spor ayakkabıların daha cok moda olmasını diliyorum. Dolgu topuk oldugu icin standart bir topukluya gore oldukca rahat. Senin gunluk paylastigin utopık gunaydın pabucları emin ol bu spor ayakkabılardan hic de masum değiller :)

Larien Ancalime dedi ki...

Boom :( isabel marantlar güzel sanki :( eheh vurma tamam...

Bubi dedi ki...

tam bir felaket olur..
görmeyelim öyle şeylerr :)

casey23 dedi ki...

ama ama gerçekten isabel marant sneaker geeeeeeeeeerçekten çok güzel görünüyor.... şahsen <3 <3 <3

NİNO dedi ki...

Digerlerini bilmem de ISabel Marant kotu diil ki tamam gidelim o kırmızı topuklu conserve giymeliyim ama sneakerları giymemek haksızlık olur..

Lumos Design dedi ki...

isabel marant bütün o takipçilerine göre bu topuklu spor ayakkabı konseptine bi istisna, zira kendisi gizli topuklu. bu nedenle o korkunç modadan sorumlu tutulabilemez:)
bi de keşke miranda kerr'in siyah deri pantalon altına isabel marant willowların kırmızı versiyonunu giydiği fotoğrafı da koysaydınız, bu ayakkabıya dair en başarılı kombin o bence.

ModaMotto dedi ki...

Bazen moda bize böyle oyunlar oynayıp, tuzaklar kurabiliyor ;) Bir de Flatform dedikleri korkunç bir model var ki, platformun suyu çıkmış gibi son iki sezondur görüyorum.Allah'tan popüler olmadı, aman dikkat demekte haklısın boom'cum :)

Modagrafya dedi ki...

Sevgili Boom ben pek katılamayacağım aslında bazıları hiç de fena durmuyor en üsttekiler giyilebilir, biraz neşeli modeller bunlar. Esprili, matrak ayakkabılar aslında. Kalıpların dışına çıkıyor. Spor ayakkabıların rahatlığını isteyen ama topuksuz giymekten nefret eden bir kitleye hitap da edebilir. Ama biraz aşağıdaki platform topuklu olanlar gerçekten facia, birisi de Ciara'nın Gimme Dat klibinde giydikleri, hemen tanıdım, klibin görüntüsünü koymuşsun:) Aslında ben 80lerde çocuk olduğum için ve 80lerde vatka, parmalı saç, kalçada geniş bilekte dar pantolon gibi faciaları görerek büyüdüğüm için, bilinçaltıma bunlar girdiği için, topuklu spor ayakkabılar onlarla kıyaslandığında bana o kadar rüküş gelemiyor. 2000lerin tek gerçek faciası ugg oldu bence:D

momandbaby.mag dedi ki...

büyük konuşmamak lazım gerçek kurkte giymem diyordunuz ama giydiniz!

Adsız dedi ki...

Kesinlikle aynı fikirdeyim!! Yukarıdaki Ash'i Londra'daki müdürüm neredeyse hergün giyiyordu ve sürekli çok rahat olduğunu söylüyordu, son fotoğraftaki kırmızı ayakkabıyı da 2004'de Fransa'da toptancı mağazalarında görmüş koşarak uzaklaşmıştım. Bence bunların sonu da biçimsiz ayak düşmanı Ugg'lar gibi olacak :(

Ahu dedi ki...

İtiraf ediyorumki o isabel marant lara bayiliyorum. Napiyim sevdim ben. Ama onun disindakilere kesinlikle i ihhhh. Gercekten feciler. Allah giyenlere akil fikir nasib eylesin tez zamanda.

tersimpiçtir dedi ki...

Böyle aman ha denilince mi bilemedim ama çokda hoş göründüler gözüme,gözüme..
Türkiye'deki en büyük öncüsü de Feriha olabilir bunların..

cukulata.alba dedi ki...

chloe nınkıler guzelmıs boom olsa gıyerım ama otekıler kaba

Dear Deer Love dedi ki...

diğer bütün topuklular, topuğunu belli edenlerden ben de nefret ediyorum, kısa boylu kokoş anneanne ayakkabısı gibi geliyorlar bana, ki italyada bir tane bile topuksuz spor ayakkabı giyen kokoş kadın göremezsin. tabii moda ikonlarından bahsetmiyorum bildiğimiz halktan insanlar :) nasıll da pahalı ki anlatamam, çok güzelmiş gibi herkesin ayağında aynı model. ama ne yalan söyliyeyim isabel marant hiç kendini belli etmiyor, spor yaparken giysek bari ne olur :))

D.T. dedi ki...

Büyük lokma da yerim, büyük de konuşurum ve bunları hayatta giymem. Sonuna kadar katılıyorum:)

ESRA dedi ki...

hehe çok ŞEKERSİN!!!! bu modayı ilk çıkaran markadan şaşmamalı ama ben yıllardır fornarinanınkileride severek kullanıyorum;)

editorist1783.blogspot.com

Unknown dedi ki...

topuklu ayakkabı fetişi olan birisi olarak söyleyebilirim ki;...... BENCE DE KESİNLİKLE HAYIR.. hiç bir estetikliği yok. ayağı sarmıyor zarif durmuyor. düşünsenize ugg'ın topuklusunun üretildiğini. Facia


www.bymaximilian.blogspot.com

Melis dedi ki...

Benden de HAYIR vee üstüne basa basa asla diyorum, büyük konuşuyorum :D

ayça dedi ki...

katılıyorum.benim üniversite yıllarımda bide ultra platform spor ayakkabılar vardı.aman tanrım neydi onlar((
ben cici cici baykuş yastıklar yapıyorum,seversen baykuş,civciv ,kuş beklerim
http://cirtlakpepe.blogspot.com/

ceren dedi ki...

atladıgın bir nokta var isabel marant'dan önce see by chloe bu ayakkabıları son 3 senedir yapıyordu zaten.