15 Nisan 2013 Pazartesi

TREND RAPORU | Cesur Güneş Gözlükleri


Bu sezon güneş gözlükleri hiç olmadığı kadar iddialı! Klasik çerçeveleri bir kenara bırakıp daha büyük, daha parlak, daha cesur ve nasıl tarif etsem bilemiyorum ama daha "cafcaflı" gözlükler için çekmecenizde yer açın sevgili Boomerlar. Deli kızın çeyizine bile bağlasanız, bu sezon ona "statement sunglasses" diyeceğiz unutmayın:)

Valentino'nun zımbalar ya da kristallerle döşenmiş modellerinden, Prada'nın  baya baya işlemeli gözlüklerine, Pucci'nin ve Gucci'nin en güzel degradelerine, ya da Ron Arad'ın sizi birer Atılgan mürettabatına dönüştürüverecek çok futurustik modellerine kadar seçenek çok, karar sizin. Tabii bir de yüz şeklinizin!


İyi bir güneş gözlüğü en nihayetinde iyi bir de yatırım, ama meraklanmayın bu trend ivmelenerek devam edecek görünüyor, yani bir sezonluk bir kalp çarpıntısına benzemiyooor:)

Bu postta ben   "iddialı güneş gözlükleri" trendini 3 ana grupta toplamaya da yardım edecek 3 model seçtim. 

 Lacoste

1. CESUR
Normları ezip geçen bir gözlük bu trendin en cesur temsilcilerini arıyor;) Dev çerçeveler, gözünün önünden geçen renkler, keskin hatlar ya da futurustik çizgiler. Mesela hemen yukarıdaki  Nunettes ile cesur, çılgın ve rengarenk bir yaz garanti!

 Pucci

2. RENK
Çoğunlukla siyah ya da kahve gölgeler arasında gidip gelen tercihlerimizi bu yaz yeniden gözden geçirelim. İsteyene hayat toz pembe olsun, isteyene nane ferahlığında:) Hatta belki tonların birbirine karıştığı camlar arkasından bakalım dünyaya. Mesela bu Pucci 1 taşla 2 kuş vuruyor: hem çerçevesindeki enfes detayla hem tatlı rengiyle!

 Valentino 

3. APLİKE
Siz daha çok küçükken komşu teyzenin kenarları ışıl ışıl kristallerle dolu  güneş gözlüğü vardı ya, mesela onu alın o kadar kristalle de yetinmeyin. Olur mu? İşte bu sezon olur:) Hatta gözlüğün saplarını unutun, köprüsüne uzanın:) Bu trendde en çok dikkat çeken özellikle gözlüklerin köprülerinin mine çiçekler, kristal taşlar, zımbalar kondurulması. Ben komşu teyze hayali ile pek barışık olmadığımdan daha rock bir parçayı tercih ettim ve hem iri çerçevesi hem zımbalarla süslü köprüsüyle bu Valentino'yu seçtim:)


Güneş gözlüğü seçiminde yüz şekli önemli pek tabii ama aynı zamanda burun, alın, yüzün genişliği ve hatta ten renginiz de önemli. Dilerseniz önce ŞU SAYFAYA TIKLAYIP “yüz şeklimizi” bir bulalım. Eğer cilt renginiz açıksa daha koyu renkli, cilt renginiz koyu ise daha açık renkli gözlükler hoş olacaktır. 


  • YUVARLAK YÜZ: Daha çok köşeli ve yüz hatlarını biraz aşan çerçeveler seçilmeli. Çift üst çerçeveli ve yüksek köprülü modeller de uygun
  • OVAL YÜZ: Hemen her modeli kaldırabiliyor bu yüz tipi esasen ama en güzel görünüm için Dikdörtgen modeller seçilmeli. Gözlüğün büyüklüğü elmacık kemiğinizi geçmemeli.
  • ÜÇGEN YÜZ: Şakaklar geniş ve yüz aşağı doğru daraldığından yuvarlak hatlı ve kalın çerçeveli seçilmeli. Üst kısmız dümdüz olan gözlükler seçilebilir.
  • KARE YÜZ: Elmacık kemikleri ve çene çıkık olduğundan oval ya da kıvrımlı gözlükler seçilmeli. Bunun yanında "cat-eye" denen modeller de pek uygun
  • UZUN YÜZ: Tıpkı oval yüzler gibi dikdörtgen modeller seçmeli, gözlüğün büyüklüğü elmacık kemiklerini geçmemeli .
  • ELMAS YÜZ: Oval, köşeleri hafif yuvarlaklaşmış kare ve kayak gözlüğü gibi yüzü saranlar uygun.

Siz yine de renginizi, modelinizi seçerken dikkat edin hanımlar, önünüzü görecek bir şey olsun ki, yanlış "yaz" aşklarına kapılmayın:p

One of the biggest trends of the season are statement sunglasses! From Miu Miu to Pucci, we see them on every runway. In this post I grouped this trend into 3 categories which are (1) bold like the one  with colorful stripes; (2) colored like the minty oversize Pucci and (3) embellished like the Valentino with studded bridge. Whicever is your favorite, just pick a statement sunglass for yourself and see the world even bolder than ever behind the glass:) 

4 yorum:

NAR dedi ki...

Yine çok yararlı bir post hazırlamışsın sevgili Boom! Pucci' ye aşık oldummmm! Bu arada babyboom her an gelebilir diye ben bile tetikteyim. Sen ne heyecandasın kimbilir :)

Unknown dedi ki...

Hamileyken de nasıl şık ve güzel olunabilceğinin harika bir örneğisin kombinlerine bayıldım. Sadece karnına kilo alıyorsun çok güzel hala bacakların incecik :)Maşallah. Rahat bir doğum geçirmen dileğiyle. Koç erkekleri az bulunuyor bence. Biraz dik kafalı bir burc olmasına rağmen idealisttin ve tuttuklarını koparırlar bu da artı yönleri bir koç kadını olarak bunları diyebilirim :)
Keyifli Günler takipteyim.
Ziyaret etmek istersen
http://kuguce.blogspot.com/

Adsız dedi ki...

Her gun sayfaniza bakiyorum son gunlerde bebeginiz dogdu mu dogacak mi diye:) bir avazda kurtulun,akilli uslu,bahti acik olsun insallah

Adsız dedi ki...

2. fotografi Aysel Güreli anma gününde kullanmak istiyoruz :)
Tatlis bazen sacmaliyormuyuz ne