21 Nisan 2013 Pazar

SUNDAY | Pazar Bakım Onarımı


Bazı Pazar'ları tamamen kendine ve kendini şımartmaya adamak güzel, hadi bu Pazar öyle olsun. Mesela yukarıdaki gibi banyo küpleri ya da tuzları ile hazırlanmış köpük köpük bir küvette  uzuuuun bir banyo keyfi, baştan ayağa bakım onarım, iyice hamur gibi olduğunda detoks çayın elinde kanepede yayılarak izlenen güzel bir film:)

Bu Pazar postu hamilelik sürecimde bana çok sorulan hangi ürünleri kullandın sorusuna da cevap olacak. Aslında size daha önce şu postumda anlattığım cilt bakım kozmetiklerimde değişen pek bir şey olmadı, yalnızca eklenen bazı ufak tefek şeyler oldu.

Genelde ürünlerine sadık biriyim çünkü hem ince eleyip sık dokumadan, uzmanıma danışmadan almayı, hem de iyi tecrübe etmeden paylaşmayı sevmiyorum. Yine de cilt bakımı, saç bakımı vs ayrı bir şey, herkes için o kadar farklı ki. Bunca şeyi her zaman kullanıyor muyum? Hayır! Bazen bana da fenalık geliyor ama hiç ihmal etmediklerim de var:)


Banyoda genellikle ya kokusunu çook sevdiğim bir duş jeli ya da saf sabun kullanıyorum, tamamen kafama göre. Son 2 senedir vücut peelingi olarak Ren'in  bu dev kavanozunun hastasıyım. Pamuk gibi ve ışıl ışıl yapıyor teni. Akıtması öyle çok kolay olmasa da seviyorum.


Yine banyo sırasında saçlarıma Kerastase'in bu minik şişeciklerini fısfıslayıp  bir süre tuttuktan sonra duruluyorum. "Fındık" kadar kullanma geyiği bunda da geçerli ama bana yetmiyor o fındık nedense bir türlü:)


Yüz peelingi olarak son dönem favorim Strivectin, önceden sadece kremini kullanıyordum. Üstünde haftada 2 önerilse de ben haftada 1 kullanıyorum. Epey etkili ama hassas ciltler sanırım dikkat etmeli. 

Fotoğrafını çekmeyi unutmuşum ama  bir de Bioline maske kullanıyorum, daha önceki postta vardı kendisi:)


Temizleme sütüm ve toniğim tıpkı nemlendiricilerim gibi Sevilay Acıbucu'nun verdiği ürünler, o ne derse benim için kanundur. Uzunca bir süredir yeniden Olos'un ürünlerine geçtik; ki çok ama çok memnunum ve verdikleri temizlik/tazelik hissini çok seviyorum!


Yağlanma/ballanma faslına geçersek, aslında vücut nemlendiricisi olarak Burt's Bees uzun zamandır favorim, fakat hamilelikle birlikte nedense bacaklarım, daha doğrusu diz kapaklarımdan itibaren bacaklarım inanılmaz kuru; hatta pul pul. Bu yüzden yağ olayına girdim. Vücudumun üst kısmı, kollar, sırt hala kremle yetinebiliyor; ama bacaklarda genelde Huiles&Baumes ve bazı bazı da Nuxe yağ kullanıyorum. Her ikisi de süper; hiç yağlanma yapmadığı gibi, yapış yapış da kalmıyor ama o pul pul halden de eser kalmıyor.


 Bu nemlenme kısmının bir de hamilelere özel kısmı var elbet!


Hamileliğimin 4. ayı itibari ile kullanmaya başladığım Bio-Line yağdan çok ama çok memnunum, şimdilik hiç çatlağım yok (tu tu tuuuuuuuu :)) ama tabii sonuçta henüz doğum da yapmadım. 39. hafta itibari ile bu yağı öneriyorum. Hiç bir şey olmasa kokusu beni çok rahatlatıyor, o sebeple kullanmaya devam edebilirim.

Göğüs ucu için ben 8. ayın başından itibaren Avent'in portakal esanslı bir kremini kullanmaya başladım. Baya etkili, ama oldukça yoğun ve kalın bir krem, biraz leke yapıyor.


El, ayak ve dudaklara gelince; öncelikle tırnak eti için yine Burt's Bees diyorum! Bu balmumuna benzer minik kutunun içinde bir mucize var, instagramda #fotoöneri 'lerimi takip edenler bilir:) Ayak için Bliss'in ayak kremini, içi tuhaf yapışkan bir madde ile kaplı olan özel Bliss termal çoraplarla haftada bir yapıyorum, ayaklar pamuk gibi oluyor kii benimkiler yüksek topuklar yüzünden hakikaten çok çekiyorlar yazık:) Dudaklar için bu EOS roll-on biçimli nemlendiriciye yeni sardım, hem çok şeker hem de etkili. Dudaklarımı çok ısırdığım için benim rujun altına bile bu tür ürünler sürmem şart!


Yüz ve boyun için Strivectin kremi, Estee Lauder göz kremini, yağlanmaya müsait olan yanak ve şakak kısmıma sürdüğüm Olos'un mini kurutucu kremini ve sanıyorum ömrümde en çok memnun kaldığım yine Olos'un oldukça sıvı hatta cıvık olan volkanik zamazingolu bir kremini kullanıyorum. Gece bu arkadaşlara Estee Lauder Advanced Night Repair ekleniyor, tabii sızıp kalmamışsam:)

Kremlenmekten yorulup bitap düştüysek, bence bize bir Pazar daha lazım demektir:p

7 yorum:

Aquaris Blog dedi ki...

işte en sevdiğim yazılardan biri bakım bakım bakım
Sevilay Acıbucu'na nasıl ulasabılırız?
Biz de yardım isteyelim recetelerını bızımle paylaşsın lütfen.
boom bu konuya uygun bir zamanda el atsan olmaz mı?

NAR dedi ki...

Her postta yeni yeni şeyler öğretiyorsun. Farklı marka ve ürünlerle tanıştırıyorsun. Bunu seviyorum...

Adsız dedi ki...

canım benim severk okudum yazını ve sayende bilmediklerimi de öğrendim. bende de nuxe kuru yağın simli versiyonu var, biraz kullandım ama sonra sıkıldım.birde büyük boyunu almışım. kullan kullan bitmiyor :( cok sevgilerimle. Gözde

Adsız dedi ki...

sıradan biri icin aşırı abartılı. Bu ūrūnleri kullanabilecek olan kişinin kremlenmek dışında başka hiç bir işinin olmaması gerekir ;) Bİraz gerçekçi olalım, hepimiz calışan, ev geçindirmek zorunda olan insanlarınız (blog takipçilerinden bahsediyorum) ve eminim kimsenin - coğu bu kadar pahalı- zaman alıcı - seylerle kaybedecek vaktı yok. o yuzden insanlara yardımcı olmaktan cok baska seyler iceren bir post olmuş... cocuklu hayatta basarılar...

Zeynep Z dedi ki...

Sıradan biri için aşırı abartılı diyen adsız'a;

Bakımlı kadın her şartta ve her koşulda bakımlı oluyor. Hepsini bir anda kullanmıyorsunuz zaten. Bakımlı olmak için de ille pahalı ürünler kullanmanız gerekmiyor. Piyasada bir çok fiyat aralığında seçenekler var. Ne kadınlarlar var çalışan, ev geçindiren, evli, çocuklu ama gayet bakımlı. İçinizde varsa oluyor bir şekilde ;)

Adsız dedi ki...

Boomcum
Ben de sana pisik kremi tavsiye edeyim. Zira iki cocuklu bir calisan anne olarak krem denince aklima popolin desitin mustela dan baskasi gelmiyor. Bu dunyaya adim atacagin gunler yakindir malum. Krem mi, uyku mu dilemnasinda kazanan hep uyku benim icin:)))
Sevgilerimle

Adsız dedi ki...

kirisiklik kremlerini hamilelik suresince kullanmak guvenli mi? strivectin ben de kullaniyorum ama emin olamadim bir turlu.