16 Nisan 2013 Salı

MAKE ME BEAUTIFUL | Aşkın 3 Hali ♥


Pek çoğumuz benim gibi bir parfüme kafayı takmış yaşayıp gitmiyor, hele de yaz gelirken yeni bir koku, yeni bir ten arayışında olanlarımız çok:) Bu ara özellikle düğün ve mezuniyetlerden sebep çok da mail alıyorum. Bu postta hem parfüm seçme rehberi hem de aynı isim altında bambaşka üç kadına hitap eden Chloe LOVE ailesinin üç üyesi bir arada.

Parfüm seçmek kolay değil, çeşit çok, koku almak ve o kokuya inanmak zor. Herkesin kendine özgü bir ten yapısı var ve seçtiğiniz parfüm bu ten yapısıyla uyum göstermeli. Bu kadar mı? Hayır bence parfüm aynı zamanda ruhunla, kişiliğinle de uyum göstermeli. Kısaca seçmek daha da zor:) 

Önce parfüm denince akla gelen 3 ana grubu bir ele alalım, ne istediğimize buradan başlayalım:
  • Eau de Parfume – % 10-%20 oranında konsantre parfüm içerir, kalıcılığı fazla, kokusu güçlüdür.
  • Eau de Toilette - %5-%15%  oranında konsantre parfüm içerir , yoğunluğu ve kalıcılığı nispeten daha az, o sebeple de daha ekonomiktir.
  • Perfume – %15-%40 oranında konsantre parfüm içerir . En güçlü ve en pahalı ve en kalıcı olandır, öyle ki 1 minik damlası tüm gün yeterli olur. Bunları bulmak da karşılamak da kolay değil:)


Ve parfümler 3 koku yayma aşamasına sahipmiş: 
  • Üst (Tepe) Nota: Bu parfümü sıkar sıkmaz duyduğumuz o ilk andaki kokuymuş. Kısacası ilk izlenimimizmiş, ama dikkat bir o kadar da çabuk solan kısmı imiş.
  • Orta (Kalp) Nota: Parfümü sıktıktan 1 saat ya da daha uzun süreden sonra aldığımız koku imiş. Parfümüm olgun ve yıllanmış kısmını temsilen.
  • Alt (Baz) Nota: Yaklaşık 30 dakika sonra bu dip notanın kokusunu alırmışız. Orta nota ile karışarak parfümün ana temasını oluşturumuş. Koku olarak çok zengin olan bu nota imiş. 


Gelelim parfüm alırken dikkat edileceklereee:) Dı dı dı dımm
  • Parfüm denemek için en uygun zaman akşamüzeri yani koku alma duyusunun zirvede olduğu saatler! Ayrıca kış mevsiminde de yaz mevsimine göre daha güçlü koku alıyormuşuz (gerçi kışın soğuktan burnumuz düşüyor bu nasıl oluyor:o) 
  • Parfümü sıktıktan sonra en az bir saat tenimizde olgunlaşması için beklememiz gerekiyormuş, yani öyle kahve kokladım oh aman şunu da dirseğime sık, bi kahve daha kokladım bunu da kulağıma, onu da dizime yok! Kokuların asla karışmaması gerekiyormuş ve denedikten 1 saat sonra o parfümle ilgili karar vermemiz en doğrusuymuş. Bu süreçte parfümdeki alkol  uçarken, parfümün özü tenimizdeki kimyasallarla etkileşime girerek gerçek kokusunu veriyormuş. Ondan sebep aynı parfüm hepimizde farklı kokmakta! 
  • Parfüm denemeye gitmeden önce yediğimize içtiğimize de dikkat etmeliymişiz, ya kadın olmak ne zor, yemene içmene karışılmadan bi parfüm bile alamıyosun öeh! Neyse öyle baharatlı, bol acılı ve yağlı yiyecekler ten kokumuzu kısa sürede olsa değiştirdiğinden parfümün kokusuna yansıyarak bizi yanıltabilirmiş. Sıra gecesinden çıkıp parfüm denemeye gitmiyoruz tamam:)
  • Yazın daha fresh kışın ise daha tatlı kokular öneriliyormuş. 

LOVE, Chloe ailesinin 3 üyesine gelince. 2010'da çıkan en eskisi ile yani isim annesi ile başlarsak, bu parfümün pudralı ve floral bir aurası var. Zarif bir şişe içinde altın taban ve altın zincir ucuna tutturulmuş altın kapaklı. Pembe pembe "pamuk" gibi bir parfüm:) 


Ailenin en yeni üyesi Love, Chloe Eau Florale biraz daha fresh, biraz daha romantik, biraz daha Paris:)


Love, Chloe Eau Intense ise diğerlerine kıyasla oldukça bakırlaşan renginden anlaşılacağı üzere biraz daha güçlü ve kadınsı bir koku. Orijinal Love'ın daha yoğun hali demeli belki de, vanilyanın biraz daha anlaşıldığı bir versiyon:)

8 yorum:

Egeli Kafası dedi ki...

boomcuumm bir saat snra hissettiğin koku gerçekten çok farklı oluyor. Kenzo flower ilk sıkıldığında ayy çok çiçekk dediğim parfüm bir saat sonra fikrim "bu parfümü istiyorum"a dönüştü :)

http://egelikafasi.blogspot.com/

b'locked dedi ki...

nihayet benim gibi bir parfüm delisi için yapılmış bir post
özellikle de love chloe 'yi severek kullanıyorken...
teşekkür ederim
daha önceden yaptığın bir post da Scentmap'in ismini vermen sevdiğim parfüme benzer parfümler bulmamda yardımcı olmuştu çok dua etmiştim o zaman
ellerin dert görmesin yine :)

Unknown dedi ki...

yeni birşeyler daha öğrenmiş olduk:) ben de chloe çok severim:)

Lunapark Queen dedi ki...

Çoook faydalı ve tatlı bir post olmuş!! Babyboom için de gözüm yolda, eklemek isterim :)

Bu arada blogumda MOSCHINO LOVE çanta hediye çekilişi var, herkesi bekliyorum! Sevgiler :)

http://lunaparkqueen.blogspot.com/2013/04/give-away-love-moschino-cuzdan.html

gulcekim dedi ki...

Daha öncede bir parfüm postu yapmıştın yanılmıyorsam sıra gecesinden anımsadım :) ama bu chloe daha da renk katmış şişelerine bayıldım <3 şu ara favorim YSL Manifesto ilk kokladığımda tamam dedim parfümümü buldum!! :P bunların kokusunu da merak etmedim değil yani :)

♡ Dilonika ♡ dedi ki...

altın zincir ucuna tutturulmuş altın kapaklı olanı kullanıyorum nereye gidersem gideyim parfümüm soruluyor :) otobüs'te bile kokumu soranlar oldu bende aylar önce blogumda tanıtmıştım bu kokuyu.gerçekten benimle özdeşleşti bu koku... hatta bir şey fark ettim ki ne zaman parfüm sıkarsam sıkayım diğer parfümlerde bütün gün kokusu burnumda kalıyordu bunda öyle değil bunun sebebi ise cildime uygun olduğundan etrafa gidiyor ve bu sebepten dolayı 2-3gün boyunca kalıcılık mükemmele yakın <3

marléne the third dedi ki...

Sevgili Boom,

Uzun süredir Bvlgari Rose kullanıcısı olarak,postu okurken resmen fotoğraflardan koku yayılıyor gibi geldi :)
Bu arada eklemeden geçemeyeceğim "Parfüm denemeye gitmeden önce yediğimize içtiğimize de dikkat etmeliymişiz" demişsin ya, malum yaz kapıdayken sadece parfüm almaya giderken değil kışa kadar bol baharat, acı, yağlı şeylerden uzak kalırsak topluca güzel bir yaz geçirebiliriz belki :D ahaha yoksa al boşalt üzerine şişelerce parfümü ne fayda! :D sevgiler <3

Unknown dedi ki...

post için teşekkürler bunların gerçekten bilinmesi gerekiyor bir kadının kendine ait bir kokusu olmalı bir de ricam şu ki kızılay yardımı gibi kokmamak =)
herseydebirseyvardir.blogspot.com