30 Mart 2010 Salı

KEYİF | Maison Moschino Hotel

For English, please click...

Milano'ya gittiğimde kalacağım yeri bulmanın "keyfi"ni sizlerle paylaşayım istedim hanımlar:)))) Aynı anda neşeli, renkli, büyüleyici, egzantrik, tuhaf hatta saçma, ürkütücü, komik, modern, sürreal, masalsı, hareketli kısacası tam bir MOSCHINO!



Kocaman bir balo elbisesinin içinde uyumak ya da kahvenizi bir kahve fincanının içinde içmek kulağa nasıl geliyor?? Bu ay açılan MAISON MOSCHINO HOTEL işte bunları ve daha fazlasını, kısacası hayal edilebilen ve edilemeyen bi dolu tasarım harikasını "yaşama" olanağı veriyor.



Moschino'nun kreatif direktörü ve bu projenin Jo Ann Tan ile birlikte süpervizörü olan Rossella Jardini butik oteli "tılsımlı bir perimasalının içinde evinde hissetmek" olarak tanımlıyor, ay peki ben evimde değil de bu otelin bir odasında hissetmek için napmalıyım acaba sinyora?!??



1840 yılında inşa edilen neoklasik binaya giriyorsunuz ve her şey daha lobide başlıyor: origami bulutlardan avizeler, Moschino elbise ve aksesuarlardan yaratılmış ayaklı lambalar, puf puf koltuklar ve koyunlar:)) 65 odadan oluşan otelde odalar ilhamlarını gerçekten de masallardan ve fantazilerden almış(fantazi derken otel odası derken yanlış olmasın:)). "Alice's Room",“The Petal Room”, “Red Riding Hood”, “The Forest”, ve “Gold” gibi isimleri olan 16 farklı tasarımlı oda var. Gel de gözün açık rüya görme!



Tabii ki moda mutfağa da karışmış, Moschino'nun tasarımdaki yaratıcılığı ünlü şef Moreno Cedroni’nin lezzetlerine eşlik ediyor.




Kalbimin anahtarı da işte orada resepsiyondaaa!



Orman odası çok güzel, ferah ve dingin. Duvarların sarmaşıklarla kaplandığı odada ise uyuyamayabilirim! Ama bu kurda bayıldım, kırmızı başlıklı olsun olmasın herhangi bir kızı korkutabileceğinden şüpheliyim, masalda kurdun ananeye benzemesi tuhaflığı şahane şekilde cana gelmiş?!




Proje ortağı Hotelphilosophy S.p.A, Mobygest Group,
Proje sahibi Allianz Global Investors SGR S.p.A – Fondo Ras Antares.

10 yorum:

burcu d. dedi ki...

alice in wonderland'i hatirlatti :) bence bazi seyler ama biraz abartili olmus...mesela elbise seklindeki yatak.

gidip görülmeye deger.

denizkizi dedi ki...

Berlin'de de bir arkadasim, kiz arkadasiyla kalmak icin su asagidaki oteli bulmustu.

http://www.propeller-island.com/rooms_neu/room_detail/42/index.php

Cesitli konseptlerle tasarlanmis odalara sahip...Artik otellerin isi de odaya bir yatak, bir dolap ve bir mini buzdolabi koymakla bitmiyor! :D

Stil Direktoru dedi ki...

Tatlım bayıldım bu haline aa yorum yazılmıyor bilesin kelime onayını kaldır ve pop up sayfa yapsana http://boomsstyle.blogspot.com/2010/03/embroidering.html#comment-form burası

Lokum Hanim dedi ki...

Ne desem bilemedim.. Ruya gibi... Gercektende tasarim harikasi!

*STYLEBOOM* dedi ki...

@burcu d. burcucum biraz degil cok cok abartili ama zaten olayi da o sanıyorum, bana hitap etmedigi cin koymadim ama ornegin icinde dev bir sivrisinek ve kocaman Zzzz harfleri olan bir oda filan var. Odalardan biri zaten "Alice's Room" o sebeple sana Alice hatırlatması normal, Hansel Gretel falan da var, bu post yetmedi:)

@denizkizi:oo bunu da inceleyelim, ben bir de cikolata konseptli bir otel gormustum TVde o da degerlendirilmeli:p

@stil direktörü:canım col tesekkur ederim, her zaman oldugu gibi yardim konusunda yine bir tanesin

@zuzu:sekerim sana ilham versin, cupcakeli ojeler filan yaparsin belki:))

Stil Direktoru dedi ki...

Kombinlerin enfes yorum yazamıyorum balım es geçtim sanma zaten yazan nasıl yazdı onu da anlamadın kelime altta kalıyordu chrome da öperim canım

DB JUNK dedi ki...

Ben bu otele bayıldım:) Haluk bana bir süpriz yapsın isterdim:)

*STYLEBOOM* dedi ki...

hahaa denizcim:) sen bana adresi ver, ben bu postu yorumuyla birlikte "bir dost" yazar yollarim kocacina:))

nar dedi ki...

Nasıl güzel bir otel bu, bayıldım!!!

vintage peony dedi ki...

nasıl bişi yapmışlar böyle ya, manyax bunnaar :D