19 Mart 2010 Cuma

ÖZLEM SÜER HOUSE | Özlem Süer'den Yepyeni Bir Hazır Giyim Koleksiyonu



Geçen hafta ÖZLEM SÜER’den çok nazik bir davet geldi STYLEBOOM’a! Yeni, yepyeni, heyecan verici bir markayı styleboomerlara tanıtmak için: ÖZLEM SÜER HOUSE markasını… Geceye yönelik avant-garde tasarımları ve enfes gelinlikleriyle tanıdığımız Türkiye’nin en iyi tasarımcılarından ve couturierlerinden olan ÖZLEM SÜER bu defa adını Nişantaşı’ndaki o şahane art-nouveau köşkten alan Hazır Giyim Koleksiyonu ile bizi büyüleyecek!

Özlem Hanım’la hem bir moda tasarımcısı, hem bir moda sever, hem süper tatlı bir insan ve hem de akademisyen olarak her rengiyle çok güzel bir sohbet yaptık, sorulara verdigi cevapları(özellikle balo ve düğün sezonları için tavsiyeleriyle birlikte:)) daha sonra sizinle yine burada paylaşacağım. Ama dayanamadım ve bir an once ÖZLEM SÜER HOUSE koleksiyonuyla ilgili izlenimlerimi paylaşmak istedim!



ÖZLEM SÜER HOUSE öncelikle çok özgür bir koleksiyon, o kadar çok modülden ve parçadan oluşuyor ve bu parçaların o kadar özgün ve sınırsız bir anlatımı var ki hemen askıdan alıp kendi kişisel kombinlerinizi yaratmak için sabırsızlanıyorsunuz! Modacının tasarım ve kalitedeki ustalığı her parçada kendini belli ederken, size bu bunun içindir diye diretmiyor, bireyselliğinizi tetikliyor. Örneğin enfes örme bir triko mini bir kokteyl elbisesinin üzerinde şık, bikini üzerinde püfür püfür kullanılabilecek yapıda ve dokuda. Zaten Özlem Hanım sohbetimiz sırasında heyecan duyduğunu belirttiği konulardan biri "styling", devir styling devri diyor, “kıyafete kendini katabilmek”, işte bu yeni markanın bu anlamda ilham verici ve oldukça zengin olduğunu görüyoruz. Zaten markanın mottosu “ ortama bakmaksızın içinizden geldiği gibi giyinmek “...



Koleksiyon özellikle dokuma ve materyallerde çok ayrıcalıklı, hazır giyim hissinden çıkıyorsunuz kumaşlar teninize değince, özel, nefes alan, sizi sarmalayan materyaller kullanılmış. Modeller sentetik materyalden uzak, tamamen şehirli ama doğayla uyumlu. Keten, ipek vual, incecik olmuş yumuşacık deri, kroşe örgü, triko ve süet sık kullanılan materyaller, dokumalara özellikle özen gösterilmiş, tshirtlerin bile dokuması SÜER atölyesine ait.



Bütünde yalın ama detaylarda zengin, zahmetsizce şık, köşelerden uzak , kıvrımlarla bütünleşen yalın çizgiler , doku efektler çok dikkat çekici. Su yumuşaklığında akıp giden incecik zincirlerle süslenmiş elbise ve bluzlar inanılmaz farklı, dönüp dönüp baktırıyor, laser cut, asimetrik uçlar, yama ve tığ işleri eşsiz. Garantili şıklığın yanında sıradışı, deneysel parçalar da hazır giyime dahil edilmiş, uçuşan formlarla romantizm ve kat oyunları, doku efektleri ve zincirlerle futurizm arasında gidip geliyorsunuz. Peplum, yarasa kol, asimetrik omuzlar, asi detaylar göz alıcı; ,süet taytlar , couture t-shirtler , beyaz gömlekler, ofis günleri için kurtarıcı çözümler, yaratıcı tunikler, triko grubu en dikkat çekici parçalar. Koleksiyon, boyun bağları, kemerler, broşlar gibi aksesuar ürünlere de sahip.



Koleksiyonun en büyük özelliği günün her saati giyebileceğiniz modellerden oluşması .Bu sebeple günlük giyme yönelik koleksiyon tabii ki gece giyimini de atlamamış. Balo, davet, düğün sezonu yaklaşırken mutlaka ama mutlaka ÖZLEM SÜER HOUSE markasını görün hanımlar, enfes güzellikteki tasarım parçaları "gece elbisesi almaya gidiyorum" dediğinizde aklınıza ilk gelen butiklerdeki fiyatlarda bulacaksınız, şaşıracaksınız. Mini kokteyl elbiseleri , Fransız dantelleri, aksesuarla güçlendirilmiş omuzlar , doğal taşlarla zenginleştirilmiş parçalar çok lüks ama “ulaşılabilir lüks”! Zaten ÖZLEM SÜER markası "lüks"ü seviyor, ve ulaşılabilir lüksü önemli buluyor. Bu anlamda hazır giyimde şu an için kitlesel üretim yapan markalar altında ÖZLEM SÜER ismi, işbirliği yerine bu yeni hazır giyim markasıyla “ulaşılabilir lüks”e adım atıyor. Kat oyunlarıyla hacim verilmiş salyangoz model asimetrik omuzlu, lila bir gece elbisesiyle ayaküstü aşk yaşıyorum, ilk davette kendisine talibim diyorum, fiyatı 500 lira! Pişti olma ihtimali sıfır!


HOUSE koleksiyonunun renk skalası çok geniş, natürel renkler ve pudralar, mor, fuşya , orman yeşilleri , pasteller ve tabii ki siyah! ÖZLEM SÜER HOUSE etiketi ile , Nişantaşı'ndaki Özlem Süer House Konsept Butik 'te ve Türkiye’de 7 şehirde prestijli butiklerde satışı başlayacak olan koleksiyon, dünya üzerinde 150 satış noktasında tasarımcı markası takipçilerine sunulacakmış. Zaten ÖZLEM SÜER ismini uluslararası olarak duyurmuş bir marka, son olarak Jessica Simpson’a artık Kristen Stewart da katılmış, markalaşma yolunda A-list hedeflerini büyütmüş ÖZLEM SÜER ve ekibi, dinlemek bile heyecan verici.



ÖZLEM SÜER HOUSE koleksiyonu evet bir hazır giyim koleksiyonu ama farklı bir rengini ya da bedenini isteyen müşterinin de dileği asla geri çevrilmiyor yani couture şımarıklığı da yapabiliyorsunuz:) Fiyatlar 50 TL ile 700 TL arasında değişiklik gösteriyor, inanılmaz ama gerçek! Koleksiyona ait bir çok parça raflarda yerini almış fakat 1-1.5 ay süresinde eksiksiz olacak, tabii her gidişinizde mutlaka yeni ve farklı parçalar bulacaksınız. Ayrıca koleksiyonun bir yaş sınırı da yok!



SÜER bu koleksiyonla sürdürülebilirliğe de dokunuyor, "eskidi ya da modası geçti" değil, "değişti, farklı farklı kombinlendi, kendiliğinden yenilendi" kelimelerinin önemini vurguluyor. Bu anlamda ready-to-wear yelpazesinde de olsa bir çok parça gardrobunuzda önce designer ve yıllar sonra vintage olacak kadar özel ve güzel.

Özlem Süer evinden HOUSE koleksiyonu kadar yeni diğer bir haber ise gelmekte olan COUTURE jean ve COUTURE tshirt koleksiyonları. Her biri birbirinden farklı eşsiz benzersiz tshirtler beni çok heyecanlandırdı, bir iki tanesini gördük. Jean ise yeniden en pırıltılı yıllarını yaşarken bu şekilde onore edildiğini duysa acaba ne yapardı:) Tshirtlerin iki üç güne tamamlanacağını öğreniyoruz.



ÖZLEM SÜER HOUSE koleksiyonunu görmek ve oldukça makul fiyatlarla edinmek için kapıyı çalmanız yeterli! Sizi el emeği enfes mobilyalar, koleksiyonları rahatlıkla görüp deneyebileceğiniz geniş aydınlık odalar, antika dikiş makinaları, muhteşem kokular, izzet ikram arasına keyifli dakikalar, profesyonel yardimcilar bekliyor olacak ve tabii Özlem Hanım'ın hoş sohbeti. Bu kısa olsun dediğinizde bir makasla hemen dileğinizi yerine getirmek için heyecanla bekleyen bir ekip, bir köşede şarabınız ya da kallavi Türk kahveniz eşliğinde kitabınızı okumak, yumuşacık kumaşlara dokunmak...hepsi ÖZLEM SÜER House'un kapıları ardında.



Özlem Süer’le yalnızca bu yeni ve heyecan verici bebekle ilgili konuşmadık tabii. Bir blogger olarak ÖZLEM SÜER'le moda bloglarının yerini de konuştuk, kendisi bu bloglardan keyif ve lham aldığını söyledi, üstelik bizleri moda tasarımcısı kimliğiyle "hmm bakalım ne yazmış" şeklinde değil moda seven bir insan olarak kendisine keyif verdiği için okuduğunu söyledi, takip ettiği bir çok blog olduğunu ve bu blogların çoğunun sahip olduğu bilgi, kaynak ve knowhowdan da çok etkilendiğini belirtti, yani ÖZLEM SÜER Tavi'yle başlayan bloggerlar da nesi tartışmasında "I LOVE BLOG" cephesinde:) Hatta facebook sayfasında böyle bir yazısı da var, ben şımararak okudum:) Bu sayfadan Özlem Süer koleksiyonlarıyla ilgili gelişme ve haberleri de takip edebilirsiniz üstelik!



Mimar Sinan Üniversitesi'nde 3., 4. sınıflar ve master, doktora programlarında ders veriyor, bu sebeple de gençliğe ve gençlerden gelenlere çok önem veriyor. Akademisyenliği söz konusuysa hiç mütevazi değil, bu konuda "en iyisi olma" tutkusuyla bildiği her şeyi öğretmekten, paylaşmaktan asla kaçınmadığını aksine keyifle yaptığını ve sürekli geliştiğini anlatıyor, egomu üniversitede aştım diyor.



Bir küçük not da IFWde izlediğimiz enfes sonbahar/kış koleksiyonunu izlemek üzere koltuklarımızda bizi bekleyen davetiye/mini lookbookla ilgili, IFW sırasında kulak kabarttığım bir çok kişi bu çalışmayı çok beğendiklerini tekrarlamışlardı, o yüzden ben de hemen sordum. Pelin Batu, Serra Yılmaz, Tilbe Saran, Muriel Piaser, Sibel Arna, Ophelia Kasapoğlu, Agatha Buchotte, Meral Bayram, Fatma Yaman gibi güzelliklerini farklı farklı özelliklerine ama en çok da duruşlarına borçlu bu kadınların ÖZLEM SÜER kreasyonları içinde ve Paris ve İstanbul’da fotoğraflandığı KESİŞEN YOLLAR Levent Özçelik'e ait karelerden oluşuyormuş.



ÖZLEM SÜER HOUSE koleksiyonunu görmek için İstanbul'da Nişantaşı'na gitmek yeterli, diğer şehirlerde nerelerde bulabileceğinize dair kendilerine telefonla ulaşabiliriniz. Aşağıda bir kaç görsel var ama bence koleksiyona mutlaka göz atmalısınız!
İletişim İçin:
ÖZLEM SÜER House
Büyükçiftlik Sokak No.20
Nişantaşı/İSTANBUL
Telefon: 0 212 240 5738






Fotoğraflar: "İpek İNALBAY" ve "Özlem Süer Textile Fashion Design Company"

İçerik Kullanımı: Burada yayınlanan haber, yazı ve fotoğrafların izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kullanılmaması rica olunur. Fotoğraflar Styleboomblog, İpek İnalbay ve Özlem Süer House isimlerine aittir.

10 yorum:

Unknown dedi ki...

yurtdisinda da pek cok unlu modaci artik herkese ulasmayi hedefliyor,ozlem suer hayran hayran baktigimiz o guzelim elbiselerini alabilecegimiz bir koleksiyon cikarmasina ben cok sevindim,ozellikle de bu yaz onumde kardesimin nisani-bekarligavedasi-dugunu oldugu icin:)

talihsizlikler prensesi dedi ki...

Ya ne kadar şanslısın.Özlem Süer'i çok severim.bloggerlarla da bu denli samimi olması ne güzel.
Ev koleksiyonuda harika olmuş.

Bilun ŞEN dedi ki...

Çok beğendim, sıcacık bir yazı olmuş :)

Unknown dedi ki...

ben tırnak atılmış motifli elbiseye bayıldım.

bu arada süper bir haber çıkarmışın arkadaşım tebrikler.

DB JUNK dedi ki...

Mottosunu çok sevdim:)

Adsız dedi ki...

Özlem Süer'in o harika tasarımlarını düşününce hazırlamış olduğu bu hazır giyim koleksiyonununda çok iyi olduğuna eminim.Çekmiş olduğun resimlerden ve koleksiyonla ilgili verdiğin detaylar sayesinde şimdiden meraklandim.

*STYLEBOOM* dedi ki...

@sevilay ozlem suer'i begeniyorsan kesinlikle ugramalisin butige:))en azindan dugun icin:)

@talihsizlikler prensesi: evet cnm ozlem hanimin genclere ve internete ilgisi inanilmazdi, vizyonu cok genis ve cok da heyecanli bloglar konusunda.

@bilun: çok çok çoook tesekkur ederim, sendne duymak ayri guzel:)

@pelinciiim: cok tesekkur cnm, hakikaten o parca cok degisik:)

@db junk: bunu soyledigi an aklimdaydin canim, sen bu konuda dogal lidersin

@gulcin:evet cok cok daha guzel resmlerde oldugundan, cok fotografa bogmamak icin hepsini koymadim ustelik:)

*STYLEBOOM* dedi ki...

@sevilay ozlem suer'i begeniyorsan kesinlikle ugramalisin butige:))en azindan dugun icin:)

@talihsizlikler prensesi: evet cnm ozlem hanimin genclere ve internete ilgisi inanilmazdi, vizyonu cok genis ve cok da heyecanli bloglar konusunda.

@bilun: çok çok çoook tesekkur ederim, sendne duymak ayri guzel:)

@pelinciiim: cok tesekkur cnm, hakikaten o parca cok degisik:)

@db junk: bunu soyledigi an aklimdaydin canim, sen bu konuda dogal lidersin

@gulcin:evet cok cok daha guzel resmlerde oldugundan, cok fotografa bogmamak icin hepsini koymadim ustelik:)

Serap dedi ki...

Özlem Süer'in blogunu takip etmesine hiç şaşırmadım. Moda ile ilgili görüşlerinin çok değerli olduğunu düşünüyorum. Ciddi anlamda kaleme adlığın üzerine düşünülecek yazılar yazıyorsun.

*STYLEBOOM* dedi ki...

serapcim cook ama cok tesekkur ediyorum, beni simartmissin. noyle dusundugun icin cok mutlu oldum:)