9 Mart 2010 Salı

PARIS MODA HAFTASI | Veda

For English, please click here...



Yukarıdaki altın kuştüylerinden yapılmış şahanelik bugün özel bir salonda, özel bir şekilde sunulan ve son kez bizzat onun ellerinden çıkan ALEXANDER McQUEEN Sonbahar 2010 koleksiyonunun sonuncu parçasıydı, bu parçayla bazı izleyiciler de midelerinde tuttukları kelebekleri uçurmuş ve sonunda göz yaşlarına boğulmuşlar. "Burada görülen her bir parça, tıpkı onun gibi, eşsiz." diyerek biten son koleksiyon...



Geçen sezona ait enfes koleksiyonunun devamı niteliğinde kesimler ve dijital desenlerle başlayan ve modern çağdan kaçıp ortaçağa dönen koleksiyonda Bizans etkisi ağırlıktaydı, imparatorluk renkleri olan şarap kırmızısı, altın ve krem sırma rokokolarla bezenmişti.



Devasa tavanları süsleyen kilise gravürlerinden, ikonalardan ve Grinling Gibbons sanatının en güzel örneklerinden desenler kumaşları kaplamış, drapeler, kadife ve brokarlar, güçlü omuzlarla Bizans sarayına selam durulmuş, podyuma Ortaçağ prensesleri çıkmıştı. Ve eğer cape moda olacaksa böylesi olsun denen iki muhteşem pelerin kraliyet simgesi aslanlarla süslenmiş.




Her parça Romalı savaşçıların bronz kasklarının mini ve ince verisyonlarıyla, bazen mohawk figürüne dönerek kombinlenmiş.



Ve sonunda yine kusursuz, bakmaya doyulmaz bir "terzilik", geçmişe götürüp bugünü sevdiren bir "yaratıcılık", yine hayali kurulacak bir masal bize kalan.



[Kaynak:wwd]

6 yorum:

Koray Caner dedi ki...

Bayıldım!
Bayıldım!
Bayıldım!

Tam benim renklerim, tam benim zevkim.. Hep sevmişimdir bu tınıları kıyafetlerde.. Hep hayran olmuşumdur.. ve bunlara BA-YIL-DIM!

DB JUNK dedi ki...

Ne yazık :( Neredeyse şimdiye kadar yaptığı tüm koleksiyonlardan izler olması bir şeylere hazırlık mıydı?

*STYLEBOOM* dedi ki...

@koraycaner: evet cok gzueller oyle degil mi?? cok sinirli sayida hazirlanacaklarmis.

@db junk: sanki! sanki notunu yazmis gibi! ve bu parcalari kesme esnasında twitterda anlik karanlık, umudunu kaybetmis mesajlar, ya da hayat devam ediyor, arkadaslarla gibi canli mesajlar gelip duruyordu, sonra mesajlar da kesildi zaten:( parcalarin neredeyse hepsini birlestirmis ve tamamlamis, iki uc parcada bazi eksikler varmis diye yaziliyor. dedigin gibi sanki herseyi hazirlamis...cok uzucu cok

Lokum Hanim dedi ki...

Gene icim parcalandi, boyle bir yetenek cok uzucu :(
Hepsi gene muhtesem, gene birbirinden ozel!

Serap dedi ki...

Koleksiyondaki parçaları incelerken bir sona hazırlandığını düşünmüyorum. Bence yaratıcı ruhunun çok az kısmını görebildik. Daha neler görüp küçük dilimizi yutacaktık ama erken vedası buna engel oldu.

Bana kalırsa biranlık bunalım ile hayatına son verdi. Bildiğim kadarıyla çocuk yıllarında looser takılan birisiymiş. Sakın duruşu bunalımda olduğunu düşündürmemeli.Tamamen yapısal.

canDirekli dedi ki...

Veda edişi bi kez daha dan die vurdu...

mükemmel..