4 Mart 2010 Perşembe

TREND RAPORU | Sabo(taj)!

For English, please click...



İşte moda böyle bir şey hanımlar, bir zamanlar “böykk” dediğin şeye şimdi “ayy ne güzel” demek, uncool olanı cool yapmak! Hayır, artık “Kezban Paris’te” değil, Paris Kezban’ın içinde(misal açık ayakkabı içine çorap)!!

HÜSEYİN ÇAĞLAYAN o şahhane voüg telaffuzuyla VOGUE reklamlarında ne diyor: “Bence moda, sevdiğimizden nefret etmekle, nefret ettiğimizi sevmek arasında geçen bir zihin oyunu!” Fazla söze ne gerek...

Bu yıl ayakkabılardaki 3 ana trend:

1)Sabolar(ki bu “sabo”da aslında bir marka, biz Türklerin her margarine Sana demesi, her yapıştırıcıyı Uhu sanması gibi:))

2) Dolgu Topuk(ama ne dolgu!)

3)Kitten Heel(yani alçaçık topuk, ah Carla Bruni şu tipsiz ve faşist kocanın kısacık boyu yüzünden trend yarattın, bizi de yaktın)

1 pek ve 3 asla bana göre değil ama maden moda sabolarla başlayalım yani yaban ellerde “clogs” denen oldukça kalın ahşap topuklu, mümkünse burnu kapalı ve çerçevesi zımbalı takunyalarla! CHANEL’de gördük hoşuma da gitti, yetmedi LOUIS VUITTON’da da geldi ama maalesef LV logosunun bile kurtaramayacağı kadar korkunçtu, MIU MIU üstüne kediler, kuşlar ve papatyalar koydu. Bu yaz sabolar gümbür gümbür(burada o tahta topuktan çıkan sesi kastediyorum) geliyor!!



CHANEL
DvF-Gucci-Steven
Miu Miu-Jeffrey Campbell
Vera Wang-Stuart Weitzman-YSL



İlk sabo temsilcilerimiz ne giyse güzel olan, ya da o giydiyse güzelleşen Alexa Chung, ve Olsen ikizlerinden Mary Kate.



Saat yönünde Vince Camuto-Freya-Via Spiga-Juicy Couture-Franco Sarto-Bernardo


UGG ya da JEFFREY CAMPBELL gibi klasiklerde kalmak istemiyorsanız, MIU MIU ya da CHANEL gibi daha stilize, daha şık versiyonlarına ne dersiniz? Olmadı GUCCI ya da YSL gibi topukları çekip uzatıp biraz daha feminen ve zarif olanlarına...Yok yenilikçi değil, gelenekçiyim diyorsanız buyrun aşağıdakine!




[Kaynak: style,flickr,google,polyvore]

8 yorum:

Merve dedi ki...

hehe ne güzel post olmuş :)) aynen tayttan nefret ederdim 2 senedir ayağımdan çıkarmadım :/
Sabolar da öyle olmaz umarım :)

Stilcatcher dedi ki...

ben çok severim.küçüken kırmızı sabom vardı,çiçekli elbislerimle giydirirdi annem.:)benim için zamansız bir ayakkabıdır,trend olsun veya olmasın hep giyerim ama kışın çorapla giymeye alışamadım,benim için yaz ayakkabısı hala:)

Fashion Mini dedi ki...

umarım bu mode akımı kısa sürer...sabolar dayanılacak gibi değiller :))

Adsız dedi ki...

küçükken annem buna benzer birini kendine topukusuz bir adedini de bana almıştı. o zaman bayıla bayıla giyerdim de nedense şu anda bu fikre ısınamadım :)

*STYLEBOOM* dedi ki...

kizlar anlaşılan o ki çoğumuzu çocukluğuna götürdü sabolar, bu nostaljiye bence fazla karşı konulmaz, alırız birer tane:p

Burak Ünaldı dedi ki...

Şu ana kadar en çok beğendiğim, en çok güldüğüm Styleboom postu bu oldu!!! :))Özellikle "tipsiz ve faşist kocanın kısacık boyu" yüzünden çıkan trend kısmına koptum! Bu durumda yakışıklı, normal boydaki komplekssiz kocaların hanımları trend yaratamaz mı demek oluyor bu?!?! ;)
Sevgiler.

Adsız dedi ki...

ben ne zaman sabo görsem aklıma hastanede beyazlarla koşan doktor filan gelir. ne kadar desenli olursa olsun ı-ıh. lütfen ugg gibi olmasın. nolur ya!

Ada dedi ki...

post süpperr olmuşş :)
bende sabo edinmeliyim!!çok güzel çeşitleri varmışş.