1 Haziran 2010 Salı

FLASHION' NEWS | Kısa Kısa...



Haziran ayına moda dünyasında Kim..Kimle...Ne Yapıyormuş...Kim Görmüş:) le başlayalım!

1. Müjdemi isterim hanımlar:)) Podyumlarını gözlediğimiz pek yetenekli OLIVIER THEYSKENS tasarıma geri döndü. 2009 Mart'ında NINA RICCI'den ayrılarak bir süre ara verme kararı alan tasarımcı THEORY markası için İlkbahar 2011 koleksiyonu hazırlığında!

2. ALEXANDER McQUEEN'in ani ve bizleri kederlere boğan intiharı ardından markaya ne olacağı, kimin ellerine teslim edileceği çok konuşulmuştu. İşte o isim McQueen'in sağ kolu SARAH BURTON olarak açıklandı, vay beee koskoca ALEXANDER McQUEEN'in tahtını ve tacını bakalım layıkıyla taşıyabilecek mi Burton? Yük ağır, beklenti çok, iğne ve çuvaldızlar hazır!

3. Tyra Banks benim bir tanem VOGUE ITALIA editörü Franca Sozzana ile bi işler çevirmede. Kaynaklarımın dediğine göre:p Amerika açılımı yapmak isteyen Sozzana, Tyra Banks'in America's Next Top Model yarışmasının bu sezon birincisini kapak ve iki editöryal yapma sözü vermiş. Yarışmacı kızlar birbirinizi daha iştahla yolun, VOGUE ITALIA kapağı demek STEVEN MEISEL demek!

4. "Bir müsibet bin nasihatten yeğdir" diye boşa dememiş atalarımız! Önce şaşırdık, onca yazdık LINDSAY LOHAN'la olmaz olmaz diye ama EMANUEL UNGARO'dakiler dinlemedi, hem kendini hem gencecik yeni çıkış yapmaya çalışan tasarımcı Estrealla Archs'ı yaktı.

Neyse alışkın olduğu üzere kirli bir mendil gibi fırlatılıp atılan LiLo yerine GILES DEACON gibi bir isim artık UNGARO'nun başında. O yetenekli eller daha işe başlamadan yanına bir de KATIE GRAND'i kattı. Heyecanla beklenesi!

5. Canım cicim JEAN PAUL GAULTIER hiç aklınıza gelir miydi dercesine HERMES'i bıraktı! Evet evet! 7 yıl süren bu beraberlik fırtınalı bitmedi ama HERMES bu 7 güzel yıl için Gaultier'ye minnet ve şükranlarını sunmuş, zaten JPG markasının da %45 hissedarı olmaya devam edecekmiş. Fransız medeniyeti işte, öyle boşanıp da sonrasında iyyy JPG atölyede pijamayla geziyodu, makyaj da yapmıyodu, ay iğrençti neler çektik neler diye(@Can Tanrıyar).

Peki yerini kim mi almış?

6. JPG yerine HERMES'in kreatif direktörü LACOSTE'u şahlandıran tasarımcı CHRISTOPHE LEMAIRE oldu.

7. Kraliçe "Brother Louie Louie Louie bu ne iştir?" dedi!! İngiltere Ticari Mahkemesi LOUIS VUITTON'un 2 reklamını YASAKLADI! Bu 2 reklam tüm VUITTON ürünlerinin el yapımı olduğu yönünde yanlış algı yarattığı gerekçesiyle yasaklanmış.

[Kaynak:WSJ,Fashonologie,WWD]

4 yorum:

Tropik Rûya dedi ki...

woow bu kısa kısa haberleri çok sevdim styleboom hanım :). okuması daha bir keyifli oluyor. Valla hep beklerim :P

*STYLEBOOM* dedi ki...

ayy hep yaparım tropikcim ama daha onceden de var bole kisa kisa.. baslikli benim:)) demekki daha sık yapmalı:)

Lyna dedi ki...

''c.tanriyar'' dokundurmasina bayıldım gerçi esinden de hazzetmem ama böyle konuşmalar hoş diil tabii ki

*STYLEBOOM* dedi ki...

@lyna yani bu kadar laf o hödüğe az bile, ben de ne petek'ten ne eda'dan filan hoslanmam ama bu hatunlarla ilgili diil, bu artik erkeklerin "erkek"likten ne kadar uzaklastiklariyla ilgili.kalibinizdan utanin yahu:))