7 Şubat 2011 Pazartesi

AKSESUAR | Çanta Dediğin Dik ve Mağrur Olsun:)

Formspringde bir kaç soru hiç çantalarımdan bahsetmediğim hakkında gelmişti. Çantaların büyük önem taşıyan birer aksesuar olduğu yadsınamaz ama heyhat ben hiç bir zaman bir çanta tutkunu olmadım, daha doğrusu onlar için ayakkabılar kadar yamulmadım:) Hele bir de o eskilerdeki "ayakkabı ve çanta uymlu olmalıdır" zorundalığı demode olunca ooh iyice bir rahatladım:)



Yine de çantalarla ilgili vazgeçemediğim önemli kriterlerim var:
  • öncelikle kesinlikle çok büyük çantalardan hoşlanmıyorum, kendim zaten bit kadarım:
  • sonra asla ama asla bohça gibi çanta sevmem, zaten hayatım sürekli sabretmekle geçiyor, çantamda bari aradığım şeyi hop diye bulayım, bir dipsiz kuyunun dibine dalmayayım
  • bol gözlü ve formlu çantaları severim, böyle bir yere bıraktığımda jöle gibi eriyip büzülmeyecek, dik ve mağrur koyduğum gibi duracak kısacası bir tabanı olacak:))
  • genelde renk renk porföy ya da anvelop çantalardan hoşlanırım, üniversitede bile bu tür çantalar kullanırdım o yüzden küçük çantaya etkin sığışmanın yodası sayılırım
Çantalarla ilgili en büyük derdim ne yaparsam yapayım evde onları etkili şekilde yerleştiremiyorum, hep ya üst üste düşüyor ya yan yana duramıyor, bazen kırılıyor ama illa bir kaçı diğer bir kaçının ekmeğiyle oynuyor! Yazlık-kışlık tanzimi yaparken sürekli benden "a-aaaa" sesleri çıkıyor, "bu da vardı doğru ya" şeklinde:)



Gelelim çantamın içindekilere:) Çantamdan ayırmadıklarım tabii ki telefonum(esasen o genelde elimde:)); kimliklerim; kart ve buruşmuş paralarımı muhafaza eden mini filli kesem;
mini not defterim ve kalem; daralınca saçlarımı hop diye toplayayım diye herhangi mini bir toka; sürekli dudaklarımı yediğimden o gün hangisini sürdüysem onun ruju; mini fırça setim;
Nivea dudak koruyucum; kartvizitliğim; kolonyalı mendil vee düğün gecesi altın kesemize bir arkadaşımın hediye olarak attığı üstü kalpli ev anahtarlığım(onu çok seviyoruum:))

Sizin çantanızı döksek ne çıkar? Hadi bakalım:)

22 yorum:

yasemen k. dedi ki...

düzenli boom!(: süper bir post olmuş yine vee kartvizitliğe bayıldım (:

ahh taktir ettim bu kadar şeyleri minicik çantalara nasıl sığdırabiliyorsunn booom :))

gulcekim dedi ki...

kocaman çantamın içinde rujum pudram parfümüm anahtarlarım ıslak mendilim cüzdanım kitabım ipod'um ve şemsiyem var.taşıması biraz zor ama neyse :))(senin gibi telefonu çantaya atamayanlardanım)

Shinemu dedi ki...

hukukçu olmam dolayısıyla her gün taşımam gereken yasa kitapçıklarım var onun için istesem de küçük çantalar kullanamıyorum en iyi ihtimalle orta boy oluyorlar:)çantamdan hiç çıkmayanlarsa tüm kart ve paralar için her şeyi bir arada tutan bir cüzdan,ıslak ve kuru mendil, telefon, mp3 çalar, flash bellek,küçük bir ayna, mutlaka bir dolmakalem, dudak koruyucu, bikaç toka, bir adet yarabandı(acil durumlar için), el kremi
sanırım bitti :) baya hamallık yapıyormuşum :D

4 dedi ki...

Harikasin canim :) minnacik Cantalar ile yasamayi basariyorsun yani, taktir ettim seni.
Benim Cantalarim nedense hep kocaman ve evet herzaman yarim saat ariyorum herseyi ama alistim artik.
Cantamda olmazsa olmazim dedigim seyler ise, kesinlikle Ajandam, degisik kalemlerim, gözlügüm, anahtarlarim, ipod´um, cep telefonlarim, ilk yardim makyaj takimim xD, mendillerim, minik parfum siselerden birtanesi, kücük boy deo, kesinlikle kücük bir ayna ve kocaman bir cüzdan :) sanirim simdilik bukadar^^

Süeda Bilgin dedi ki...

çanta dediğini yanından ayıramıyor insan.önemli ne varsa içinde oluyor çünkü.arkadaş gibi:) ben işi duygusala bağlıyorum, bağ kuramadığım çantayı takmam diyorum:)
ama herşeyden önce çantaya hizmet edilmemeli çanta size hizmet etmeli, yazdığın bi çok şeye katılıyorum. birde erkeklerin hayret ettiği bi konu var ki kadınların o torba gibi karmaşık çantanın içinden, içine bakmadan telefonlarını iki saniyede çıkarıyor olmaları :)

*♥* ♫ ♪ ♪ ♫ Something about Tuğçe ♫ ♪ ♪ ♫ *♥* dedi ki...

kartvizitliğin çok hoş ve tabiki boom ayakkabısız olmaz ayakkabılı ajanda tam senlik :)

benim çantamın içindekiler ise ; Çantamı dökeli epey oldu ama içindekiler pek değişmedi :)

http://kelebektgc.blogspot.com/2010/06/whats-in-my-bag.html

Adsız dedi ki...

fırçalar ne için boom?:) bir de, küçük çantaya nasıl sığıyorsun bunu da anlatsan keşke:)) post için teşekkürler!

mrtha dedi ki...

mini not defterin çok güzel :)
çantamın içindekiler çantamın boyuna ve güne göre değişiyor :) hiç çıkmayanlar ise cüzdanım,akbilim, dudak koruyucu, ıslak ve kuru mendil, minik bir not defteri ve kalem sanıyorum bu kadar. Bir ara ıslanmaktan helak olup çantamda güneşli günlerde bile şemsiye taşıma hallerim vardı Allah'tan uzun zamandır öyle yağmurlar yok :)

buuby. dedi ki...

boomboom için üşenmedim, döktüm çantamı! :)

http://img577.imageshack.us/img577/447/fotoraf1602.jpg

eğer o gün topuklu ayakkabı giyersem bir de kurtarıcı ayakkabı atıyorum çantaya! (A)

goncaninsepeti dedi ki...

çantalrın ço kgüzel hele ki o son fotoda arkadan görünen,kartvizitin var demek çok havalısın boom , favori bloggerlarımdansın:) benim çantada da sneinkine benzer telefon dudak koruyucu, cüzdan, anahtar, minik ajanda, kalem, bazen lens kabım ,ama benim çantalar büyük ve içinde çalan telefonu bulmaıyorum o derce:)

Eces dedi ki...

Benim de böyle bir post yazma düsüncem vardi, cantamin icindekiler diye. Bu süper olmus. Ben de yaziim bi ara :) Tam zıttınım ama ben senin. Kocaman canta meraklısı, canta icinde kaybolan bi insanim. Cantamin icinde de bi ben yokum diyebilirm:D

Melis dedi ki...

Harikasın Boom! Süper bir post olmuş! Kartvizitliğe bayıldım :)

Benim çantalarım ne çok büyük ne de çok küçük :) İçinde telefonum, iPod'um, cüzdanım,kimliğim, okul ve müze kartım, not defterim, kalemim, anahtarlığım, Nivea Cherry, çocukluktan beri sakladığım küçük çanta şeklinde aynam, ıslak ve kuru mendil ve bir de naneli şeker var :)

Canan dedi ki...

Shinemu gibi ben de hukukçu olduğumdan ve adliyeye giderken hem normal çanta hem de evrak çantası taşımak istemediğimden çantalarım genelde içine 1-2 dosya sığacak büyüklükte ve en azından içine koyduğum şeyleri ayırabilmem için içi bölmeli ,cepleri olan modellerden oluyor.Yakında omuzlarım isyan bayrağını çekecek:(

Çantamın içinde de şemsiye(ıslanmaktan ölesiye nefret ettiğimden bahar gelip yağmurlar bitene kadar çantamda olur),ipod,yolda vakit geçirmek için bazen bir roman,akbil,küçük ayna,minik makyaj çantası ve bilimum makyaj malzemeleri,kağıt mendil,dudak koruyucu,kartvizitlik,cüzdan,kalem,usb bellek,ajanda,eldiven,kalem,tel toka,cep telefonu,anahtar,naneli şeker.

Küçük çantalara,clutchlara oldukça özensem de normal bir günde kullanmam imkansız gibi bu kadar eşya için beni büyük çantalar paklar.

Boom bu post sayesinde çantaları styleboomerlar nerede muhafaza ediyor,evde nerelerde saklıyorlar soruversek ya,taşımak kadar evde çantaları koyacak yer bulmak da dert,En azından benim için :)

Çantaların çok hoş özellikle morlu laciverli olan.

İra dedi ki...

ya bu cantaları bende hiçbiryere sıgdıramayanlardanım ama sen sanslısın boom cnkü benimkilerin cogu bavul geri kalanlar orta formda ve hiçbiryere düzgün yerlestiremiyorum :S cantamın içindekilere gelince;kesinlikle içinde hersey olan bir makyaj cantası,ajanda,kalem,yine koca bir cüzdan,telefon,kulaklık,sekerlerim,ıslak-kuru mendil,ve parfümüm tabii ki de asla onsuz evden ayrılmam

Helly Helena dedi ki...

boomum düzen insanım benim..ben de kartlara bayıldım yaa!!!çok güzeller çok!!

semakavaslar dedi ki...

Ben de küçük çanta severim ama sığmak her zaman kolay değil.Bu arada kartvizitlik Pylones'dan dimi? Söylemesi ayıp ben de sigara tabakası var da :)

Adsız dedi ki...

Benim kardeşim bir çanta hastası olduğundan çanta yerleştirmede ve seçmede en büyük destekçim kendisi.
Küçücük çantalara sığabilmeyi de ondan öğrendim:)
Paraları,kartvizitlerimi kimliklerimi koyabileceğim kimi zaman çanta kadar bile olabilen cüzdanım mutlaka çantamdadır. Tel,lastik, kıskaçlı gibi bikaç çeşit toka, dudak koruyucu, rujum, telefonunumun bilgisayar ara kablosu, selpak ve parfümüm olmazsa olmaz.

Sanemiko dedi ki...

çantamın içine bir ben girmiyorum diyebilirim:)

Unknown dedi ki...

Bak çanta dedin yine kalbimi çeldiin :) Ne şirin anahtarlıkmış o öyle bayıldımmmm

yızzz dedi ki...

haha bugun kapıda anahtarımı ararken boom gelse de görse çantamı dedim içimden :) öksürük şurubu, elma, iki tane bere, eldiven teki, küçük bir şemsiye, ajanda, orta boy makyaj çantası, orta boy cüzdan, ıslak mendil, normal mendil, sakız, anahtarlık, telefon, kimlikler ve genel de bir de kahve termosu..uuff yazarken yoruldum..ama bi gün birini çıkarsam lanet olası murphy buluyo beni ve deli gibi lazım oluyo..
sevgiler :)

ALIŞVERİŞ CİNİ dedi ki...

benim çantam ne büyük olmalı ne küçük. Clutch çantaları çok beğeniyorum ama yok onların içine benim gibi birinin sığması imkansız :) Büyüklerin içinde de kaybolduğumdan çareyi orta boylarda buldum. Ama kalıp gibi olan kendini salmayan çantalar konusunda hemfikirim. Zaten onları kullanması daha da kolay oluyor.

Adsız dedi ki...

mor çantana bayıldım Boom :)