28 Şubat 2011 Pazartesi

RED CARPET | 83. Oscar Ödülleri Kırmızı Halı

Şu dakikalarda Natalie Portman karnı burnunda En İyi Kadın Oyuncu Oscar'ını kucaklarken, ben de postun imajlarını bitirdim hanımlar beyler:) Maalesef hem kırmızı halı hem tören çoook sıkıcı ve sönüktü, sunucular sadece "güzel"di ama sunuş müsamereden farksızdı. Kırmızı halı ise bir kaç tane kraliçe olmasa pek matah değildi. Haa yine de bu saatte hala ayakta mıyım? Evet:)

Öncee her zamanki gibi KARE ASIM:
1) Amy Adams- L'wren Scott
2) Cate Blanchett -Givenchy Couture
3) Celine Dion - Armai Prive
4) Halle Berry - Marchesa



Birincim olan Amy Adams yine o eski haline döndü ya pek mesuduum! Altın Küre'de de yazdığım gibi hamileliği süresince onu giydiren Carolina Herrera'dan kurtulmasını dilemiştim, kendime dilesem olacakmış! Tamamen kristal payetlerle süslü gece mavisi elbisesi L'WREN SCOTT'ın Sonbahar 2011 koleksiyonundan; zarif, elegan ve o renkle muhteşem. Daha da güzeli gece mavisinin ortasına yerleşmiş derin yeşiliyle o enfes ve 1.5 milyon dolarlık CARTIER gerdanlık.



Sezonlardır içimi bayan pudra, oradan kedine yol bulan pembe derken, sonunda bu defa kırmızı halıda farklı bir renk geldi:) Lavanta! Kraliçe Cate Blanchett tabii ki en iyi elbiselerden birinin sahibi! Bir sanat eserinden farksız GIVENCHY Couture kostümü İlkbahar 2011 koleksiyonundan yapımı binlerce saat süren elbiselerden. Detaylara hayran kalmaya bırakıyorum sizleri.



Lavantayla devam edelim. Black Swan'ın diğer yıldızı Mila Kunis kırmızı halıya tartışmasız en çok yakışan tasarımcılardan birini ELIE SAAB'ı seçmiş. Şifon ve dantelin mükemmel birlikteliği akışkan drapelerle gövdede ve etek boyunca. Dantel ise yarı transparan görünüm korunarak kullanılmış. Bu elbise de İlkbahar 2011 Couture koleksiyonundan.



En İyi Kadın Oyuncu Oscar'ını kucaklayan Natalie Portman ilk bebeğine de böylece sahip olmuş oldu:) Kırmızı halıda çook ama çok güzel ve zarifti. Mor elbisesi özel yapım bir RODARTE, omuzlardan başlayan, göğsü de sarmalayarak gövdeye doğru akan drapelere yakadaki kristal detaylar ışıltı katmış. Portman'ın JIMMY CHOO ayakkabıları da aynı renk, SWAROVSKI küpeleri de, kısacası monokromla ve uzunlamasına drapelerle figürünü incelterek nefis olmuş :)



Mor tonlu bir diğer seçim Scarlett Johansson'dan gelmiş. Bırakınız DOLCE&GABBANA dantelleri Carien Roitfeld giysin. Elbisesi pek başarılı değil, rengi vesırt dekoltesi de olmasa çekilir değil. İki kat ve tek kat dantelle gölge verilerek hazırlanmış elbiseden çok Scarlett'in pek bir samimi davrandığı Jeremy Renner flörtleşmesi konuşuldu.



Kare asımda yer alan en güzel elbiselerden biri her zaman şık ve zarif seçimleriyle konuşulan Celine Dion. ARMANI PRIVE İlkbahar 2011 koleksiyonunda kullandığı yüzey oyunlarıyla öne çıkan koleksiyonda yer lamayan ama özel olarak yapılan bu elbiseyi de devasa bir CARTIER süslemiş:)



Diğer favorim zaten gönlümü alsın diye beklediğim (Altın Küre'yi hatırlatırım:)) Halle Berry. Kendisini bu özel MARCHESA içinde görür görmez şampanyaya benzettim; rengi, ışığı, figürü ve köpük köpük duruşuyla:)Taşlarla işli elbiseye gelişigüzel yerleştirilmiş tüllerin yönü ve dağınıklığı köpükten farksız.



Bu renge geçmişken çok başarılı ve çok başarısız iki temsilcisiyle devam edelim:) Mandy Moore MONIQUE L'HUILLIER İlkbahar 2011 koleksyonundan çook zarif bir elbiseyle karşımızda! Alçakgönüllü ama kat kat tüllerin üzerindeki kistal taşlar bel bölgesinde yoğun, boyna ve diz üstüne doğru seyrelerek serpiştirilmiş:) Elbiseyi tamamlayan iki süper ayrıntı ise o turuncu ruj ve CHOPARD küpeler.

Bunun yanında Gywenth Paltrow ruhsuzluğuna ruhsuzluk katan bir CALVIN KLEIN içinde, payet şeritlerin boylamasına kullanıldığı elbisenin öncelikle göğüs dekoltesi Paltrow'a pek olmamış. Renkli ve çiçekli mücevherleri hem kulağında hem de elbisenin belinde broş olarak kullanması da biraz renk lazım diye hissettiğine işaret bence:)



Hailee Steinfeld çook küçük yaşta büyük işler başardı, oyunculukta gelecek vaad ettiği gibi giyimde de vaad ediyor. Aman Hailee'ciğim büyüyünce Miley ablan gibi olma:) Yaşına ve başına hem renk hem model olarak cuk oturan elbisesi özel yapım bir MARCHESA, aksesaurları FRED LEIGHTON.

Her daim naif ve kırılgan Michelle Williams ise CHANEL'i ile muhteşem! İlkbahar 2011 couture koelksiyonundan seçilen elbise detaylarda öne çıkıyor hem metalik ipliklerle kullanılan bir organza ve hem de o organzanın üzerinde minicik taşlar.



Florence Welch kırmızı halıda beni büyüleyenlerden! İlkbahar 2011 couture koleksiyonundan bir VALENTINO seçen Welch, elbisenin sarıya dönen krem rengi, gövdede dantel ve etek kısmında fırfırlardan oluşan modeli ile yüzyıllar öncesinin asilzadeleri gibi. Welch'in sahne kostümü de çok güzeldi ve bir başka VALENTINO couture ile de afterparty'ye devam etti.



Melissa Leo En iyi Yardımcı Kadın Oyuncu ödülünü MARC BOUWER tarafından özel larak hazırlanan elbisenin işçiliği çok ama yine de averajdan öteye geçemiyor.



Gecenin yıldızlarından biri de parlak renklerle arası pek hoş olmayan ama bu defa iyi ki de kırmızı seçen Sandra Bullock oldu. VERA WANG tasarımı içinde zarif, şık, pürüzsüz ve muhteşem görünüyor. Elbisenin göğüs detayı, kalçaya oturtulduğu kat oyunu ve tam popo üzerindeki pofur pofur fiyongu harika:)



Ama dün kırmızı maalesef çok hoyrat da kullanıldı:) Esasen nar çiçeği diyelim! Son zamanlarda ciddi anlamda epey kilo veren Amerika'nın sevgilisi Jennifer Hudson taaa İlkbahar 2008'e ait bir ATELIER VERSACE içindeydi, zaten Hudson'ı Versace dışında görmek mümkün değil. Elbise rengi, modeli, kumaşı o yandaki drapesiyle biraz demode de olsa evet çok hoş, peki ya o göğüsler? Onlara böyk olup elbiseye odaklanabilirsek bravo! Dekolteden soğutmayın bizi sayın Hudson!

Kırmızı halının püskülüne ayak bastığından içeri gireni kadar herkesle tarafından pohpohlanan, benim de neden acabaki olduğum "güzel kızımız" Jennifer Lawrence kırmızı CALVIN KLEIN elbisesinin mayoya benzer yaka modeli ve yanlara doğru fönlenen sarı saçlarıyla Farah Fawcett ilüzyonu yaratmış! Alelade olmuşsun çünkü FF değilsin:)



Kırmızılardan gümüşilere geçiyorum! Hillary Swank belki de ilk defa fazlasıyla feminen bir kostüm seçmiş ve çok da iyi yapmış! Etek ucuna doğru yoğunlaşan kuştüyleri ve ışıl ışıl gövdesiyle GUCCI PREMIERE elbisesi özel yapım.

Veee bir diğer kraliçe! Helen Mirren yaşlanınca sen olsam<3 style="text-decoration: underline;">



Siyahlara geçersek süper sıkıcı bir başka "sweetheart" Reese Witherspoon'a sıra geliyor. Beyaz detaylı simsiyah ARMANI PRIVE elbisesi zarif, şık, sıradan. Ve fakat NEIL LANE aksesuarlarına bayıldım!



Gözlerime inanamadım ama Helena'cığım törene "normal" gelmişti:) Aykırılık yok, çılgınlık yok, tuhaflık yok! Sanmayın:) Çantada var:) Yelpaze şeklindeki çantası harika olan Helena Bonham Carter'ın elbisesi Alice In Wonderland'in kostümlerini de hazırlayan ve en iyi kostüm Oscar'ını alan COLEEN ATWOOD'a ait. Gecenin ev sahiplerinen Melanie Menanous da kadife tercih edenlerden.



Eş durumundan katılsalar da kırmızı halıda hoşluk yaratan iki isim daha vardı. En iyi yardımcı erkek oyuncu adaylarından Mark Ruffalo'nun eşi Sunrise, asimetrik ve dore-siyah karışımı elbisesiyle süper! Matthew McConaughey'nin süper güzel sevgilisi Camila Alves ise KAUFMAN FRANCO'suyla büyüleyici.



Aishwarya Rai pek rağbet görmeyen bir renkle kırmızı halıdaydı. Bronza çalan kahverengi elbisesi bir ARMANI PRIVE. Aishwarya'ya fazla olgun ve fazla Kim Kardashian bir hava kattığı için o kadar bayılmadım:)



Anne Hathaway'i en sona bırakarak rüküşlere geçiş yapıyorum! Hazır olun:) Değil kırmızı halıda bakkala giderken bile illa şık olan Marisa Tomei saç baş darma duman felaket bir elbise içinde arz-ı endan etti, doğrusu sağlığından endişeliyim:(
1950 model CHARLES JAMES elbisesinin dikişi, tülü ve sateni arasındaki siyahın ton tutmayışı ve öpücük yakasının yüksekliği berbat!
Altın Küre'de bayıldık ya hemen geri basan Nicole Kidman ise üzerindeki bir DIOR olmasına ve podyumda şahane durmasına rağmen gecenin en büyük hayal kırıklığı. Kelimelerle ifade edilemeyecek gibi, elbisenin modeli, kesimi ve figürü hiç birşeyi Kidman'a olmamış!
Yeni doğum yapan Penelope Cruz malum organları gözümüze sokmak için harcadığı çabayla ucuz olmuş, bu ne şimdi Penelope? Nerede eski Penelope? Neyse doğum sonrasına veriyorum ve esasen güzel olan bu L'WREN SCOTT elbisenin süt kurbanı olduğunu ifade etmek istiyorum.

Ve gelelim güzeller güzeli ha bir de Oscar törenini mahveden Anne Hathaway'e:) Biz sadece elbiselerden bahsedelim:



Stilisti de en az kendisi olan Hathaway'i malumunuz RACHEL ZOE giydiriyor ve Oscar ev sahipliği boyunca Hathaway tam 7 kostüm değiştirdi.

Kırmızı halıdan geçerken çok özel bir elbisenin içindeydi, kıpkırmız -gerçek kırmızı- bir vintage VALENTINO içinde, kendisine de zaten Bay Valentino Garavani eşlik etti:) Tafta elbisenin arka kısmında özellikle kuyruğundaki detaylar muazzam ama siz biraz daha dikkatli bakın:) Elbisenin iç astarı çiçekli, eteğin ucundan hafifçe belli oluyor ve yürürken çok güzel görünüyor.


Sırasıyla 1) Sonbahar 2009dan bir GIVENCHY 2) LANVIN smokin; 3) VIVIENNE WESTWOOD enfes bir elbise 4) OSCAR DE LA RENTA 5) şarap rengi ATELIER VERSACE 6) ARMANI PRIVE ilkbahar 2011 7) TOM FORD

O halde herkese iyi sabahlar:)

Görüntüler: Getty Just Jared,ZimbioTümünü Yasla

15 yorum:

Canan dedi ki...

Scarlett o elbisede nasıl zayıf görünmüş öyle. Saçları pek bir özensiz olmuş ama.

Favorilerim Sandra Bullock ve Hillary Swank.

Junon dedi ki...

Boooom ne kadar hızlısın...
Cate Blanchet'in elbisesine bayıldım gerçekten sanat eseri gibi...
Penelope Cruz'u hiç bu kadar rüküş görmemiştim sanırım

giss dedi ki...

sandra bullock'a bayıldım bence kırmızı ona çok yakışmış halle berry de müthiş, scarlet felaekt bence çok basit durmuş üzerindeki elbisesi hiç yakışmamış ayrıca penelopede assolist gibi olmuş :)) fazla ışıltılıydı ve fazla kırmızydı kıyafeti pek yakıştıramadım

ZET Fashion dedi ki...

Ben de Mia Kunisin elbisesini çok beğendim ama nedense ona yakıştıramadım, daha canlı tonlarda bir elbise bekliyordum ondan.

Benim favortilerim; Celine Dion, Halle Berry, Camila Alves.

Bu arada Boomcum ne diyim, süper hüper hızlısın. :) muuck

MODENİSE dedi ki...

Boom ben Amy'i hiç beğenmedim abartı abartı abartı geliyor benim gözüme oysaki ne kadar zarif bir kız daha sade olsa keşke zaten elbise pasparlak payet bir de o mücevherler gözümüze gözümüze yani:))

sanırım favorim Cate. ya da Florence ayh karar veremiyorum:)

Melis dedi ki...

Süpersin! Red Carpet postunu en güzel sen hazırlıyorsun Boom! Karınca Boom! :)

Ben Mila Kunis'in elbisesine bayıldım!

Natalie Portman nasıl güzel bir insandır ya! Bayılıyorum ona :)

gK dedi ki...

çalışkan bloger oscarı da boom'a gidiyooorrrr!!:) gerek twitter da gerekse burda..ben şahsen izlerken sen ne diceksin die bakıoudm bi yandan:D fotograflar için teşekkürler. http://gkcloset.blogspot.com/

ÇİĞDEM SİNOĞLU dedi ki...

Camila Alves müthiiiş olmus. mükemmel mükemmel!!
halle berry, Mila Kunis, sandra bullock'a bayıldım çok zarif ve şık görünüyorlar. bunlarda benim kare asım sanırım. ama anne Hathaway' dan müthiş şeyler bekliyordum açıkçası biraz hayal kırıklığına uğradım ben. ATELIER VERSACE tasarımı şarap rengini çok sevdim o ayrı :) hemen buraya koşuyoruz valla:) kim ne ödül aldı bilmiyorum henüz

uyduruk prenses dedi ki...

elbiseleri çok yerde gördüm ama bu kadar detaylı ve zevkli anlatanı okumadım,süper post olmuş,mucks:)

Kürksever dedi ki...

Benim favorilerim Mila Kunis, Halle Berry, Mandy Moore, Hailee Steinfeld ve Hillary Swank. Ama öyle "game changer" bir kıyafete rastlamadık fikrine katılıyorum.

yasemen k. dedi ki...

Boomcuğum öncelikle yine sölemek isterimm kesinlikle Oscar,Golden Globe vs. kırmızı halı yorumları senden olmalı!! Bütün gece o kadar keyifli tweetler attın ve o kadar güzel yorumlar yaptın ki şahaneydin her zamanki gibi (:

Benim favorimlerim isee; cate blanchett, amy adams, mila kunis,Natalie Portman'dı.. Ahh bir de Hathaway'ın krem ilk elbisesiii (: süperdiler..

Bengü Bahar dedi ki...

kırmızı halı postlarına bayılıyorum. bir kırmızı halı sonrası istediğim her detayı barındıran hah işte aradıım şey dedirten postlar oluyor. bu da onlardan biri olmuş ellerine sağlık:)

Bengü Bahar

Unknown dedi ki...

benim favorim Mila Kunis ve hally Berry. Natalie Portman da nedense hayal kırıklığıı oldu benim için. ama postun çok güzel ellerine sağğlıık :)

*STYLEBOOM* dedi ki...

@canan evet scarlett da marisa tomei de hic kuafor yuzu gormemis yataktan kalkmis gibiler anlamadim:)

@junon evet junoncum zaten Tisci'nin son couture koleksiyonu muzelik! vee Penelope beni soke etti! Penelopeyi bilmesek:)

@giss tamamen katiliyorummm!

@zet tesekkue ederim Zetcimm, evet lavanta Mina'ya nedense olmamis o koleksiyonda nane yesilleri vardi belki daha uygun olurdu ama o gece kendisi de bana biraz suratsız geldi belki ondan:) celine ve halle de hemfikiriz

@modenise ben de o olayi sevdim iste bu defa biraz grote. keske kizil saclarini sariya yakin actirmasa oyle jessica rabbti kizili kalsaymis. florence 3 kostum giydi 3u de birbirinden guzel kasın muthis zevkli!

@melis sekerim sen ben ve modenise Natalie klubu kuralim derim:)

@gh yupiii tesekkur ederiim bu odulu tum styleboomerlar adina kabul ediyorum:p

@cigdem ^.^ cook tesekur ederim:) kare asın dogrusu en zarifler zaten harikasın:)

@uyduruk prenses cook tesekkur ederiim, ugrastim ama degdi demek ne guzel:)

@coskun hursel eveet hepsi de cok guzel but that's it:)

@yasemen y tesekkur ederiim:) hathaway'in o krem Givenchysi ve sarap Atelier'si favorilerim:)

@bengu bahar yasasiin cok tesekkur ederim:)

PAPİŞ STYLE dedi ki...

Bana göre Amy Adams vasat kalmış.Ben beğenmedim ayrıca kolyesi istediği kadar milyon dolar olsun bence o kıyafete gereksiz olmuş ve Amy'cimde bunu farkedememiş sanırım:-)

Gwyneth Paltrow, Celine Dion, Michelle Williams, Hailee Steinfeld ise bana göre sade ve yalın şıklığa çok güzel örnek olmuşlar. Natalie Portman ise hamile olmasına rağmen biçok meslektaşını sollamış:-)

Halle Berry, Hillary Swank veReese Whitherspoon'u çok şık buldum.

Melissa Leo'da tasarım elbisesiyle şıklık konusunda sınıfta kalmış.Bunlar da benim kendime göre gözlemelrim ve yorumlarım.