22 Şubat 2011 Salı

FLASHION' NEWS | Kısa Kısa...

1) Carine Roitfeld'in son VOGUE PARIS kapağı Mart sayısıyla huzurlarınızda! Koleksiyonerlerin kaçırmayacağı bu sayıda kapak şaşırtıcı çünkü duyulmamış bir model, Saskia De Brauw var. Mert ve Marcus tarafından çekilen kapak için Roitfeld büyük bir isim yerinebir yıldız yaratma gücünü hatırlatırcasına bu Hollandalı modeli seçmiş sanki. Neredeyse modellik yaşını bile geçirmiş(29'unda) bu yeni kızı Roitfeld'e Ricardo Tisci tanıştırmış. Bir tek başarısı bile olmayan ve modelliği bırakmak üzereyken Roitfeld tarafından kapak yapılıp bir anda yıldızlaşan Lara Stone gibi bir "yoktan var etme" başarısıyla mı veda ediyor Carine? Zaman gösterecek.

2) Bunun yanında yeni editör Emanuelle Alt ilk VOGUE PARIS kapağında dantel bir Dolce&Gabbana içinde Gisele Bündchen'i seçmiş! Kapak için düşünülen fotoğraf yukarıda gördüğünüz gibi basına sızmış bile! Sportif, maskülen ve mono Alt kapak seçiminde biraz Roitfeld olmş bence: seksi, dantel, dağınık, Gisele!



3) Tom Ford iyiden iyiye abarttı diye düşünüyorum, ilk seferde hadi bir heyecan dedik ama ikinci koleksiyonunu da ilkinden bile gizli saklı ve özel gerçekleştirdi. Yine gizlilik sözleşmelerine imzalar atılarak girilebilen defileye bu defa fotoğrafçıyı vs geçin, Cathy Horn, Suzy Menkes vs gibi koleksiyon analizleri yazanlar da alınmadı! Ford "koleksiyonu hakkında yazılmasını istemiyor"muş! İyi de sanat yapıyorsun,eleştirilmeden ne anlamı var? Bakalım bu ne kadar sürecek, ilkinde duyduğum merak ve heyecanı duymuyorum bile, hem de ben bir Fordmanyak:)

4) Dün tüm dünyaya internet üzerinen canlı canlı yayınlanan Burberry defilesi internet üzerinden izlenme rekoru kırararak, Burberry markasına bir yeni rekor daha kazandırdı! Sosyal ağları bu denli etkin kullanan bir dev, kullandıkça daha da devleşn bir marka yok!

5) Londra Moda Haftası'nda TOPSHOP UNIQUE defilesinde modeller saç ve makyajlarla tavşana döndü, bu saçların gelecek sezon trendi olacağı şimdiden garantilendi! Topshop tavşan topuzuna hazır oluun:)

6) ALEXANDER McQUEEN... Vedasının üzerinden 1 koca yıl geçti, hala hüzün veriyor:( Metropolitan Sanat Müzesi Kostüm Enstitüsü "Alexander McQueen: Savage Beauty" isimli bir retrospektif sergiye hazırlanıyor. Daha güzel bir isim düşünemiyorum! Tasarımcının 20 yıllık tasarım kariyerinin sergileneceği retrospektif "The Savage Mind," "Romantic Gothic," "Romantic Nationalism," "Romantic Exoticism," "Romantic Primitivism" ve "Cabinet of Curiosities" isimli temalardan oluşacakmış ve McQueen'in 100den fazla kostümü sergilenecekmiş. Sergiyi 2 Mayıs'ta Anna Wintour, Stella McCartney ve Colin Firth, onursal başkanlar Francois-Henri Pinault ve Salma Hayek ile birlikte açacakmış. Sergi 4 Mayıs-31 Temmuz arası Met Müzesinde. New York çok şanslı!

5 yorum:

zep_bilgen dedi ki...

saol boom sayende son haberleri özet halinde senden aldık ;) teşekkürler..

ütopikprenses/zeynep

nazlı dedi ki...

boom bu postun altına pek olmadı ama senden 2011 gelinlik modellerine ilişkin bişeylerde beklemedeyim :)

emel dedi ki...

tom ford ve carine roitfeld... son zamanların en büyük skandalına birlikte imza atan ikili... bunu nasıl atladın özette, şaşırdım doğrusu. sanırım tom fordcu olman olayı görmezden gelmene sebep oldu :)

emel

KELEBEK dedi ki...

boomu iyiki izlemeye almışım diyorum her okuduğumda :) ve bu yüzden sana bir ödülüm var :)

Melis dedi ki...

Seni okurken nasıl keyif alıyorum bilemezsin Boom! :) Sınava az kaldığı için fazla takip edemiyorum. Ama iyi ki sen varsın. Molamda sayende kısa bir tur atmış oldum :) Ellerine sağlık!