15 Ağustos 2011 Pazartesi

IFW 2011 Takvimi Belli Oldu


İstanbul Fashion Week(IFW) takvimi belli oldu!

Görüldüğü gibi maalesef bu yılki programda Zeynep Tosun ve Günseli Türkay'ı göremiyoruz, benim için üzünt verici ama eminim onlar adına büyük yetenek ve emeklerini, kısıtlı finansal imkanlarını çok daha doğru platformalrda değerlendirmeleri adına harika olacak. Karma defilelerde yeni genç tasarımcıları tanıyacağız, diğer isimleri zaten biliyorsunuz. Bu yıl Simay Bülbül defile yerine özel sunum yapmayı tercih edenlerden. Niyazi Erdoğan solo çıkıyor. Arzu Kaprol ise Studio Kaprol olarak farklı bir isimle geliyor, sanıyorum Arzu Kaprol de zaten artık Paris dışında defile yapmaz. Marka sürprizi bu defa Adil Işık'tan geliyor, Cengiz Abazoğlu kapsül koleksiyonuyla IFW'de yer alacaklar. Ramazan Bayramı sebebiyle ötelenen IFW tarihlerinin dünyanın en büyük moda haftalarından New York Moda Haftası ile çakışması büyük talihsizlik, biz bize geçireceğimiz bu IFW'den çıkan güzellikler umarım doğru yerli ve yabancı alıcıları bir şekilde bulabilir. Zira yerli alıcı gruplarımız bile New York'da olacak diye düşünüyorum. Son yaşadığımız IFW'den sebep zehir zemberek bir yazı yazmam icab ederdi ama bu yıl komitenin tüccar kafasını gömüp defile saatlerini "açık arttırmayla" satma skandalına son vermesi ve tasarımcılara öncelik tanıması sebebiyle hadi diyor ve bekliyorum. Umarım ön planda tutulmaya çalışılan magazine, kendini Heidi Klum ve Seal sananların luzumsuzluklarına, ikinci sayfa ucuzluğuna son verip gerçekten "moda" için güzel günler geçiririz. Türk modası demiyorum yoo, "moda" diyorum, Türkiye'den dünyaya açılabilecek moda ve tasarım. IFW bu yıl 07-19 Eylül tarihleri arasında Tepebaşı TRT Binası otoparkı ana alan olmak üzere şehirde pek çok farklı mekanda gerçekleşecek defilelerle sürecek. Hadi bakalım:)

4 yorum:

Unknown dedi ki...

artık yavaş yavaş yeni isimlere de yer veriliyor olmasına sevindim ben listeyi görünce...hep aynı isimlerin hatta bazen kendini yineleyen koleksiyonların izlemekten daha keyifli olacağına eminim...organizasyon eksikleri her defasında daha azalır umuduyla beklemedeyiz..keyifli bir 4 gün geçer umarım...bu arada günseli türkay ve zeynep tosun solo defileleri olmasa da argande defilesinde onlara ait parçalar olacak tahminimce..yine bir şekilde orada olacaklar yani;)

Melis dedi ki...

Tablo da gözüme ilk yeni isimler çarptı. Sonra da Günseli Türkay ile Zeynep Tosun'un olmaması :( Büyük ihtimalle o tarihler de Paris'te ev yerleştiyor olacağım. Hatta belki yerleşmiş. Umarım çok güzel geçer o 4 gün :)

Adsız dedi ki...

Günseli Türkay neden katılmıyormuş Boom?

*STYLEBOOM* dedi ki...

@sakazen esasen karma defilelerle hep yeni isimlere yer veriliyor yani her sene yeni 2-3 kisi geliyor IFWye ama tipki buyuk moda haftalarinda oldugu gibi istikrar da saglanmali aksi halde cizgi gelismez ki, o istikrar icin de IFW once tasarimciyi sonra tum organlariyla sekltoru "tasarim" anlaminda organizasyon anlamind atatmin etmeli bence:)

@melis evet karma defilelerde her sezon oldugu gibi yeni isimlere yer verilmis bu yl da bakalim neler olacak:)

@adsiz yurtdisina odaklanmayi dusunuyor diye tahmşn ediyorum. :)