26 Ekim 2011 Çarşamba

KİTAP | 25 İkonik Kadından Vintage Stili

Biliyorsunuz "vintage" kelimesi ile epey haşır neşiriz son yıllarda, Vintage nedirden, nasıl seçilire kısımlarına yeni yeni girmeye, vintage butiklerini yeni yeni öğrenmeye başladık. Tabii bir de "vintage"a asla diyenlerimiz var, olabilir:) Ama şu da bir gerçek vintage artık sadece değerli bir ikinci eli değil bir "stili" de tanımlayan bir sıfat haline dönüştü.

Bu postun konusu ise bambaşka, "vintage style" konulu bir kitap:)

Vintage Style: 25 Iconic Fashion Looks and How to Get Them isimli kitap Amazon'da satışta. Kitap aslında günümüzün bir alışkalığını, dergilerin, blogların, insanların ünlülerin giyimini/stilini taklit ederek giyinme alışkalığını, yıllar öncesinin ünlüleri için nasıl uygulayabileceğimizi anlatıyor! Kısacası eskilerin ünlü yıldızlarının stilini uygulama rehberi gibi.

25 ikonik kadının giyiminden makyajına, saçına kısacası genel stiline nasıl kavuşabilirsiniz kilit bilgiler, ipuçları, renk skalaları hatta bu kadınların stillerinin günümüzde editoryallerle nasıl replike edildiğini gösteren örneklerle.



Brigitte Bardot gibi bir "Bombshell", Audrey hepburn gibi elegan, Grace Kelly gibi bir klasik yaratmak için bire bir:)


Her ünite o stilin temsilcisi ünlünün fotoğrafı ve onun günümüz benzerleriyle başlıyor ve kıyafet, aksesuar, saç, makyaj, renk, model ekseninde detaylarla devam ediyor.

Doğrusu son bir kaç sezonun hit trenleri 50ler, 60lar ve 70ler iken ve hatta şimdi yavaştan 20leri de karşılıyorken, o dönemlere stili ile damga vurmuş hatta o dönemlerin stilinin öncüsü olmuş bu isimlerden feyz almak şahane olacak!

[Kaynak:amazon]

2 yorum:

Adsız dedi ki...

ilginç bir çalışma olmuş beğendim. çok zarif gözüküyor ayrıca:)

Melis dedi ki...

Daha okumadan sevdim bu kitabı. Kesinlikle edinmeliyim.