7 Mart 2012 Çarşamba

BOOM'STYLE | Alevli Bir Teppanyaki Akşamı'nda Ne Giydim, Ne Yedim, Ne Sevdim?

Fotoğraf: Ahmet Elbir


Ankara'da olduğum son dönemde değil yemek yemek şöyle adamakıllı nefes bile aldığım söylenemezdi. Amaa işleri yoluna koyup, herşeyi tamamladıktan sonra  kimseler sevmese de benim yine çok seveceğim ve belki de uzunca bir süre uğrayamayacağım şehrimin keyfini çıkarma zamanı gelmişti. Bu keyfi gel katlayayım, gel seni nefis bir yere yemeğe götüreyim diyen cici ötesi Ankara moda bloglarından FASHION FAIRYTALE Zülal Ateş'in (ki kendisini keşfetmediyseniz şuraya tıklayıp hem güzel, hem akıllı, hem çalışkan hem de doğal sarışın kategorisindeki tatlılığıyla tanışın! ) Teppanyaki Alaturka davetine pek tabii ki balıklama atladım:)

Aslında bu post Ankara'nın, hani gezilecek görülecek çok şeyi olmayan Ankara'nın nesi güzel, nesi özel anlatır gibi: ahalisinin samimiyeti, sıcaklığı, sohbeti,  zerafeti; cafe ve restoranlarının mükemmelliği, zengin menüsü, eşsiz hizmeti; insanının  rica ettiysen işini gücünü bir yola koyup güzel bir akşam, keyifli bir sohbetden fazlası olmasa da ucunda uçup koşup gelmesi ♥ İşte Zülal'ın tatlılığı, Teppanyaki Alaturka'nın misafirperverliği ve kamerasıyla koşup gelen Ahmet Elbir'in de süperkahramanlığı ile bizim akşamımız:)

Teppanyaki Alaturka bence Ankara'ya çok yakışmış, evet cafelerimiz ünlü ve muhteşemdir, ama genelde birbirinden çok da farklı değildir, işte Teppanyaki o farklılığı getirmiş. Dekoru, anlayışı, menüsü veee alevleri ile:) Birbirinden leziz yemeklerimizi özetle bir saca benzeyen teppanda, bizim Ayşe diye çağırdığımız ama gayet tabii bu restoran için özel olarak seçilen ve istihdam edilen şefimizle anlaşmak, hiç bir şey olmasa teşekkür etmek için biraz Çince öğrendik:) Tabaklarımızın yanında bekleyen bu inceliği çok sevdim! Teppanyaki aslında Japon ocakbaşısı diyebileceğimiz bir şey ama işin içine bizim yemeklere de bu tekniğin uygulanması girmiş, alaturka o yüzden yanına eklenmiş:)


Şefimiz yemekleri biir bir pişirirken kendisini seyretmek ayrıca keyifli! Ben özellikle jumbo karides ve "beef roll" denen enfes-i şahaneye taptım! Şu an yazarken bile gözümün önünden beef roll geçiyor.Burada sunulan yemeklerden ben hep birer minik parça aldım; kendimi balığa mı saklasam, en başta içtiğim muhteşem acılı-ekşili çorba ile doyduğumu aklıma mı getirmesem gibi düşünce balonlarını Teppanyaki alevinde pıtır pıtır patlattım. Bir not tüm bu yemeklerin bir iki damla (hakikaten göz damlası gibi düşünün) yağda yapılabilmesi inanılmaz!


Uzakdoğu deyince ilk akla gelen: bilek hareketi! İster dövüş sanatı, ister kaligrafi, ister yukarıdaki eti saniyenin onda birinde lime lime doğramak olsun:o

 

Teppanyaki Alaturka'da en sevdiğim şeylerden biri: devvvvvvvvvvvvvvv bir şarap mahseni! Ve öyle güzel dekore edilmiş ki! Birazcık anlasam şu merdivene çıkıp, tek bacağı havaya kaldırıp Ahmet'e poz vereceğime şarabımı kendim seöerdim:p Amaa

neyse ki şarabı da sizin için seçebilen uzmanlar var:) Biz Zülal'le blushda karar kıldık ve çok özel bir pembe ile tanıştık:) Aşağıda da göreceğiniz gibi blush bizi mest etti:p


Zülal ve ben...


Şunları yemeden dönmeyin! Ben bunların hepsini nasıl yedim bilmiyorum ama yine olsa yine yaparım:)) 
Alaturka Levrek Kule (oh la laaa!)
Kadayıfa sarılı çıtır karides (kibarlık edip bir tane istemeyin en az 3 taneyi mideciğe indirin:))
Beef Roll ya da Narenciye soslu Levrek (Ahmet'inkilerden olsun Zülal'inkilerdne olsun otlandım mı? EVET!)
Bu arada içki almayayım diyorsanız öyle klasik ve sıkıcı takılmayın, çok stylish ve çok leziz meyve suyu karışımları var:)
Ve tabiii ta taa


 esas atraksiyonlu, yanarlı dönerli kısmı da görebileceğiniz dondurmalı ananas tatlısını sakın atlamayın!


Peki o akşam ne giymişim bakalım mı?


İPEKYOL elbise // T.BOX gömlek // MANGO altın kemer // STEVE MADDEN ayakkabılar // NINE WEST çanta ve eldivenler // ZECKIE broş // GOLDAŞ inci küpeler // KOTON altın zincir // NİLİ zincirli plaka bilezik // NAZRA bileklik // PENTİ çorap


Cheers:) İyi ki gelmişim!
Beni davet eden Fashion Fairytale Zülal Ateş'e,
enfes lezzetleri için Teppanyaki Alaturka'ya
veeeeeeeeeee bu güzel karelerin sahibi Ahmet Elbir'e çook teşekkür ediyorum:) Yakında onu burada düğün hikayeleri kareleri ile de konuk etmek istiyorum!
Ankara'da iki süperötesi arkadaşım, iki keyifdaşım daha olduğu için çok mesudum ♥

33 yorum:

my lifebook dedi ki...

Ayh bayıldım:)
Açıkçası yemekler hiç umrumda diil:P
2niz de çok güzelsiniz, sevimlilikten bayılmak üzeresiniz, senin kırmızı pabuçların Zulal'in kırmızı elbisesi ne güzel:)
Ve Boomcum seni Ankara'ya bağlayan daha çok şeyin olması extra extra şahane:)))

Thrift Store dedi ki...

Cok guzel bir post olmus gozlemine saglik :P Yemekler de sahane gozukuyoo, Ankara biraz uzun surebilir, Go Mongo'ya gidip sac ocagin bi kenarinda bunlari pisrmeyi denemeyelim dimi :)))
Yakaya bros olaylarini cok seviyorum, sen de cok kullaniyosun, I love it , ama o brosun alt tarafi sanki one egilsen bogazina baticak gibi biraz korkutucu duruyo?
sevgilerr

minikkus dedi ki...

o gün sanki hava fena karlıydı ve ben o yüzden gelememiştim, gazeteyle yüzümü gizleyip arka masanda oturamamış, kaçak kaçak fotograflarını çekememiştim diye hatırlıyorum:)
teppanyakilileştirebildiklerimizden olmana pek çok sevindim boom ^,^
ama şu an benim gözüm elbisen ve kırmızı papilerinden başka bişi görmüyo!
sevimlilik abidesi insan, bidahaki ankara gezmesinde mutlaka görüşmek koklaşmak isterim, bu konuda hassasım ^,^

Enda dedi ki...

bayıldım boom boom .. !

Aysun Karaalioğlu dedi ki...

ayy boom iyiki o gece twitterden ordan canlı yayın yaparken foto koymamıssnız kesin çatlarmısım:) cok merak ettim ben burayı.
AMA BİR ESMER BİR SARISIN MEKANA RENK KATMISSINIZ, ENERJİ KATMISSISNIZ. ZULAL'E BİR PR DEHASI YAZMISTIN YA KATILIYORUM...TANISMA FIRSARTI BULAMADIK AMA COK SEKER OLDUĞUNU TAHMİN EDEBİLİYORUM...

gulcekim dedi ki...

yemekler mekan şarap mahzenini filan geçtim boom boş şeyler bunlar o ne güzel bir elbise ne şahane bir broş detaylar vs. herşeyinle şapşahanesin tutuldum daha bir başka geldin gözüme nedense :)

Nihan dedi ki...

midem bulanıyor saçlarından boya paranı karşılayacak bir firma bulamadın mı?

Adsız dedi ki...

kızın yanında bacakların ve kol bileğin ne kadar kalın kalmış. Diet yapsan iyi olacak=)

ssevgi dedi ki...

bayıldım çok güzel olmuşsun.elbisen yeni sezon mu canım?

Unknown dedi ki...

çok keyfli bir post olmuş. Zülalide çok severek takip ediyoum. Çok keyifle okudum sevgiler..

NlyStyle dedi ki...

Boomcum yine çok zarif ve şıksın. Anlaşılan o ki Teppanyakide güzel bir gece olmuş, yine gel hep gel Ankara seni özler...

ZET Fashion dedi ki...

Booom şimdi farkettim siz ikiniz ne kadar benziyosunuuuz, Zülal sanki senin sarışın halin gibi :)

Çoook tatlı fotoğraflar! Yemekler ve siz nefis gözüküyosunuz :)

Rainbow Gatherer dedi ki...

değişik yemekler ve arkadaslarla gecirilen eglenceli zamanlar gibisi yok :)

http://rainbowgatherer.blogspot.com

Unknown dedi ki...

Çook Boom bir post olmuş bu ! Bir yanda seen diğer yanda biricik dostum Zülal :) İkiniz de şahanesiniiz! Ankara'da olup da tüm bu lezzetleri tatma şerefine nail olan bir blogger olarak ben de Teppanyaki'ye bayıldığımı ve aklımın hala o harika yemeklerinde kaldığını söylemeliyim. Kısa zamanda bir buluşma için Ankara'ya bekliyoruuz senii :) Öperim çook hiho :)

Kubii
www.lovesfromfashion.com

i-life's blog dedi ki...

boom öncelikle harika çantandan mı başlasam yoksa elbise ve gömleği bile bu kadar yakıştırmış olmandan mı zarif broşundan mı bu arada teppenyaki hakkındaki güzel tavsiyeler içinde teşekkür ederim bir ankaralı olarak :)

Modagrafya dedi ki...

Öyle güzel anlatmışsın & fotoğraflar koymuşsun ki ekrandan içeri dalıp yemeklere atlayasım geldi, kaç saattir yemedim onun da payı var tabii:) Çok güzel buluşma olmuş, Zülal'i ve blogunu çok seviyoruz:)

Kuebra_B@web.de dedi ki...

Harika Fororaflar! Manzara ve Kiyafetler sahane!

Unknown dedi ki...

örgü elbisen çok hoşmuş cin =) mekanın dekoru da olaylıymış bayağı! ama doğu mutfağına zaafım var sanırım. görünce direkt aşeriyorum =D


www.bymaximilian.blogspot.com

Melis dedi ki...

Çok tatlı olmuşsuuun Boom! Elbiseye bittim. Hazır yarın ne giysem derdim varken üstünde ne var ne yoksa alıp, yarın giyinmek istiyorum :D

Elıfff dedi ki...

Boomm cok sıksın cok begendm senııııı bros detayın mukemmel:)

ebru özgün dedi ki...

Çok hoş,insanı iyi hissettiren bir post olmuş bu.:))

Adsız dedi ki...

Kadına siddeti, kadin da yapiyor. Buyrun yukarida ki Nihan isimli arkadasin yorumuna, psikolojik siddet degil de ne ?

Boomcum lutfen bu yorumu yayinla...

Banu

Adsız dedi ki...

Kadına şiddet , sadece fiziki şiddet değildir...Daha fenası duygusal şiddettir. Sözle , aşağılamayla , kişilik haklarına yapılan saldırıdır..Bunu da erkeklerden çok bayanlar yapmaktadır. Hemcinsine saygı göstermeyenin karşı cinsten saygı beklemesi abesle iştigal...Nihan arkadaşımızı bu duruma örnek gösterebiliriz. Kendin gibi şiddetvari insanlarla karşılaşman dileğiyle...

Bu arada boom yine çok güzelsin..

-gülengülen-

Adsız dedi ki...

Buradaki ojenin numarası kaç Boom?

Adsız dedi ki...

Merhaba Boom, blogunu takip ediyorum ama cok iddiali bir fanin oldugunu soyleyemeyecegim...Mesela seninle tarzlarimiz hic uyusmuyor, bana gore sen fazla cici bicisin, outfit postlarinda hep cok suslusun ve bu nedenle bana 50'li yillarin tipik Amerikan filmlerinde ki kadinlari hatirlatiyorsun, ben sevmem iste napiim? Bir de bu tarz postlarda ki fotograflarin, halin, tavrin hafiften zorlama, yapmacik sanki..
Amaaa....yigidi oldur, hakkini yeme demis atalarimiz! Ben her ne kadar seninle ilgili begenmedigim seyleri siralasamda, bu senin yaptigin ise saygi duymami ve blogunu haftada 1-2 kere ziyaret etmemi, postlarini ilgiyle okumami engellemez..Sonucta sen bir emek veriyorsun ve ortaya kim ne derse desin guzel ve kaliteli bir is cikariyorsun..
Isin bir diger ilginc tarafi ise diger bloglarda ki yorumlarda herkes surekli birbirini yikama/yaglama modunda ama bir tek senin yorumlarinda bazen negatif seylere rastliyorum..bu da bloguna bir orjinallik katiyor, ekliim istedim:)
Duygu

PAPİŞ STYLE dedi ki...

Boom, bayıldım ben fotolara. Dergi okuyormuşum gibi hissettim bir an. Ne tatlı pozlar ve resimler bunlar. Blush daha da güzelleştirmiş seni:))

Ne iyi etmişsiniz buluşmuşsunuz Zülalle. ooohh mis missss.

Adsız dedi ki...

Booom! Zülal ile akraba olabilir misiniz, bi araştırsanız.. :)

Adsız dedi ki...

Boom oje??

*STYLEBOOM* dedi ki...

simdi tek tek donemedim ama heyyoo cok tesekkurler, cook guzeldi ve zulalle cok eglendik gercekten:)

bir ankara kavusmasi en kalabaligindan farz oldu bencee:)

@adsiz oje flormar 369:)

Adsız dedi ki...

boom olmaktan vazgeçip banu -gülengülen- duygu olmak nasıl bir his?

Blogger Bolat dedi ki...

Eskiden Ankara'da böyle mekanlar pek bulunmazdı :) kızlar güzel, kıyafetler hoş, mekan desen 10 numara daha ne olsun :))

nes dedi ki...

ay zülalı çok severim tamam ama doğal sarışın olayına baya güldüm. ilahi.

Unknown dedi ki...

Ankara'ya yolum düştüğünde ilk uğrayacağım mekan sanırım burası:))
Çok fazla methini duyunca,baya bir merak ettim açıkcası!

Boom'cum stilini hakikaten beğeniyorum,bu basit bir övgü değil,inan:))
Zülal'le de İstanbul Fashion Week de karşılaşmıştık,Deniz Saatçioğlu tanıştırmıştı bizi:)
Sen o sırada çekimdeydin,merhaba diyememiştim..

Bu güzel mekanda eğlenceli zaman geçirmenize sevindim,tekrarını dilerim :))

Sevgiler & Selamlar
Burcu
www.roomsgardens.blogspot.com