3 Nisan 2013 Çarşamba

AKSESUAR | Ekria


Geçen hafta hazır doktor kontrolüne gitmişken, her kontrol sonrası olduğu gibi şımararak yine insanlık dışı bir porsiyon yemek yiyip, Nişantaşı turu yaptım:) Tamamen eritme amaçlı:p bu turda çook enfes, henüz Türkiye'de yepyeni bir marka ile tanıştım: Ekria (Star Wars'cular iyi bilir:))

Takı tasarımında yalın ama iddialı, modern ve temiz, kimi zaman futurustik  çizgileri sevenlerin bayılacağı bir marka. Zamansız, çabasız ama çok şık; güzelliği sadeliğinden geliyor.  Zaten Ekria'nın "Bilim-Kurgu" ya da "Yalın Geometri" gibi koleksiyon isimleri de anlayışını yansıtmış.

Ekria'nın yaratıcısı bir endüstriyel tasarımcı olan Esra Karadeniz; kendisi uzun zamandır ABD'deymiş, memlekete dönmüş:) Ekria'nın farkının tasarımlarım baştan sona bilgisayar ortamında hazırlanması ve altın ya da gümüşü lazer ile tek seferde keserek tasarımların bir bütün olarakçıkması olarak anlatıyor. Sanırım cicilerin pürüzsüzlüğü biraz da bu yekparelikten.


Çok ilginç bir şey daha var ki altın Ekria parçaları bozdurmaya kalkarsanız, altın levhalardan tek seferde kesildiği için değerinden bir şey kaybetmiyormuş! Bana çok ilginç geldi, çünkü malumunuz modern, şık bir şey alayım dediğin anda değeri epey düşüyor altında:) 


Bu arada showroomda haliyle "bu da bana ne güzel olur, şu da bana ne şukela gider" durumu yaşadığımdan çok ilgilenemedim ama beylere de müjde: çünkü bu koleksiyonlarda onlar da unutulmamış, kol düğmeleri, bileklik ve yüzükler hazırlanmış. Özellikle kol düğmeleri şahane!

2 yorum:

NAR dedi ki...

Çok ilginç tasarımlar gerçekten. Zarif desen değil kaba desen değil...Ama enn çok küpeler ve 9. fotoğraftaki yüzük ilgimi çekti. Senin parmakta da çok hoş durmuş:)

dersaadet dedi ki...

Instagram da gorunce ben de sitelerine baktim. Gercekten cok guzeller. Ama fiyat olarak biraz pahali:)