14 Nisan 2013 Pazar

SUNDAY | Pazar Okuması


Pazar serisinin 3.sü Pazar okuması olsun dedim, ama aslında okunacak bir şey de değil. İyisi mi ona Pazar iç geçirmesi, Pazar seyahat hayaline dalması, Pazar tirpadvisorlanması diyelim:))

NY'dayken Guggenheim müzesinden aldığım Vahram Muratyan'ın "Paris vs. New York" kitabı, bu iki şahane şehrin çok neşeli illustrasyonlar ve iki kelime üzerinden karşılaştırıldığı pek keyifli bir kitap:) Benim için Paris açık ara fark atsa da, her iki şehrin de kendi tarzı, kendi ruhu, kendi güzelliği var elbette. Hadi bir yandan sayfalara göz atarken, sizin şehriniz neresi ve neden bana bir kelime ile anlatın:)

11 yorum:

my lifebook dedi ki...

hüsnüyusuf<3
evde taze çiçek varken beklemek daha kolay di mi:P

Adsız dedi ki...

Çok güzel bir kitapmış,beğendim. Kendim için bir şehir seçmek zor oldu..Hala kararsızım,sanki birini söylesem diğeri küsecek gibi..Paris'e gittim ama NY henüz kısmet olmadı. Bir şehir seçmek için orada en az bir kere bulunmak şart bence..Süper bir haftasonu olsun..sevgiler

Unknown dedi ki...

Benim sehrim dogmadigim ama buyudugum, asik oldugum, kisacik ayriliklarda bile burnumda tuten Izmir! Sehirlerin hep bi ruhu olani, bi kulturu, bi yasam tarzi olani akilda kalir ya; iste Izmir aynen boyle. Yani benim birincim belli Boom, siradakileri zaman gosterecek. :)

Lure dedi ki...

Kitaba bayıldım, NY ve Paris ancak bu kadar tatlı anlatılabilir :) Benim şehrim kesinlikle NY, orada yaşarken kıymetini bilemediğim, ama oradan ayrılınca her anını özlediğim... Aynı İstanbul gibi hem karmaşık, hem yorucu ama hem de özlenen. Dünyanın en tehlikeli şehirlerinden biri olması gerekirken, kendimi en çok güvende hissettiğim...NY'u hakkıyla görüp, sonradan özlemeyecek insan tanımıyorum :)

NAR dedi ki...

Sakin bir kasabada, sahil kasabası tabi, mis kokulu çiçeklerin içinde, kapı önünde komşu muhabbeti eşliğinde ayşekadın fasülyemi kırıyorum.huzuuuuur! Arzuladığım bu şey, muhtemelen önceki hayatımdan bir kesit:)

Adsız dedi ki...

ya kitap çok hoşmuş!
benim şehrim st. petersburg, beyaz gecelerin büyüsü yüzünden hep :)

Adsız dedi ki...

proust&salinger :)))))))))))))))))))))))))

rahat yazar dedi ki...

kitap güzelmiş. benim şehrim tabiki İstanbul. yaşanacak, dinlenecek çok yer var ama bu ülkede hayatın merkezi İstanbul. dünyadaki diğer şehirlere değişmem

Unknown dedi ki...

Ankara'da olsam da benim şehrim ilk gördüğüm günden beri İstanbul ! İstanbul'u anlatabilecek kelime bulamadım ama :)

Nazey dedi ki...

Tabii ki izmir, yaşadığım, her sabah gün doğumunda denizini içime çektiğim, aşık olduğum, sevdiğim adamı bulduğum, dostları ile bitmeyen içki sohbetlerinde keyiflendiğim, oğlumu doğuracağım, ailem ile koklaşabildiğim şehir...

Semrin dedi ki...

Her zaman Paris :)