28 Nisan 2013 Pazar

SUNDAY | Pazar Duygu Seli


Bu Pazar postu benim anne sıfatıyla geçirdiğim ilk Pazar postu. O zaman postun konusu da benim annem olsun. Bir kelebek kadar naif, kırılgan, heyecanlı, minicik bir sesle konuşan, pırpır bir kadındır o.  Her zaman herkesi, en alelade kimseyi bile, kendinden öne koyan, tolerans sınırı diye bir şey olmayan, dünya üzerindeki en kötü insanı da karşısına koysan onun bir sebebi mi vardır acaba diye düşünen bir kadın. Bugün ben kimi zaman çok zirve yapan bencilliğimi, annemin bir türlü beceremediği o kendini hiç düşünmeme  halinin nasıl da hor kullanıldığını gördüğümden kendime hediye ettim.  Bu hor kullananlar arasında bir de kim var bilin: ben!  Anne olunca anlarsın derler, daha anlayamayacak kadar yeniyim ama sanırım kendisinin onbinde biri olsam çok mükemmel bir anne olacağım. Her zaman hep yardım eden, seven, destek olan, akıl vermeyen, iç baymayan, yabancı polisiye dizileri bilgisayara indirip önüne koyduğunda çook ama çok sevinen annem: O benim en büyük anlayanım, canım, kıymetlim. Şimdi hem bana hem oğluma günde 24 saatliğine adanmış en büyük yardımcım.

23 yorum:

Unknown dedi ki...

Analar analarrrrr diyorumm:)))
Senin ve güzel anneciğinin yerine kendi annemi hemen şapur şupur öpüyorumm <3

Adsız dedi ki...

Annen senden daha güzel Styleboom :P

NAR dedi ki...

Henüz annelik duygusuyla tanismamama rağmen " birgun ben de anne olunca annemi anlayacağım " biliyorum. Asiligin doruğunda olduğumuz o eyvah ergenlik döneminde, ozellikle aksam disari cikma izni koparamadigimizda, annemize isyan dolu su cümleyi haykirip kapıyı suratına kapatmisizdir cogumuz: "ben anne olduğumda asla senin gibi davranmayacagim cocuğuma! " :) halbuki simdiden, birgun anne oldugumda tamda annem gibi bir anne olacağımı biliyorum. Tanri'nin kadinlara bahsettigi o içgüdü iste hepimizi önünde sonunda aynı pimpirikli, aynı merhametli, aynı korumaci ve ayni güçlü anne yapan... Cok duygulandim bu postunda ( bir de hamile olduğunu öğrendiğimde..ha bir de dogum yaptığında:) ) duygulandim, annemi cok özlediğimi hissettim ve hemen telefona sarıldım anacim diye:)

susuz dedi ki...

gözünüz aydın! sağlıklı mutlu nice yaşlara efenim.

Unknown dedi ki...

Boom gerçekten hastanede odaya girdiğim andan çıktığım anlara kadar annenin ne kadar anlattigin gibi şahane bir kadın olduğunu düşündüm, öyle tatlı, öyle candan... Hatta belirtmek de istedim ama yok artık Merve dedim! :) iki gün geldim geldim konuştum bir karakter tahlilin kalmıştı dedim :)) a nneler hep sahanedir ve sen ortalamanın üzerinde sahane bir anneye sahipsin. Allah hepinize birlikte mutlu ve sağlıklı yıllar nasip etsin :)

Yasemin dedi ki...

Canım Allah analı babalı büyütsün.

Sevalyum dedi ki...

Ayy maşallahh anneniz de çok hoş ve çok şıkkk ❤❤❤👍

mhtpcn dedi ki...

maşallah size :) güzellik kaynağı da bu posttaymışş.

Bir Dut Masalı - nUnU dedi ki...

çok duygulandım..
Tebrik ederim..
Allah analı babalı büyütsün..
her iki aileye de göz aydınlığı diliyorum :))

sevgilerimle

Adsız dedi ki...

cok duygulandım...ben de önceden "anne olunca anlarsın " lafından, herkesin anneliğini ön plana çıkarmasından bıkmıştım...ama annelik gerçekten de hayata bakışını 180 derece değiştirebiliyor..dünya üstündeki bütün canlılara birden empati duymaya başlayabiliyorsunuz, çünkü minik bir canlının sıfırdan insan oluşuna şahit oluyorsunuz ve en kötü insanın bile bir zamanlar o minik-masum canlı olduğunu hatırlayıveriyorsunuz.
anneniz ve siz çok tatlı çıkmışsınız

Unknown dedi ki...

anneler hep fedakar bizler hep bencil de olsak onlar herşeyimiz,hayattaki en güvendiğimiz her zaman.. Babyboom da hayata merhaba diyor galibaa ..hoşgeldin aramıza..
sevgiler :)

Gizem dedi ki...

annen ne güzel, ne bakımlıymıs! sen de ona benzemişsin boom boom! sevgiler çook

Adsız dedi ki...

Boom senin güzelliğinin ve bakımlı halinin kimden geldiği belli oldu..:) 2niz de harikasınız..çok güzel görünüyorsunuz..ve de yazdıkların çok samimi..umarım hep mutlu olursunuz :)

shoppinglove dedi ki...

Nekadar şanslısın ikinizde çok tatlısınız:)

xcelis dedi ki...

sağıkla mutluluğunuz daim etsin.Ah canım annecim karşıklıksız seni seven tek varlık

Lulu's life dedi ki...

Bursa'dan gelip , hem de cani kocisini birakip, kendini 2 yildir Alpcan'a adayan bir annenin kiziyim ben.. Sahanedir onlar, tapilasidir.. Zorluklari da olacaktir elbet ama annedir anlayacaktir.. Huzurla buyuyecek nefis bir oglun var Boom ! Gozlerim yasli yasli okudum ama cooook mutlu oldum.. Tekrar tebrik ediyorum.. sevgiyle buyusun minik bebegin..

NlyStyle dedi ki...

canım tekrardan hayırlı uğurlu sağlık huzurlu güzel günlerde büyütün bebişinizi. nasıl güzel bi yazı olmuş gözlerim dolu dolu oldu. Annenin temiz kalpli melek gibi olduğu yüzünde saklı. öyle annenin böyle tatlı kızı olurmuş. senin gibi tatlı bir evlat yetiştirmiş seninde böyle değer kıymet bilen evladın olsun canım.... güzel yüzünüz hiç solmasın

İlknur Kağan dedi ki...

Güzelliğini kimden aldığın şimdi ortaya çıktı:) Fedakar annelerimiz bizim... Bende hep düşünürüm anne olduğumda, annem kadar fedakar olabilecek miyim diye? Sanırım olamayacağım...
Ailen ve dünya tatlısı bebeğinle ömür boyu mutluluklar...Instagramda gördüm,melek gibi maşallah:)

Adsız dedi ki...

Allah sağlıkla huzurla ve mutlulukla büyütmeyi nasip etsin inşallah. Meleğiniz uğur getirsin ailenize. Maşallah :)

Adsız dedi ki...

Annesine bak kızını al-boşuna dememişler:))Maşallah Allah ayırmasın:)Sevgilerr

edasen dedi ki...

Dünyanın en güzel en tatlı anneleri <3

Adsız dedi ki...

Mommyboom'lara sevgiler! :)
Annen hakkında bu postta okuduğumdan fazla bir bilgim olmamasıyla birlikte, zat-ı şahanelerinde eğitimci edası var :)
En az senin kadar zarif, güzel ve güler yüzlü olduğunu da ekliyim, ımm aslında "sen onun kadar..." demeliydim sanırım :)

http://mervedoger.blogspot.com/

Cocorosie dedi ki...

Herkes senin kadar sansli olsa keske, umarim herkes bu guzel duygulari annesiyle paylasicak sansi bulabilir